Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Java

Pobieranie informacji z skryptu PHP

java

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 KochamFootball

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 06.01.2015 17:18

Witam, robię aktualnie pewien skrypt który odbiera dane z PHP (PHP odbiera dane GETem) - 
skrypt.php?id=1&kod=kod

Skrypt zwraca wartosc 1 / 0 w zależności czy dane się zgadzają w bazie danych.
Jak wykonać zapytanie w JAVIE do tego skryptu i odebrać odpowiedź?


  • +
  • -
  • 0

Gdzie moje ciastka?


#2 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 07.01.2015 06:52

Zaufam Stackowi.

 Zwraca stringa z url

private static String readUrl(String urlString) throws Exception {
    BufferedReader reader = null;
    try {
        URL url = new URL(urlString);
        reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(url.openStream()));
        StringBuffer buffer = new StringBuffer();
        int read;
        char[] chars = new char[1024];
        while ((read = reader.read(chars)) != -1)
            buffer.append(chars, 0, read); 

        return buffer.toString();
    } finally {
        if (reader != null)
            reader.close();
    }
}

http://stackoverflow.com/a/7467629

 

ex:\

if(readUrl("http://url.bla.bla.bla/skrypt.php?duzo=0").equals("0")){
  System.out.println("Hura!");
}
else{
  System.out.println("wcale nie hura");
}

  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#3 KochamFootball

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:222
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 07.01.2015 18:26

Ok. Sprawdzę to i powiem.


  • +
  • -
  • 0

Gdzie moje ciastka?






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: java

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych