Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Najlepszy Zapis oraz tłumaczenie pluginów.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 08.02.2015 03:11

Witam.

 

Mam pytanie. Jaki jest najlepszy zapis pod source moda. Taki żeby stwarzał jak najmniej problemów (jak np. nvault amxx który czyścił się sam :D ). Oraz jeżeli ktoś posiada plugin który taki system zapisu wykorzystuje i mógłby podrzucić byłbym wdzięczny. Najlepiej się na takich kodach źródłowych uczę.

2 sprawa odnośnie tłumaczenia pluginów. Czy mogę zrobić tak:

"Phrases"
{
    "Choose Class"
    {
        "pl"    "Wybierz Klase"
        "en"    "Choose Class"
    }
}

czy muszę do każdego katalogu dodawać tłumaczenie oddziennie?

Oraz może mi ktoś wytłumaczyć co tu robię źle? Problem pojawia się właśnie gdy próbuję włączyć tłumaczenia (plik tekstowy z tłumaczeniem jest, dodałem też do OnPluginStart() fraze: LoadTranslations("tlumaczenia.phrases")).

//menu
        new Handle:menu = CreateMenu(wybierzKlaseMenuHandler);
        SetMenuTitle(menu, "%T", "Choose Class", LANG_SERVER); //menu nie wyswietla sie gdy dodaje tu wczytywanie tlumaczenia
        
        AddMenuItem(menu, "option1", "Powiedz Siema Wszystkim");
        AddMenuItem(menu, "option2", "Powiedz Siema tylko sobie (4ever alone :))");
        
        SetMenuExitButton(menu, true);
        DisplayMenu(menu, id, 25);
        //end menu

Dzięki za pomoc. Dopiero raczkuję w SourceModzie.


  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 08.02.2015 08:34

1. Zapisywaniem danych jeszcze się nie bawiłem, więc nie pomogę, ale szukałbym na alliedzie.
2. Dziwne, bo powinno działać, bo składnia wygląda tak
native SetMenuTitle(Handle:menu, const String:fmt[], any:...);
Ale skoro nie działa, to spróbuj zrobić tak samo jak to się robi w amxx, tłumaczenie tekstu zrób przed tworzeniem tytułu menu i przypisz to do jakiejś zmiennej i wtedy tą zmienną daj do funkcji "SetMenuTitle".
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 Sniper Elite

    Master

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 08.02.2015 13:24

Wrzuciłem plik z tłumaczeniem do folderów pl oraz en i nie mogło odnaleźć tłumaczenia. Gdy plik jest w folderze translations wszystko jest ok.

Co do zapisu lubię MySQL i nawet znalazłem jeden plugin na alliedzie który ten zapis wykorzystuje i z niego się pouczę.

 

Można zamknąć.


  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych