Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Crash serwera po wgraniu jakiegokolwiek pluginu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaye

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 22.01.2015 16:42

Witam, wczoraj nadeszła mnie chęć przywrócenia mojego serwera który nie istniał już ponad 1,5 roku!
Problemy zaczęły się już na początku gdy zobaczyłem, że hldsupdatetool nie działa, zastąpili je jakimś syfiastym steamcmd.

Ale zmierzajmy do sedna problemu... Instalacja po kilku nieudanych próbach przebiegła pomyślnie (hlds zainstalowany, amxx jest, wszystko jest i wszystko działa) Działa.... dopóki nie wgram pluginu do amxx, jak to zrobie to serwer przy wejściu na niego się crashuje i nic dalej nie idzie zrobić, wiecie może czego to jest wina? Dawno się nie bawiłem takimi rzeczami więc połowa mi z głowy uciekła. 

Czy problem leży po stronie pluginów które nie są skompilowane z najnowszymi pluginami czy jak to tam zwał?

- Moja wersja amxx - 1.8.2 z tego forum

- system linux (działam na vps'ie)

- wersja binarna hlds 6132

 

Liczę na waszą pomoc :)

 

PS. Najlepiej to by mi się przydały wszystkie pliki serwera działające przy binarkach 5787, jeżeli macie czysty serwer postawiony na tym to bardzo proszę, bo gdy ja wgrywam te binarki to serwer sie nie odpala


  • +
  • -
  • 0

#2 IntelCom

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:500
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 22.01.2015 20:29

Zdaje się, że mam czystą paczkę HLDS 5787.

Jak znajdę to napiszę.
  • +
  • -
  • 0

#3 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 22.01.2015 22:02

byłbym bardzo wdzięczny :) nagrodze punktami reputacji!


Użytkownik kaye edytował ten post 22.01.2015 22:03

  • +
  • -
  • 0

#4 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 23.01.2015 16:00

Może wgrywasz plugin, który wymaga modelu/sprite'u - a Ty go nie masz na serwerze?


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#5 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 23.01.2015 18:51

jak wgrywam całą paczke np BF2 + FFA to raczej tam jest wszystko, sprawdzalem dokladnie nic nie dziala, dziala jedynie jak jest czysty amxx. @IntelCom same binarki nic nie daja musi chyba byc folder Steam, czy się mylę?

 


  • +
  • -
  • 0

#6 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 23.01.2015 18:57

Crash następuje po zmianie mapy od wgrania pluginu? Jeżeli tak, to przy starcie serwera w konsoli generowane są logi, podaj je.


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#7 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 24.01.2015 00:36

Crash następuje po zmianie mapy od wgrania pluginu? Jeżeli tak, to przy starcie serwera w konsoli generowane są logi, podaj je.

crash nastepuje od razu jak wchodze na serwer, w logach nic nie ma

 


Użytkownik kaye edytował ten post 24.01.2015 00:37

  • +
  • -
  • 0

#8 KarlikAśki

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:269
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 24.01.2015 04:09

Proszę o to link do czystej paczki z amxx i metamodem ale pod linuxa
proszę o to link

amxx.pl/topic/135504-czysta-paczka-amxxmod

Wpisz to w google jest to paczka lokatora i jest ona cały czas update.
  • +
  • -
  • 0

#9 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 24.01.2015 18:22

sam amxx mi działa, wszystkie komendy tak samo, ale problem jest po wgraniu pluginu bądź paczki pluginów z odpowiednim modem, ale sprawdze jak bedzie działać z tą paczką :)


Użytkownik kaye edytował ten post 24.01.2015 18:24

  • +
  • -
  • 0

#10 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 24.01.2015 18:31

 
stray key in process_key: item_getiteminfo 63
[AMXX] Loaded 1 admin from file
Executing AMX Mod X Configuration File
Scrolling message displaying frequency: 10:00 minutes
Executing Galileo ( GAL ) Configuration File
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
dlopen failed trying to load:
/home/server/.steam/sdk32/steamclient.so
with error:
/home/server/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
 
couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.
ERROR: couldn't open custom.hpk.
./hlds_run: line 255:  4847 Segmentation fault      $HL_CMD
 
 
mniej wiecej taki error wyskakuje jak wchodze na serwer, po czym od razu go wyłącza. Próbowałem wgrywać już dużo paczek i z każdą to samo. 
 
A w konsoli w cs mam takie coś:

NET Ports:  server 27015, client 27005
Server IP address 192.168.8.100:27015
Connecting to 5.231.70.116:27015...
Connection accepted by 5.231.70.116:27015
* Przywileje ustawione 
BUILD 6153 SERVER (0 CRC)
Server # 1
Connecting to 5.231.70.116:27015...
Connection accepted by 5.231.70.116:27015
* Przywileje ustawione 
BUILD 6153 SERVER (0 CRC)
Server # 1
Warning:  RAD_ERROR_NOCONTENT for cellid 180
Warning:  RAD_ERROR_NOCONTENT for cellid 181
 

 


Użytkownik kaye edytował ten post 24.01.2015 18:39

  • +
  • -
  • 0

#11 psilocybe

    Toasty!

  • Power User

Reputacja: 246
Wszechwidzący

  • Postów:524
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 24.01.2015 18:51

Nie wrzuciłeś wszystkich plików.

 

Wrzuć folder .steam na FTP serwera obok folderu cstrike

 

Skąd pobrałeś HLDS? Najlepiej chyba z konta steam pobrać hlds.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

Dołączona grafika


#12 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 25.01.2015 03:13

wszystko pobieralem poprzez steamcmd z oficialnej strony

 

edit: wgrałem ten folder ale dalej nic nie działa, przy wejściu od razu crash:
 

Version 0.9.391 Linux
[DPROTO]: Done.
 
   AMX Mod X version 1.8.1.3711 Copyright © 2004-2006 AMX Mod X Development Team
   AMX Mod X comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `amxx gpl'.
   This is free software and you are welcome to redistribute it under
   certain conditions; type 'amxx gpl' for details.
 
stray key in process_key: item_getiteminfo 63
[AMXX] Loaded 1 admin from file
Executing AMX Mod X Configuration File
Scrolling message displaying frequency: 10:00 minutes
Executing Galileo ( GAL ) Configuration File
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
 
couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.
./hlds_run: line 255:  5775 Segmentation fault      $HL_CMD
 

Użytkownik kaye edytował ten post 25.01.2015 03:20

  • +
  • -
  • 0

#13 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 25.01.2015 09:15

Zrob reinstalla i po sprawie skoro nie masz żadnych ważnych plików na serwerze. Wgraj wszystko od nowa wedle instrukcji
  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#14 psilocybe

    Toasty!

  • Power User

Reputacja: 246
Wszechwidzący

  • Postów:524
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 25.01.2015 16:40

Widzę że próbujesz wszystkich binarek :D

 

Usuń wszystko, zainstaluj czystego HLDS pobranego ze Steam no i zanim zainstalujesz metamoda, amxa, dproto i cokolwiek innego to sprawdź czy działa. Po kolei instaluj wybrane rzeczy a nie na raz.

 

Weź najnowsze binarki, zrób to porządnie.


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

Dołączona grafika


#15 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 25.01.2015 19:14

Wy myślicie że jestem aż tak tępy? Nie mam 10 ani 15 lat zeby nie myśleć, reinstalowałem wszystko kilka razy, próbowałem różnych dystrybucji linuxa i nic. Znajde tutaj kogoś kto jest w stanie mi pomóc, czy nie mam na co liczyć?

Serwer instaluje wg tego poradnika: http://counterstrike...-non-steam.html

 

i oczywiście wszystko działa tak jak powinno, tylko co jest z tymi jeb***mi pluginami?


Użytkownik kaye edytował ten post 25.01.2015 19:16

  • +
  • -
  • 0

#16 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 26.01.2015 00:18

minął już tydzień a wy dalej nie możecie pomóc?

 

I OD RAZU PODKREŚLAM DLA TYCH NIE POTRAFIĄCYCH CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!

Serwer działa z wgranym amxx, meta data i dproto, lecz jak próbuje wgrać jaki kolwiek plugin, chociażby sam silnik bf2 na serwer, on od razu pada przy wejściu klienta, co tu jest problemem?


  • +
  • -
  • -2

#17 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 26.01.2015 00:37

Chłopie, weź się trochę ogarnij najpierw, wcale się nie dziwię że nikt Ci jeszcze nie pomógł. Nie jesteśmy niewolnikami od rozwiązywania Twoich problemów.

Sytuacja jest dziwna, bardziej bym patrzył na złe binarki, jak napisał psylek, bo miałeś stare wypisane. I zobacz czy nie ma logów u klienta.


  • +
  • -
  • 1

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#18 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 26.01.2015 01:28

Właśnie po to jest ten dział żeby pomagać, złe binarki? wszystko aktualizowane przez steamcmd, najnowszy amxx dproto i metamod - z tym nie ma problemu, tylko dlaczego pluginy mi nie dzialaja?


  • +
  • -
  • 0

#19 kaye

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:12
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 26.01.2015 03:57

Problem rozwiązałem, samemu. Uruchomiłem serwer testowy na jednym z hostingów, sciagnalem wszystkie pliki do siebie na serwer i wszystko działa jak należy. Dziękuje wam bardzo za zainteresowanie się tematem, chociaż i tak nikt nie pomógł :) Temat do zamknięcia


  • +
  • -
  • -1

#20 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 26.01.2015 18:01

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych