Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Silnik

Modyfikacja QTM_CodMod

silnik

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 przenow2

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:62
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.01.2015 21:39

Dodając do nowego coda tabele expa natknąłem się na pewien problem, i nie wiem czy będzie działał prawidłowo.

 

Czy jak zmienię z:

if(poziom_gracza[id] > limit_poziomu)
{
	poziom_gracza[id] = limit_poziomu;
	ResetujPunkty(id);
}

na:

if(poziom_gracza[id] > 4001) // max lvl
{
	poziom_gracza[id] = limit_poziomu;
	ResetujPunkty(id);
}

będzie działać prawidłowo ?

Dodam że robię to w oparciu o dwa poradniki:

1. (już ukończyłem wg tego) http://amxx.pl/topic...w-nowym-codzie/

2. (przy tym natknąłem się na problem) http://amxx.pl/topic...rym-cod-modzie/

Nr.2 robię ponieważ chcę ograniczyć max lvl (podobno po wbiciu max poziomu exp dalej rośnie)

 

Nie jestem pewnt czy w dobrym miejscu napisałem, jeśli nie to proszę o przeniesienie.


  • +
  • -
  • 0

#2 NiczegoWinien

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:215
  • Lokalizacja:No Disc
Offline

Napisano 11.01.2015 00:30

 

if(poziom_gracza[id] > 4001) // max lvl
{
    poziom_gracza[id] = limit_poziomu;
    ResetujPunkty(id);
}

 

Jezeli twoj amx lvl to 4001 to zmien juz na to co jest ponizej.

if(poziom_gracza[id] > 4001) // max lvl
{
	poziom_gracza[id] = 4001;
	ResetujPunkty(id);
}

A jezeli chodzi o doswiadczenie to musisz odnalezc wszystko co daje ci exp. Czyli zabojstwo,podlozenie paki dmg i takie tam i postawic warunek przykladowo:

if(poziom_gracza < 4001)

  • +
  • -
  • 0

PokeMod na Sprzedaz. Wejdz i dowiedz sie wiecej.

http://www.poke-revolution.pl/

 

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png


#3 przenow2

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:62
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.01.2015 09:11

Mogę ci podesłać sma za niedługo ? sprawdzisz czy jest ok :)


  • +
  • -
  • 0

#4 przenow2

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:62
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.01.2015 11:20

Jeśli możesz to sprawdź czy będzie działać bo nie mam z kim sprawdzić ;/

I jeszcze proszę o naprawę: przy zgonie resetuje się poziom i w hudzie na srodku pojawia się informacja "Spadles do 1 poziomu"

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#5 przenow2

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:62
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.01.2015 22:23

Może ktoś skleić posty ?

 

Troszkę się bawiłem i zauważyłem że przy rozdawaniu stat nie mogę dać więcej niż x..

Pod 1 mam do wyboru ile dodać i jak dam np. 500 i dodam (2) w inteligencje to nie mogę dodać więcej.. a jak dam -1 (wszystkie) to daje mi full (o ile starczy mi pkt) i tylko na -1 mogę dobić pkt do max. naprawi ktoś?

Nowe sma w załączniku.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#6 NieWiemMamMac@

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 164
Profesjonalista

  • Postów:289
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 14.01.2015 22:34


jak dam np. 500 i dodam (2) w inteligencje to nie mogę dodać więcej
500/2

Oznacza to że max punktów w statystykach to 250, dlatego tak jest.


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z klasami/perkami/silnikiem COD

Kontakt:

wwwk.9@o2.pl

PW

 


#7 przenow2

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:62
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.01.2015 00:01

To miało mi ograniczyć max dostawanych pkt :/
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: silnik

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych