Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Java

Java - Podmiana znaku w stringu o danym indeksie

java

Najlepsza odpowiedź G[o]Q, 06.01.2015 00:39

StringBuilder temp = new StringBuilder("1234567");
temp.setCharAt(4, 'x');

w C tez by Ci to nie zadziałało bo uzywasz "" zamiast ''

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 05.01.2015 23:00

Witam. Raczkuje dopiero w tym języku i mam pewien problem. W językach typu C++ , PHP , JS itp. była możliwa podmiana znaku w stringu o podanym indeksie np.

string tekst = "Ala ma kota";
tekst[7]="p";
tekst[8]="s";
tekst[9]="a";
tekst[10]="";

Nie mogę tego uzyskać w Javie. Wiem , że obiekt String ma wiele metod. Próbowałem m.in. przez replace , charAt , indexOf ; jednak nie idzie :P Google też milczy.

Jakieś sugestie ?


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 06.01.2015 00:39   Najlepsza odpowiedź

StringBuilder temp = new StringBuilder("1234567");
temp.setCharAt(4, 'x');

w C tez by Ci to nie zadziałało bo uzywasz "" zamiast ''


  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Ogen Dogen

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 06.01.2015 15:39

Zauważyłem , dzięki wielkie. To jeszcze jedno pytanie , bo zauważyłem też że takie same metody ma StringBuffer. Różni się on czymś konkretnym od StringBuilder'a ?


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#4 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.01.2015 16:15

Różnica polega na synchronizacji, co przekłada się na szybkość działania - builder jest o wiele szybszy


  • +
  • -
  • 1

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#5 Ogen Dogen

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:713
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 06.01.2015 16:27

Dzięki wielkie.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: java

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych