Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

[ROZWIĄZANE] Czy da się zrobić żeby klasa nie miała spadochronu?

cod nowy

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 28.12.2014 19:28

Witam

 

Zainstalowałem sobie spadochrony ale nie chcę żeby dana klasa miała spadochron, można dla tej klasy wyłączyć spadochron?


Użytkownik `Krzychuu edytował ten post 28.12.2014 19:28

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#2 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 07:26

Tak da się. Sprawdzaj w funkcji od używania spadochronu czy gracz ma klase tą na której chcesz zablokować, jeżeli ma to blokuj returnem.


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#3 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 08:55

a jak to zablokować, możesz pokazać na przykładowym kodzie klasy?


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#4 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 12:18

if( cod_get_user_class( id ) == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa Klasy" ) )
return;

  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#5 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 12:21

i gdzie to wpisać? bo jestem w tym zielony


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#6 HaRdCoRe!

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:34
  • Imię:DaWWiDD
  • Lokalizacja:Bardzo daleko !
Offline

Napisano 29.12.2014 12:33

w SMA klasy, daj w zalczniku to Ci dam bez spadochronu :P


  • +
  • -
  • 1

#7 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 12:47

Na początku funkcji wywołującej spadochron


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#8 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 12:52


Na początku funkcji wywołującej spadochron

 

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <codmod>
        
new const nazwa[]   = "testt";
new const opis[]    = "testt";
new const bronie    = 0;
new const zdrowie   = 0;
new const kondycja  = 0;
new const inteligencja = 0;
new const wytrzymalosc = 0;
    
public plugin_init()
{
register_plugin(nazwa, "1.0", "amxx.pl");
 
cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc);
}
 
napisz gdzie co trzeba dodać

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#9 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 12:54

Daj sma spadochronu...


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#10 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 16:54

Daj sma spadochronu...

 

w załączniku

Załączone pliki


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#11 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 19:38

Spoiler

Podmień i zmień nazwę w klasy w 82. linijce.
  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#12 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 19:59

Podmień i zmień nazwę w klasy w 82. linijce.


A jak będe chciał żeby kilka klas nie miało spadochronu to co zrobić?

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#13 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 466
Wszechobecny

  • Postów:2448
Offline

Napisano 29.12.2014 20:04

if( cod_get_user_class( id ) == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa Klasy" ) ) return

zamień na to:

new klasa = cod_get_user_class( id );
if( klasa == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa Klasy" ) ||  klasa == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa2 Klasy2" ) klasa == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa3 Klasy3" )) return

|| <- tym łączysz


  • +
  • -
  • 1

Sprzedam Paczkę CoD pod CS 1.6 (JEST WIELE WERSJI DO WYBORU TEJ PACZKI) na lvl od 201 - 601

Silnik (8 nowych statystyk, poprawiony zapis, dodatkowy exp, pozbyto się CurWeapon). Ponad 100 perków (do wyboru do koloru). Sklep, NOWE MISJE (QUESTY), premium i super premium, AUKCJE, KLANY, zapis nVault, 4 zestawy modeli bronii do wyboru!

JESTEŚ ZAINTERESOWANY KUPNEM? NAPISZ WIADOMOŚĆ DO MNIE!


#14 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 29.12.2014 20:09

A trzeba pisać codclass_test.amx czy tylko test

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#15 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 466
Wszechobecny

  • Postów:2448
Offline

Napisano 29.12.2014 20:18

Nie!
nie podajesz nazwy pliku!!!
Otwórz .sma i tam masz nazwe (tam będzie np. new const nazwa). Podajesz takie jakie jest w .sma.

PS. Muszą być identyczne!
  • +
  • -
  • 1

Sprzedam Paczkę CoD pod CS 1.6 (JEST WIELE WERSJI DO WYBORU TEJ PACZKI) na lvl od 201 - 601

Silnik (8 nowych statystyk, poprawiony zapis, dodatkowy exp, pozbyto się CurWeapon). Ponad 100 perków (do wyboru do koloru). Sklep, NOWE MISJE (QUESTY), premium i super premium, AUKCJE, KLANY, zapis nVault, 4 zestawy modeli bronii do wyboru!

JESTEŚ ZAINTERESOWANY KUPNEM? NAPISZ WIADOMOŚĆ DO MNIE!


#16 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 29.12.2014 22:16

Specjalnie dodałem dla przykładu ten nawias kwadratowy aby podkreślić że jeśli masz znaki szczególne w nazwie klasy np. [Premium] Snajper, to musisz podać identyczną nazwę klasy taką jaka Ci się wyświetla w menu wyboru klas
  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#17 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 30.12.2014 09:47

Specjalnie dodałem dla przykładu ten nawias kwadratowy aby podkreślić że jeśli masz znaki szczególne w nazwie klasy np. [Premium] Snajper, to musisz podać identyczną nazwę klasy taką jaka Ci się wyświetla w menu wyboru klas

 

 

możesz sprawdzić czy dobrze jest zrobione i skomplikować bo mi błąd wyskakuje.

Załączone pliki


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#18 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 30.12.2014 13:53

Dodaj na samym początku pluginu

#include <codmod>

i zamień tą linijkę:
 

if( klasa == cod_get_classid( "Spiderman" ) ||  klasa == cod_get_classid( "Medyk" ) klasa == cod_get_classid( "[Dokladna] Nazwa3 Klasy3" )) return

na tą:

if( klasa == cod_get_classid( "Spiderman" ) ||  klasa == cod_get_classid( "Medyk" ) ) return

  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#19 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 30.12.2014 17:22

dzięki wszystko działa


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#20 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 30.12.2014 20:15

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych