Problem z instalacją serwera CS 1.6 Non-Steam
cookervandj
06.11.2014
Witam,
chciałbym uruchmoć swój własny serwer CS 1.6 non-steam na VPS`ie.
po zainstalowaniu HLDS przez steamcmd.sh pięknie bezproblemowo zainstalował się serwer Steam.
później chcąc spatchować server na non-steam wrzuciłem pliki z engine v15 i niestety tutaj od razu wywala błąd serwer i nie chce się uruchomić nie ma w nim amx czy metamoda. Ściągałem z wielu źródeł ten silnik i niestety nic nie pomogło.
Za każdym razem wywala mi błąd
Console initialized.
./hlds_run: line 255: 2706 Segmentation Fault $HL_CMD
niewiem dlaczego jest taki problem :-( zgłupiałem...
GwynBleidD
07.11.2014
Takiej metody to się używało ładnych parę lat temu, już dawno jest nieaktualna!chcąc spatchować server na non-steam wrzuciłem pliki z engine v15
Zainteresuj się pluginem dproto do metamoda.
cookervandj
07.11.2014
Takiej metody to się używało ładnych parę lat temu, już dawno jest nieaktualna!
Zainteresuj się pluginem dproto do metamoda.
Czyli mam zainstalować tylko HLDS przez Steamcmd i wrzucić metamod, amx mod x oraz dproto i powinno działać bez engine v15 ? Ta paczka powinna pomóc ? http://amxx.pl/topic...oicetranscoder/
Edit:
wgrałem tą "czystą paczkę" na serwer nic nie ustawiałem a mimo wszystko wyskoczył mi error :-(
./hlds_run: line 255: 8457 Segmentation fault $HL_CMD
Edited by cookervandj, 07.11.2014 15:46.
GwynBleidD
07.11.2014
Jak się nie uruchomi, napisz na jakim etapie, będziemy wiedzieli coś więcej.
I pamiętaj! nie uruchamiaj ani steamcmd, ani serwera na rootcie!
cookervandj
07.11.2014
Po kolei: zainstaluj serwer przez steamcmd i sprawdź, czy się uruchomi. Zainstaluj metamoda, sprawdź, zainstaluj dproto, sprawdź...
Jak się nie uruchomi, napisz na jakim etapie, będziemy wiedzieli coś więcej.
I pamiętaj! nie uruchamiaj ani steamcmd, ani serwera na rootcie!
już się problem rozwiązał niepotrzebnie instalowałem wszystko na "raz" teraz już działa stabilnie tylko drażni mnie jedno że czasami laguje mi :-( a mam 1GB DDR3 ramu 2vcore @2.4ghz/3.2Ghz jeśli chodzi o częstotliwość linux ubuntu 12.04.5 LTS.
jak biegam sam jest ok jak ktoś dołączy do gry już potrafi się przyciąć więc niewiem co muszę zrobić aby działało stabilnie :-( a chce tylko jeden postawić serwer taki ffa/4fun
GwynBleidD
07.11.2014
Zmienić VPSa chociażby... Kilka razy już tłumaczyłem jak działają VPSy i dlaczego jedne działają gorzej, a inne lepiej.