Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

nvault zapis powyzej x liczby


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Z_Nosa_Do_Buzi

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:29
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 11.01.2015 00:35

Tak jak w temacie otóż mam małe pytanie mam coś takiego

 

ale z tego co widzę to nadal jest zapis expa poniżej 20 czy mógł by mi ktoś to wyjaśnić dlaczego tak się dzieje?

 

Pozdrawiam

public client_disconnect(id)
{
	if(PXP[ id ] < 20)
	{
		return PLUGIN_HANDLED; 
	}

		SaveData( id )
		PXP[ id ] = 0
		PLEVEL[ id ] = 0
		PKS[ id ] = 0
		
		return PLUGIN_CONTINUE;
}

public plugin_end()
{
		for(new plr=1;plr<33;plr++)
		{
			if(IsLoad[plr])
				SaveData(plr)
		}
		nvault_close(g_vault)
}	

  • +
  • -
  • 0

#2 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.01.2015 01:00

Bo nigdzie w plugin_end tego nie sprawdzasz, swoją drogą ktoś będzie musiał nabić 20  lvl w ciągu jednej mapy, czy to możliwe/w miarę proste?


  • +
  • -
  • 1

#3 NoLiFeR

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 103
Zaawansowany

  • Postów:483
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 11.01.2015 02:26

if(IsLoad[plr])

Na

if(IsLoad[plr] && 
PXP[ id ] > 20)


  • +
  • -
  • 1

#4 Z_Nosa_Do_Buzi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:29
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 11.01.2015 11:03

NoLiFeR mam taki błąd

Function heading differents from prototype

 

niestety nie wiem co z tym faktem zrobić jedynie co przychodzi mi do głowy to zamienić 

if(IsLoad[plr] && PXP[ id ] > 20)

na

if(IsLoad[plr] && PXP[ plr ] > 20)

  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 11.01.2015 11:05

if(IsLoad[plr])

Na

if(IsLoad[plr] && 
PXP[ id ] > 20)

Raczej
if(IsLoad[plr] && PXP[plr] > 20)

  • +
  • -
  • 2
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 NoLiFeR

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 103
Zaawansowany

  • Postów:483
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 11.01.2015 12:57

Racja. Szybkie kopiowanie ><D


  • +
  • -
  • 1

#7 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.01.2015 13:46

if(IsLoad[plr])

Na

if(IsLoad[plr] && 
PXP[ id ] > 20)

Dajecie rybę zamiast wędki, a później się wkurzacie jak ludzie piszą "zrób mi" zamiast "jak zrobić", sami ich tego uczycie. Jeśli problem jest niewielki to trzeba naprowadzić, a nie zrobić za kogoś.


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych