Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Czat_log - ^n nie działa (brak nowej linii)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 patryQ1997

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:204
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Czeladź
Offline

Napisano 06.09.2014 08:23

Siemka..

 

Mam pewien problem posiadam plugin czat_log.amxx, ogólnie wszystko działa tylko chciałem zrobić aby wszystkie wiadomości na sayu były od nowej linii czyli dodałem na końcu ^n

	format(message,255,"%s - [%s] - '%s' %s^n",name,CurrentTime,say_type,stringsay)

Niestety tak się nie stało i wiadomości w czat_data.txt wyglądają tak:

http://scr.hu/2nnr/af75y

A chodziło mi o coś takiego:

http://scr.hu/2nnr/qmaex

 

Z góry dziękuje za pomoc i daję +


  • +
  • -
  • 0

#2 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 06.09.2014 08:44

Spróbuj plik otworzyć poprzez WordPad a nie poprzez zwykły Notatnik.


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 06.09.2014 08:49

A najlepiej notepad. Od razu w nim programuj sobie :P
  • +
  • -
  • 1

#4 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 06.09.2014 08:57

MAGNET Chodzi mi o plik czat_data.txt, zapomniałem o tym wspomnieć. Zresztą prawdopodobnie inaczej się ten plik nazywa w tym pluginie bodajże: sayDATA np. say060914.txt.
Taki plik otwórz w WordPad, każda wiadomość powinna być w oddzielnej linijce.


  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#5 patryQ1997

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:204
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Czeladź
Offline

Napisano 06.09.2014 08:58

Okej, pobrałem NotePad. Mam pytanie jest możliwość iż wszystkie pliki tekstowo otwierał "edycja" w NotePad nie w zwykłym notatniku? W TotalCommanderze?

 

Poradziłem sobie do zamknięcia, dzięki za pomoc ;)


Użytkownik patryQ1997 edytował ten post 06.09.2014 09:04

  • +
  • -
  • 0

#6 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 06.09.2014 09:08

Do edycji zwykłych pliki tekstowych (czyt. *.txt) i do 'obejścia' tego błędu wystarczy Ci WordPad. NotePad++ używa się do programowania, no ale też można użyć go do takich błahych rzeczy jak ta, ale po co marnować czas. Deugim sposobem na rozwiązanie tego problemu jest wciśnięcie F3 na plik w TotalCommanderze czyli podgląd zaznaczonego pliku, wtedy widzisz jego zawartość tak jak to powinno być, ale nie możesz wtedy nic edytować.

Okej, pobrałem NotePad. Mam pytanie jest możliwość iż wszystkie pliki tekstowo otwierał "edycja" w NotePad nie w zwykłym notatniku? W TotalCommanderze?

Konfiguracja/Ustawienia/Operacje/Edycja i Widok i tam masz Edytor dla F4. Podajesz ścieżkę do programu zrobione.


  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#7 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 06.09.2014 09:08

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych