Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Błąd przy 2 protokołach - steam


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 29.08.2009 11:33

Witam, mam serwer m.in. z TSerwery, mam pukawkowy, na obu dproto, ale na serwerze z TSerwery.pl przy wejściu ze steama gra się normalnie, ale po kilku minutach wywala CIe z takim błędem : Dołączona grafika .

Nie wiem jaka tam jest wersja bo instalacja na 2proto jest przez PA..
W czym problem?


2. Problem z diablomodem. Errory w logach:
L 08/29/2009 - 11:17:32: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_weapon")
L 08/29/2009 - 11:17:32: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::Damage (line 1500)
L 08/29/2009 - 12:07:54: Start of error session.
L 08/29/2009 - 12:07:54: Info (map "de_dust2_long") (file "addons/amxmodx/logs/error_20090829.log")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:54: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:54: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:55: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:55: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)
L 08/29/2009 - 12:07:55: [FUN] Invalid player 8
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX] Run time error 10: native error (native "get_user_maxspeed")
L 08/29/2009 - 12:07:55: [AMXX]    [0] dbmod_5.9l.sma::client_PreThink (line 1604)

  • +
  • -
  • 0

#2 Bocik

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 29.08.2009 14:54

Wydaje mi sie ze to jest bald steam a nie servera po aktualizajci setam zazwyczaj takie cos wyskakuje .Mi osobiscie blad sie pokazuje po aktualizacji valve
  • +
  • -
  • 0

#3 bakul. <3

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 88
Zaawansowany

  • Postów:612
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 29.08.2009 15:02

Pierwszy błąd, Tserwery nie ma najnowszego dproto, chociaż nawet to by nie pomogło. Dzisiaj była aktualizacja Steam i znowu serwery Steam/NS wywalają Steamowców z błędem Steam UserID Ticket. Czekaj na najnowszą wersję dproto.
  • +
  • -
  • 0

#4 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 29.08.2009 15:09

Czekaj a potem wgraj na własną ręke bo chyba nie planują zmian :P

A ten drugi? (diablo)
  • +
  • -
  • 0

#5 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 29.08.2009 15:44

Wklej:
if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE 
	if(!is_user_alive(id)||is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE

Przed
new Float:vect[3]
	entity_get_vector(id,EV_VEC_velocity,vect)
	new Float: sped= floatsqroot(vect[0]*vect[0]+vect[1]*vect[1]+vect[2]*vect[2])
	if((get_user_maxspeed(id)*5)>(sped*9))
		entity_set_int(id, EV_INT_flTimeStepSound, 300)

A odnośnie 1 chyba serwer trzeba zaktualizować ;)
  • +
  • -
  • 0

#6 Change

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 31.08.2009 08:22

Wkleiłem, zobaczymy efekty, co do aktualizacji będe musiał napisac do admina jaka jest linia startowa i czy się aktualizuje.. :) Ale mysle że to właśnie przez aktualizacje i bedzie trzeba nowe dproto..
  • +
  • -
  • 0

#7 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 31.08.2009 19:06

-autoupdate do lini startowej i najnowsze dproto i śmiga,wiem.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych