Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Problem z skokiem w losowym wybieraniu gracza.


Najlepsza odpowiedź Sniper Elite, 09.09.2014 14:50

Zrobiłem to o co prosiłeś + wszystko śmiga :D

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 bad123

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 06.09.2014 14:17

Problem wygląda tak że plugin losuje po 1 osobie z temu i przyznaje jej hp a za zabicie takiej osoby dostaje sie bonusy.

 

Chciałem zrobić by osoba która wylosuje plugin dostala nie tylko HP ale tez extra skok tylko 1. Kiedy dodałem kawałek kodu i wrzuciłem na serwer okazało się że wszyscy maja extra skok. 

 

Pytanie brzmi jak zrobić by tylko wylosowana osoba z temu dostala 1 extra skok.

 

Dodatkowo chciałbm dodać prefix przed nickiem takiej osobie i by serwer informował kto został wylosowany. 

Jak mam to zrobić?

 

Oto kod.

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fun>
#include <fakemeta>
#include <cstrike>
#include <hamsandwich>
#include <ColorChat>

new bool:mikolaj[33], skoki[33];

public plugin_init(){
	register_plugin("Losowanie Mikolaja", "1.0", "Sniper Elite");
	
	RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Odrodzenie", 1);
	register_logevent("PoczatekRundy", 2, "1=Round_Start");
	register_event("DeathMsg", "Death", "ade");
	register_forward(FM_CmdStart, "CmdStart"); 
		
	register_cvar("santa_hp", "50");
	register_cvar("santa_armor", "200");
	register_cvar("santa_frags", "2");
	register_cvar("santa_money", "500");
}

public Odrodzenie(id){
	mikolaj[id] = false
	cs_reset_user_model(id) 
	return PLUGIN_CONTINUE;
}
public PoczatekRundy(){
	if(get_playersnum() >=4){
		los_mikolaj_ct()
		los_mikolaj_tt()
	}
}
public Death()
{
	new id = read_data(2);
	new attacker = read_data(1);
	if(!is_user_alive(attacker) || !is_user_connected(attacker))
		return PLUGIN_CONTINUE;
		
	if(get_playersnum() >= 4){
		if(mikolaj[id]){
			set_user_frags (attacker, get_user_frags(attacker) + get_cvar_num("santa_frags"))
			cs_set_user_money (attacker,cs_get_user_money(attacker) + get_cvar_num("santa_money")) 
		}
	}
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

public CmdStart(id, uc_handle){
	new flags = pev(id, pev_flags);
	if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && skoki[id]>0){
		--skoki[id];
		new Float:velocity[3];
		pev(id, pev_velocity,velocity);
		velocity[2] = random_float(265.0,285.0);
		set_pev(id,pev_velocity,velocity);
	} else if(flags & FL_ONGROUND && skoki[id]!=-1){
		skoki[id] = 1;
	}
}


public los_mikolaj_ct(){
	new players[32], num
	get_players(players, num);
	new rand = random_num(1,num)
	if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_CT && is_user_alive(rand)){
		ColorChat(rand, BLUE, "Jestes Srebnym Graczem!!");
		//skoki[id]=1;
		set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
		set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
		mikolaj[rand] = true
	}
	else los_mikolaj_ct()
	
	return PLUGIN_CONTINUE;
}
public los_mikolaj_tt(){
	new players[32], num
	get_players(players, num);
	new rand = random_num(1,num)
	if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_T && is_user_alive(rand)){
		ColorChat(rand, RED, "Jestes Srebnym Graczem !!");
		//skoki[id]=1;
		set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
		set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
		mikolaj[rand] = true
	}
	else los_mikolaj_tt()
	
	return PLUGIN_CONTINUE;
}


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#2 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.09.2014 14:23

1. W tej funkcji CmdStart, sprawdź czy grasz jest mikołajem prostym warunkiem

if(mikolaj[id])

2. Pobierz nick gracza do zmiennej za pomocą get_user_name

 


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#3 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 06.09.2014 14:32

To chyba mój plugin :D

 

public CmdStart(id, uc_handle){
    new flags = pev(id, pev_flags);
    if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && skoki[id]>0 && mikolaj[id]){
        --skoki[id];
        new Float:velocity[3];
        pev(id, pev_velocity,velocity);
        velocity[2] = random_float(265.0,285.0);
        set_pev(id,pev_velocity,velocity);
    } else if(flags & FL_ONGROUND && skoki[id]!=-1){
        skoki[id] = 1;
    }
}

 

Tak powinna wyglądać ta funkcja, podmień ją.


radim (07.09.2014 08:05):
Kod w postach (np. źródło pluginu) umieszczaj w odpowiednich tagach (code/php/spoiler itp.), a powyżej 200 linijek tylko w załączniku lub na wklejce.

  • +
  • -
  • -1

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#4 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 06.09.2014 15:41

Dziękuje bardzo dużo pomogło.

 

A do wywołania get_user_name mam pewien problem, kod wygląda tak :

 

 

public los_mikolaj_ct(){
new players[32], num
get_players(players, num);
new p_CT[30];
new rand = random_num(1,num)
if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_CT && is_user_alive(rand)){
ColorChat(rand, BLUE, "Jestes Super Graczem!!");
get_user_name(id, p_CT, 29);
set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
mikolaj[rand] = true
}
else los_mikolaj_ct()

return PLUGIN_CONTINUE;
}

podczas kompilowania wywala mi takie błędy 

losowanie.sma(73) : warning 217: loose indentation
losowanie.sma(73) : error 017: undefined symbol "id"
losowanie.sma(73) : warning 215: expression has no effect
losowanie.sma(73) : warning 215: expression has no effect
losowanie.sma(73) : error 001: expected token: ";", but found ")"
losowanie.sma(73) : error 029: invalid expression, assumed zero
losowanie.sma(73) : fatal error 107: too many error messages on one line

Dlaczego? wydaje mi się że wszystko jest dobrze.

 

#edit. linijka 73 to : get_user_name(id, p_CT, 29);

 


Użytkownik bad123 edytował ten post 06.09.2014 15:41

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#5 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.09.2014 16:38

W tym miejscu

get_user_name(id, p_CT, 29);

Nie pobierasz id, tylko pobierasz gracza wylosowanego


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#6 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 06.09.2014 16:45

no wlasnie nie. popatrz

public los_mikolaj_ct(){
	new players[32], num
	new nameCT[32]
	get_players(players, num);
	new rand = random_num(1,num)
	if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_CT && is_user_alive(rand)){
		ColorChat(rand, BLUE, "Jestes Super Graczem w CT !! Masz 2 skoki , wykorzystaj je !!");
		get_user_name(rand, nameCT, 31);
		set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
		set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
		mikolaj[rand] = true
		
set_hudmessage(255, 255, 255, -1.0, 0.35, 2, 6.0, 7.0, 0.1, 0.7, 2)
show_hudmessage(0, "Super gracz w CT to %s !",nameCT);
	}
	else los_mikolaj_ct()
	client_print(0, print_center, "Super graczem w CT jest %s", nameCT);
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

Gracz A byl w TT , ja w ct.

 

Podczas wylosowania mnie, pisze mi w hud'zie ze wylosowano gracza A , a przez print pisze mi ze mnie. a nie że rand, losuje ponownie ?


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#7 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.09.2014 19:26

Nie rozumiem. Jaki efekt xhcesz uzyskać?
  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#8 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 06.09.2014 22:10

Chce by losowalo po 1 graczu w Team co round. By wyświetlało wszystkim graczom kto został wylosowany.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#9 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 06.09.2014 23:07

No to w takim razie co jest złego w tym kodzie co podałeś wyżej?

public los_mikolaj_ct(){
new players[32], num
get_players(players, num);
new rand = random_num(1,num)
if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_CT && is_user_alive(rand)){
new nickCT[33]
ColorChat(rand, BLUE, "Jestes Srebnym Graczem!!");
//skoki[id]=1;
get_user_name(rand, nickCT, 32);
ColorChat(0, BLUE, "[Mikolaj CT]^x01 Srebrnym graczem zostal %s", nickCT);
set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
mikolaj[rand] = true
}
else los_mikolaj_ct()
 
return PLUGIN_CONTINUE;
}
public los_mikolaj_tt(){
new players[32], num
get_players(players, num);
new rand = random_num(1,num)
if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_T && is_user_alive(rand)){
ColorChat(rand, RED, "Jestes Srebnym Graczem !!");
//skoki[id]=1;
new nickT[33]
get_user_name(rand, nickT, 32);
ColorChat(0, RED, "[Mikolaj TT]^x01 Srebrnym graczem zostal %s", nickT);
set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
mikolaj[rand] = true
}
else los_mikolaj_tt()
 
return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#10 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 07.09.2014 12:24

W tym kodzie powyżej co podałem, był losowany tylko 1 Mikołaj. I napis wyświetlał się tylko osobie która została wylosowana, ale nie wyświetla jego nicku tylko losowy.

Sprawdzę teraz kod który ty podałeś.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#11 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 07.09.2014 12:56

#edit. wylosowalo niby gracza A, pytam sie czy ma 2 skoki, i odpowaida mi ze nie. dziwne. Mam też ustawione że przydziela 20hp, i wcale wylosowanemu graczowi na start round nie przydziela 20 hp.


Użytkownik bad123 edytował ten post 07.09.2014 13:03

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#12 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 07.09.2014 13:57

przepraszam ze tak spamuje ale nie ma jak edytowac poprzednich postow. sprawdzilem ten kod no i jest problem. losowanie jest CZASAMI nie co round.

a oto kod

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fun>
#include <fakemeta>
#include <cstrike>
#include <hamsandwich>
#include <ColorChat>

new bool:mikolaj[33], skoki[33];

public plugin_init(){
	register_plugin("Losowanie Mikolaja", "1.0", "Sniper Elite");
	
	RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Odrodzenie", 1);
	register_logevent("PoczatekRundy", 2, "1=Round_Start");
	register_logevent("Pr", 3, "1=Round_Start");
	register_event("DeathMsg", "Death", "ade");
	register_forward(FM_CmdStart, "CmdStart"); 
		
	register_cvar("santa_hp", "50");
	register_cvar("santa_armor", "200");
	register_cvar("santa_frags", "2");
	register_cvar("santa_money", "500");
}

public Odrodzenie(id){
	mikolaj[id] = false
	cs_reset_user_model(id) 
	return PLUGIN_CONTINUE;
}
public PoczatekRundy(){
	if(get_playersnum() >=4){
		los_mikolaj_ct()
		los_mikolaj_tt()
	}
}
public Death()
{
	new id = read_data(2);
	new attacker = read_data(1);
	if(!is_user_alive(attacker) || !is_user_connected(attacker))
		return PLUGIN_CONTINUE;
		
	if(get_playersnum() >= 4){
		if(mikolaj[id]){
			set_user_frags (attacker, get_user_frags(attacker) + get_cvar_num("santa_frags"))
			cs_set_user_money (attacker,cs_get_user_money(attacker) + get_cvar_num("santa_money")) 
		}
	}
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

public CmdStart(id, uc_handle){
    if(!is_user_alive(id))
        return FMRES_IGNORED;

    new flags = pev(id, pev_flags);

    if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && skoki[id]){
        skoki[id]--;
        new Float:velocity[3];
        pev(id, pev_velocity,velocity);
        velocity[2] = random_float(265.0,285.0);
        set_pev(id, pev_velocity,velocity);
    }
    else if(flags & FL_ONGROUND)
        skoki[id] = 3;
    return FMRES_IGNORED;

}


public los_mikolaj_ct(){
new players[32], num
get_players(players, num);
new rand = random_num(1,num)
if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_CT && is_user_alive(rand)){
new nickCT[33]
ColorChat(rand, BLUE, "Jestes Super Graczem!!");
get_user_name(rand, nickCT, 32);
ColorChat(0, BLUE, "[Super Gracz CT]^x01 Zostal %s, ma 2 skoki", nickCT);
set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
skoki[rand]=2;
mikolaj[rand] = true
}
else los_mikolaj_ct()
 
return PLUGIN_CONTINUE;
}
public los_mikolaj_tt(){
new players[32], num
get_players(players, num);
new rand = random_num(1,num)
if(cs_get_user_team(rand) == CS_TEAM_T && is_user_alive(rand)){
ColorChat(rand, RED, "Jestes Super Graczem !!");
new nickT[33]
get_user_name(rand, nickT, 32);
ColorChat(0, RED, "[Super Gracz TT]^x01 Zostal %s, ma 2 skoki", nickT);
set_user_health (rand, get_user_health(rand) + get_cvar_num("santa_hp"))
set_user_armor(rand, get_cvar_num("santa_armor"))
skoki[rand]=2;
mikolaj[rand] = true
}
else los_mikolaj_tt()
 
return PLUGIN_CONTINUE;
}

gdzie jest blad? nie losuje co round ani nie ma dodatkowych skokow / hp


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#13 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 07.09.2014 14:35

Plugin losuje graczy gdy jest ich min. 4 na serwerze. Aby to usunąć zamień funkcję PoczatekRundy() na:

public PoczatekRundy(){
        los_mikolaj_ct()
        los_mikolaj_tt()
}

Tylko nie wiem czy nie będzie problemów z losowaniem.

Na wszelki wypadek dodaj warunek w funkcjach los_mikolaj_ct() i los_mikolaj_tt():

 

po:

get_players(players, num);

dodaj

if(num) <= 0)
{
    client_print(0, print_chat, "Zbyt malo graczy aby wylosowac super gracza")
    return PLUGIN_HANDLED;
}

  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#14 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 07.09.2014 15:55

 

Plugin losuje graczy gdy jest ich min. 4 na serwerze. Aby to usunąć zamień funkcję PoczatekRundy() na:

public PoczatekRundy(){
        los_mikolaj_ct()
        los_mikolaj_tt()
}

Tylko nie wiem czy nie będzie problemów z losowaniem.

Na wszelki wypadek dodaj warunek w funkcjach los_mikolaj_ct() i los_mikolaj_tt():

 

po:

get_players(players, num);

dodaj

if(num) <= 0)
{
    client_print(0, print_chat, "Zbyt malo graczy aby wylosowac super gracza")
    return PLUGIN_HANDLED;
}

Przecież to Ci nic nie da, musi być JEDEN GRACZ W CT i JEDEN GRACZ W TT bo inaczej któraś z funkcji będzie się wykonywała w nieskończoność nawet przy pustym serwerze, a więc warunek na 3/4 osoby powinien zostać.


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#15 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 07.09.2014 16:52

Nie wiem czy wiesz ale

return PLUGIN_HANDLED;

Nie pozwoli na dalsze wykonanie się funkcji :)

 

Spojrzałem w funkcje jeszcze raz i jedyne co bym dodał do mojego poprzedniego wpisu to zamień:

get_players(players, num);

w funkcji los_mikolaj_ct() zamień na:

get_players(players, num, _, "CT");

a w funkcji los_mikolaj_tt() na:

get_players(players, num, _, "T");

I już wszystko powinno być ok (a jeżeli z czymś będą problemy to pisz :) )

 


  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#16 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 07.09.2014 20:11

jest problem , 1 round jest ok, ale 2 crashuje serwer.

L 09/07/2014 - 21:22:22: [AMXX]    [110] mikolaj.sma::los_mikolaj_tt (line 104)
L 09/07/2014 - 21:22:22: [AMXX]    [111] mikolaj.sma::PoczatekRundy (line 33) 

po debugowaniu pluginu, wyskakuje mi błąd w 33, 74 i 87 linijce. w CT odbywa sie losowanie, a w TT nie. Co teraz?

 

pod 104 - else los_mikolaj_tt()

pod 33 - los_mikolaj_tt()


Użytkownik bad123 edytował ten post 07.09.2014 20:37

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#17 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 07.09.2014 20:47

przepraszam błąd wdał się/

 

 

w linijce 33,91 i 104

 

33 - los_mikolaj_tt()

91 - new players[32], num

104 - else los_mikolaj_tt()


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#18 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 08.09.2014 16:59

Podeślij całe sma.

Spróbuj też zamienić get_players(players, num, _, "T"); na get_players(players, num, _, "TT");

 

Nie jestem pewien jak powinno być.


  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#19 bad123

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:45
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Stalowa wola
Offline

Napisano 09.09.2014 13:55

Proszę, oto sma.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png


#20 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 09.09.2014 14:50   Najlepsza odpowiedź

Zrobiłem to o co prosiłeś + wszystko śmiga :D

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych