Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pobranie id gracza na którego patrzę jak nie żyję.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.01.2015 15:05

Siemanko

 

Krótkie pytanie - jak pobrać id gracza, kiedy nie żyję, bądź jestem na spect i patrzę na daną osobę? Szukam odpowiednika tego w SM:

entity_get_int(id, EV_INT_iuser2);

  • +
  • -
  • 2

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.01.2015 16:02

https://forums.allie...d.php?p=1271439

może to pomoże


  • +
  • -
  • 1

#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.01.2015 17:41

Super, wielkie dzięki. Nie zamykajcie jeszcze tematu. Jak się skończy mecz w ręczną pokombinuję i powiem która dokładnie funckja za to odpowiada. Stawiam na:

iTarget = GetEntPropEnt(i, Prop_Send, "m_hObserverTarget");

  • +
  • -
  • 1

#4 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 03.02.2015 12:28

 

Super, wielkie dzięki. Nie zamykajcie jeszcze tematu. Jak się skończy mecz w ręczną pokombinuję i powiem która dokładnie funckja za to odpowiada. Stawiam na:

iTarget = GetEntPropEnt(i, Prop_Send, "m_hObserverTarget");

i jak? Chętnie się dowiem, a i spytam nad czym pracujesz :D


  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#5 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.02.2015 12:38

Na śmierć zapomniałem o tej funkcji xD. Postaram się to dzisiaj sprawdzić. Patrz PW
  • +
  • -
  • 1

#6 Linux'

    Pan Pomocny

  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 03.02.2015 12:53

Na śmierć zapomniałem o tej funkcji xD. Postaram się to dzisiaj sprawdzić. Patrz PW

 

Ja juz to sprawdzilem :P. Dzialac dziala ale sa errory. Uzyj

GetEntProp(client, Prop_Send, "m_iObserverMode");

  • +
  • -
  • 2

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#7 mastah7991

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:387
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.02.2015 14:59

new iSpecMode = GetEntProp(iClient, Prop_Send, "m_iObserverMode");
   if(iSpecMode == 4 || iSpecMode == 5) 
   {
	new iSpectatedClient = GetEntPropEnt(iClient, Prop_Send, "m_hObserverTarget");
   }

  • +
  • -
  • 2

#8 Linux'

    Pan Pomocny

  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 03.02.2015 15:27

new iSpecMode = GetEntProp(iClient, Prop_Send, "m_iObserverMode");   if(iSpecMode == 4 || iSpecMode == 5)    {	new iSpectatedClient = GetEntPropEnt(iClient, Prop_Send, "m_hObserverTarget");   }

Na co taka petla? Chyba lepiej zrobic tak:
if(!IsPlayerAlive(client)){	new target = GetEntProp(client, Prop_Send, "m_iObserverMode");	if(!target)		return Plugin_Continue;	// kod}
Petla - Inaczej mowiac mialem na mysli, ze idziesz okrezna droga. Widze niektorzy maja problemy z logicznym mysleniem gdy zbaczamy z amxa/sourcemoda :(.
  • +
  • -
  • 0

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#9 mastah7991

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:387
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.02.2015 16:10

by nie dawało errorów :X (+ nie pętla tylko warunek O.o)


  • +
  • -
  • 2




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych