Siema .
Mam pytanie. Jak zrobic, żeby klasy wszystkie i perki działały tylko w CT.
Mam nadzieje że wiecie o co chodzi.
Siedziałem nad tym 2h I nic nie zdziałałem.
Daj ++
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 30.01.2015 19:58
Siema .
Mam pytanie. Jak zrobic, żeby klasy wszystkie i perki działały tylko w CT.
Mam nadzieje że wiecie o co chodzi.
Siedziałem nad tym 2h I nic nie zdziałałem.
Daj ++
Napisano 30.01.2015 20:31
public SmiercGraczaPost(id, attacker, shouldgib)
zmień na
public SmiercGraczaPost(id, attacker, shouldgib) { if(!is_user_connected(attacker)) return PLUGIN_CONTINUE; if(get_user_team(id) == 2 && klasa_gracza[attacker]) { new doswiadczenie_za_zabojstwo = get_pcvar_num(cvar_doswiadczenie_za_zabojstwo); new nowe_doswiadczenie = get_pcvar_num(cvar_doswiadczenie_za_zabojstwo); if(poziom_gracza[id] > poziom_gracza[attacker]) nowe_doswiadczenie += (poziom_gracza[id]-poziom_gracza[attacker])*(doswiadczenie_za_zabojstwo/10); if(!perk_gracza[attacker]) UstawPerk(attacker, -1, -1, 1); doswiadczenie_gracza[attacker] += nowe_doswiadczenie; } SprawdzPoziom(attacker); return PLUGIN_CONTINUE; }
i nie powinno dropić perków.
Napisano 30.01.2015 20:38
Niestety nie działa.
Jak wybieram np klase wpsracie ogniowe co ma 2x rakietke.
I zmieniam druzyne z CT NA TT to moge w TT nadal puszczac rakiety
Ale dzięki za chęci masz + i czekam na kolejne podpowiedzi
Napisano 31.01.2015 12:26
Edytować wszystkie perki/klasy - w umiejętnościach dać sprawdzanie czy ma_klase/perk(jeżeli nie ma - np w rakietach, minach nie ma), przy wybieraniu klasy lub dropnięciu perku dać sprawdzanie czy jest w ct - i przy spawnie też sprawdzać jeżeli nie jest to ma_klase/perk = false.
Może głupie ale zadziała - Oczywiście klasą osoba będzie mogła grać, będzie też posiadał statystyki jakie ma klasa ale nie będzie mógł używać umiejętności.
Użytkownik NieWiemMamMac@ edytował ten post 31.01.2015 12:28
Napisano 31.01.2015 20:21
Chodzi Ci tylko o zablokowanie działania czyli np. używania ich 'specyfikacji' np. rakiet, min itd. czy ogólnie o blokowanie wyboru i grania klasami dla terrorystów i podnoszenia jakichkolwiek itemów?
Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
Napisano 03.02.2015 18:39
Do zamknięcia, problem rozwiązany...
Napisano 03.02.2015 22:49
Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
CoD Nowy
Dodatkowe, osobne trzy linie opisu klasNapisany przez Rafii, 27.01.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy
problem z kompilacjaNapisany przez Anonimowy09, 21.01.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy
problem z HUDNapisany przez Anonimowy09, 10.01.2025 ![]() |