Jak wyswietlic animowane sprite.
NiczegoWinien
31.12.2014
Witam. Tak jak w temacie mam otoz takie pytanie jak wyswietlic animowane sprite. Nie wazne gdzie i jakie wspolrzedne.Chcialbym po prostu zobaczyc taki przyklad.
NiczegoWinien
31.12.2014
Jutro przetestuje nad konkretnym originem i dam znać. A tak w ogóle to szalonego sylwestra

grankee
01.01.2015
Był iście wyje,.,. , ale do rzeczy:D użyj m_eel on Ci pokaze beampoint do tego enta wiec sprawdzisz jakie jest jego polozenie
NiczegoWinien
01.01.2015
Okej poradzilem juz sobie. Lecz mam jeszcze jedno pytanie. Poniewaz stworzylem byt, ktory chce zabic po 3 sekundach. To co jest w kodzie oczywiscie zabije wszystkie znajdujace sie na mapie a mi chodzi aby gracz mogl zabic tylko swoj byt.
public Pokaz(id) { new Float:CoreOrigin[ 3 ]; entity_get_vector(id, EV_VEC_origin, CoreOrigin); new Entity = create_entity( "env_sprite" ); entity_set_string ( Entity, EV_SZ_classname, "SpriteEntity" ); entity_set_model ( Entity, "sprites/xxxx.spr" ); entity_set_float ( Entity, EV_FL_scale, 1.0 ); CoreOrigin[2] += 10; entity_set_origin( Entity, CoreOrigin ); entity_set_float( Entity, EV_FL_framerate, 10.0 ); DispatchSpawn( Entity ); set_task(3.0,"Zabij",id); } public Zabij(id) { new iEnt = find_ent_by_class(-1, "SpriteEntity"); remove_entity(iEnt); }
grankee
01.01.2015
ustaw mu pev_owner na wartosc id gracza, ktory je stworzyl, potem szukasz entita po klasie i sprawdzasz czy owner to gracz.
NiczegoWinien
01.01.2015
Cos takiego ?
new owner owner = pev(Entity, pev_owner);
Tylko nie wiem co dalej bo mam taska.
grankee
02.01.2015
w pokaz dodajesz
set_pev(Entity,pev_owner,id)
a w Zabij
public Zabij(id) { new iEnt while((iEnt = find_ent_by_class(-1, "SpriteEntity"))>0) { if(pev(iEnt,pev_owner)) remove_entity(iEnt); } }
NiczegoWinien
02.01.2015
Okej wszystko ladnie dziala. Hmm ostatnie pytanko. Bo kazde sprite mam tak jakby w ramce. Mam czarny kwadrat a w srodku moja grafike. Jak pozbyc sie tego czarnego tla ?
NoLiFeR
02.01.2015
Programem do robienia/edycji sprite zrób, żeby typ sprite'a nie był normalny, a przezroczysty
NiczegoWinien
02.01.2015
A mozesz powiedziec dokladniej jak to zrobic ? Sprite robie w Sprite Explorer
NoLiFeR
02.01.2015
// PS Przy tworzeniu
Użytkownik NoLiFeR edytował ten post 02.01.2015 19:08