Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CS:GO

Brak poł. z SourceBans i brak graczy na GT (Why me?!)

cs:go

Najlepsza odpowiedź 0-0-0, 06.01.2015 09:33

Na proserwer musisz odblokować zdalne ip w bazie. Znajduje się to gdzieś w cpanelu. Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 13:55

Witam znowu...

 

Okazuje się, że chyba nigdy GO nie przestanie mnie prześladować. Na dzisiaj mam 2 nowe zagwozdki

 

1. Zainstalowałem SourceBansa ma stronie i dodałem połączenie w database.cfg, ale....magicznie nie działa. 

 

database.cfg

"Databases"
{
"driver_default" "mysql"
 
// When specifying "host", you may use an IP address, a hostname, or a socket file path
 
"default"
{
"driver" "default"
"host" "localhost"
"database" "sourcemod"
"user" "root"
"pass" ""
//"timeout" "0"
//"port" "0"
}
 
"storage-local"
{
"driver" "sqlite"
"database" "sourcemod-local"
}
 
"clientprefs"
{
"driver" "sqlite"
"host" "localhost"
"database" "clientprefs-sqlite"
"user" "root"
"pass" ""
//"timeout" "0"
//"port" "0"
}
"sourcebans"
{
"driver" "default"
"host" "localhost"
"database" "csmi_sourcebans"
"user" "csmi_source"
"pass" "jakiestam_haslo"
//"timeout" "0"
"port" "3306"
}
}

W sumie nie wiem co jeszcze mogę podesłać. SB działa poprawnie, tylko nie wyświetla serwera ani graczy. Co ciekawe, bana wyłapałem

 

2. GameTracker nie pokazuje listy graczy, jednak serwer jest on-line i taki też status widnieje na GT

 

 

Standardowo dziękuję za udzieloną pomoc i pozdrawiam 2bujawka.gif


Użytkownik MAGNET edytował ten post 03.01.2015 13:57

  • +
  • -
  • 0

#2 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 03.01.2015 14:20

Jeśli chodzi o listę graczy na serwerze GO, to nie kiedy właśnie tak jest. Jak stawiałem serwery, to nie kiedy też tak miałem. Wystarczy, żeby trochę na serwerze przybyło graczy stałych i wszystko będzie majonez.

 

Co do sourcebans. Wpisałeś błędne dane do połączenia z mysql, lub nie masz bazy do której można się połączyć... :)



#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 14:51

Dobra, trzeci raz spróbuję to zrobić. Instaluję od nowa ;/


  • +
  • -
  • 0

#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 15:36

Zauważyłem, że problem z graczami występuje nie tylko na GT

 

Na forum ilość graczy (gdy choć jedna osoba będzie na serwerze) zawsze wynosi 0/220%.....

 

Natomiast kiedy w grze nacisnę PPM na serwer i kliknę "więcej informacji" wogóle nie podświetla mi się lista graczy

 

I co powiesz na to?


  • +
  • -
  • 0

#5 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 03.01.2015 16:25

Serwer na najnowszej aktualizacji?



#6 maRoff

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 03.01.2015 17:22

Ustaw cvary:

host_name_store 1
host_info_show 2
host_players_show 2

Zrestartuj serwer.


  • +
  • -
  • 1
GameManiak.pl - poszukujemy ludzi do pomocy w prowadzeniu serwisu. (Administratorów, administratorów serwerów, moderatorów, redaktorów funpage itd.) Dysponujemy serwerami:
CS:GO 4FUN - csgo4fun.gamemaniak.pl:27046 | CS:GO Multi-1v1 Arena ELO - csgo.gamemaniak.pl:27145 | TeamSpeak 3 - ts3.gamemaniak.pl:8464
Kontakt PW / STEAM lub GG:1499088
Rabat -25% na usługi w biznes-host.pl | ES6B-N9WB-HUBY | B5WR-4J8B-4TDB | NT81-12C2-E137 | 8K22-H2KV-2PNC | 7JC5-334R-J73E |

#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 20:26

maRoff, problem z graczami rozwiązany. Dzięki serdeczne. Jeszcze tylko pomęczę tego bansa


Użytkownik MAGNET edytował ten post 03.01.2015 20:31

  • +
  • -
  • 0

#8 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 03.01.2015 20:37

Co występuje w error logach z połaczeniem SB? Podasz link do niego?
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#9 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 20:43

Taki error: (link do SB PW)

PutClientInServer: no info_player_start on level
[SourceBans] OnConnect(dc00cf,0,3) ConnectLock=3
L 01/03/2015 - 20:41:23: [sourcebans.smx] Could not connect to the database. ([2002]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2))

  • +
  • -
  • 0

#10 maRoff

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 03.01.2015 22:01

O tych graczach już Ci pisałem w  innym Twoim temacie. Może w końcu dotrze. :)

 

Co do bazy to poprawny config wygląda tak:


"sourcebans"
{
"driver" "mysql"
"host" "adres hosta"
"database" "baza"
"user" "use"
"pass" "haselko"
//"timeout" "0"
"port" "3306"
}

Porównaj ze swoim


"sourcebans"
{
"driver" "default"
"host" "localhost"

Nie driver default, tylko mysql!

localhost - tylko wtedy gdy baza znajduje się na tym samym serwerze co serwer gry, a podejrzewam że Tak nie jest.


  • +
  • -
  • 1
GameManiak.pl - poszukujemy ludzi do pomocy w prowadzeniu serwisu. (Administratorów, administratorów serwerów, moderatorów, redaktorów funpage itd.) Dysponujemy serwerami:
CS:GO 4FUN - csgo4fun.gamemaniak.pl:27046 | CS:GO Multi-1v1 Arena ELO - csgo.gamemaniak.pl:27145 | TeamSpeak 3 - ts3.gamemaniak.pl:8464
Kontakt PW / STEAM lub GG:1499088
Rabat -25% na usługi w biznes-host.pl | ES6B-N9WB-HUBY | B5WR-4J8B-4TDB | NT81-12C2-E137 | 8K22-H2KV-2PNC | 7JC5-334R-J73E |

#11 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 22:10

Jak mam uzupełnić localhost'a? Nie znam się na tych sqlach : P


  • +
  • -
  • 0

#12 maRoff

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 03.01.2015 22:19

Nie wiem gdzie masz bazę danych, więc za Ciebie nie uzupełnię.

 

Musisz podać więcej szczegółów.

 

Jeśli posiadasz bazę na 1s1k to w panelu masz podany jej adres.


  • +
  • -
  • 1
GameManiak.pl - poszukujemy ludzi do pomocy w prowadzeniu serwisu. (Administratorów, administratorów serwerów, moderatorów, redaktorów funpage itd.) Dysponujemy serwerami:
CS:GO 4FUN - csgo4fun.gamemaniak.pl:27046 | CS:GO Multi-1v1 Arena ELO - csgo.gamemaniak.pl:27145 | TeamSpeak 3 - ts3.gamemaniak.pl:8464
Kontakt PW / STEAM lub GG:1499088
Rabat -25% na usługi w biznes-host.pl | ES6B-N9WB-HUBY | B5WR-4J8B-4TDB | NT81-12C2-E137 | 8K22-H2KV-2PNC | 7JC5-334R-J73E |

#13 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 03.01.2015 22:32

Stworzyłem bazę na Proserwer. Wzorowałem się na TYM poradniku i zostawiłem localhost tak jak jest. Nie wiem gdzie się sprawdza ten adres. Byłbym wdzięczny, gdybyś nakierował


  • +
  • -
  • 0

#14 maRoff

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:105
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 03.01.2015 22:39

Obawiam się, że gość który robił ten poradnik nie wiedział co robi "Pisał go tylko po to aby napisać". Jak 90% osób na tym forum w dziale Sourcemoda. 

 

Nie miałem nigdy hostingu na proserwer więc nie pomogę, nie wiem jaki jest tam zewnętrzny adres bazy danych. (zapytaj support, poszukaj w FAQ hostingu)

 

Dodatkowo nie zapomnij, że ma być przy SB:

"driver" "mysql"

Lub skorzystaj z bezpłatnej bazy na 1s1k

 

 


  • +
  • -
  • 0
GameManiak.pl - poszukujemy ludzi do pomocy w prowadzeniu serwisu. (Administratorów, administratorów serwerów, moderatorów, redaktorów funpage itd.) Dysponujemy serwerami:
CS:GO 4FUN - csgo4fun.gamemaniak.pl:27046 | CS:GO Multi-1v1 Arena ELO - csgo.gamemaniak.pl:27145 | TeamSpeak 3 - ts3.gamemaniak.pl:8464
Kontakt PW / STEAM lub GG:1499088
Rabat -25% na usługi w biznes-host.pl | ES6B-N9WB-HUBY | B5WR-4J8B-4TDB | NT81-12C2-E137 | 8K22-H2KV-2PNC | 7JC5-334R-J73E |

#15 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 03.01.2015 22:42

 

Stworzyłem bazę na Proserwer. Wzorowałem się na TYM poradniku i zostawiłem localhost tak jak jest. Nie wiem gdzie się sprawdza ten adres. Byłbym wdzięczny, gdybyś nakierował

IP do bazy danych do PS jest taki jaki jest adres serwera www.
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#16 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 04.01.2015 00:23

Teraz mam taki błąd

 

Dodam, że przy instalacji SB wpisywałem zamiast localhosta cs-xxx.xaa.pl to wywalało błąd. To jest log po podaniu tego xaa do database,cfg

 

L 01/04/2015 - 00:20:46: [sourcebans.smx] Could not connect to the database. ([1045]: Access denied for user 'csmi_bansUser'@'80.72.41.213' (using password: YES))

  • +
  • -
  • 0

#17 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 06.01.2015 09:33   Najlepsza odpowiedź

Na proserwer musisz odblokować zdalne ip w bazie. Znajduje się to gdzieś w cpanelu.
  • +
  • -
  • 1
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#18 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 06.01.2015 13:22

ipxhz8ap2jib_t.jpg

 

?


Użytkownik MAGNET edytował ten post 06.01.2015 13:22

  • +
  • -
  • 0

#19 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 06.01.2015 14:04

Fiu, okej. Nareszcie podpiąłem to dziadostwo :)

 

Dzięki za pomoc


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cs:go

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych