Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
MySQL

[ROZWIĄZANE] Segregowanie punktacji od naj wiekszej liczby punktów do najmniejszej (Mysql)

mysql

Najlepsza odpowiedź Puchate, 08.09.2014 21:23

ORDER BY punkty DESC

 

Dodaj to do konca zapytania, zmien "punkty" na nazwe komorki w ktorej te punkty sa zapisane w bazie.

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 BlackBourn

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 08.09.2014 20:58

Witam, 
jestem zielony w tematyce mysql, więc mam pytanie jak posegregować punktację? 
Chodzi mi o posegrowanie od największej lidzby "punktów" do najmniejszej przykładowo:

1. 10

2. 8

3. 5

4. 3

5. 1

cały kod:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
 <html>
 <head>
 <title>Serwis ABC</title>
 <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=iso-8859-2">
 <meta http-equiv="Content-Language" content="pl">
 </head>
 
 <body>
 <?php 
 
 $adres_ip_serwera_mysql_z_baza_danych = '127.0.0.1';
 

 $nazwa_bazy_danych = '------------';
 
 $login_bazy_danych = '------------';
 
 $haslo_bazy_danych = '-------------';
 
 if ( !mysql_connect($adres_ip_serwera_mysql_z_baza_danych,
 
              $login_bazy_danych,$haslo_bazy_danych) ) {
    echo 'Nie moge polaczyc sie z baza danych';
 	 exit (0);
 }

 if ( !mysql_select_db($nazwa_bazy_danych) ) {
    echo 'Blad otwarcia bazy danych';
 	 exit (0);
 }
 

 $zapytanie = "SELECT * FROM `jbpacki`";
 //wykonujemy zdefiniowane zapytanie na bazie mysql
 $wynik = mysql_query($zapytanie);
 
 echo "<p>";
 echo "<table boder=\"1\"><tr>";
 echo "<td bgcolor=\"ffff00\"><strong>Nick</strong></td>";
 echo "<td bgcolor=\"ffff99\"><strong>JBPACKI</strong></td>";
 echo "</tr>";

 while ( $row = mysql_fetch_row($wynik) ) {
    echo "</tr>";
    echo "<td bgcolor=\"ffff00\">" . $row[0] . "</td>";
    echo "<td bgcolor=\"ffff99\">" . $row[1] . "</td>";
    echo "<td bgcolor=\"ffff00\">" . $row[2] . "</td>";
    echo "<td bgcolor=\"ffff99\">" . $row[3] . "</td>";
    echo "</tr>";
 }
 echo "</table>";
 
 
 //Zamykamy połączenie z bazą danych
 if ( !mysql_close() ) {
    echo 'Nie moge zakonczyc polaczenia z baza danych';
    exit (0);
 }

 ?>
 </body> 
 </html>
 

link do strony: http://projekt-dash....est/sprawdz.php

z góry dziękuje za pomoc.


  • +
  • -
  • 0

#2 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.09.2014 21:23   Najlepsza odpowiedź

ORDER BY punkty DESC

 

Dodaj to do konca zapytania, zmien "punkty" na nazwe komorki w ktorej te punkty sa zapisane w bazie.


  • +
  • -
  • 1

#3 BlackBourn

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 08.09.2014 21:25

Puchate, wielkie dzięki, trzymaj tego " + ".

Temat do zamknięcia.


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mysql

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych