Szukam pluginu, który daje możliwość wrzucenia grafiki na serwer w tym o to miejscu.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 09.09.2014 08:31
dołączam się do pytania - ktokolwiek?
Napisano 30.10.2014 17:05
Nie jest potrzebny plugin.
Wraz z aktualizacją CS:GO o numerach 1.34.3.0,1.34.4.0 pojawiła się opcja dodania własnego bannera, który jest wyświetlany w trakcie gry w trybie obserwatora.
Wystarczy dodać odpowiedni cvar do configu serwera:
sv_server_graphic1 nazwa_pliku
i wgrać plik z grafiką do katalogu
/csgo/
Obrazek może mieć maksymalnie wymiary: 360x60px i dodatkowo obsługuje przeźroczystość w formacie PNG.
Screen jak to wygląda:
http://steamcommunit...s/?id=329777247
Działanie również możecie sprawdzić u mnie na serwerze.
Dodatkowy plugin na rotacje bannerów:
https://forums.allie...d.php?p=2210297
Napisano 31.10.2014 23:41
Plugin:
#include <sourcemod> #define PL_VERSION "0.2" public Plugin:myinfo = { name = "Rotate server graphic banners", author = "HiTmAnY", description = "Rotates sv_server_graphic1 banners", version = PL_VERSION, url = "http://xxx.eu" }; new Handle:g_hBanners = INVALID_HANDLE; new Handle:g_hFile; new Handle:g_hRandomBanner; new current_banner = 0; new amount_of_banners; new String:bannerFile[64]; public OnPluginStart() { g_hFile = CreateConVar("sm_graphics_file", "graphics.txt", "File to read the banners from."); g_hRandomBanner = CreateConVar("sm_graphics_random", "0", "Banners are changing in turns or randomly? (0 - by rotation)"); } public OnMapEnd() { countBanners(); if (GetConVarBool(g_hRandomBanner)) { current_banner = GetRandomInt(1, amount_of_banners); } else { if (current_banner > amount_of_banners) { current_banner = 1; } current_banner++; } ParseBanners(); } countBanners() { amount_of_banners = 0; if (g_hBanners) CloseHandle(g_hBanners); g_hBanners = CreateKeyValues("Graphics"); decl String:sFile[256], String:sPath[256]; GetConVarString(g_hFile, sFile, sizeof(sFile)); BuildPath(Path_SM, sPath, sizeof(sPath), "configs/%s", sFile); if (!FileExists(sPath)) SetFailState("File Not Found: %s", sPath); FileToKeyValues(g_hBanners, sPath); KvGotoFirstSubKey(g_hBanners); do { amount_of_banners++; } while (KvGotoNextKey(g_hBanners)); } ParseBanners() { new banner_foreach = 1; if (g_hBanners) CloseHandle(g_hBanners); g_hBanners = CreateKeyValues("Graphics"); decl String:sFile[256], String:sPath[256]; GetConVarString(g_hFile, sFile, sizeof(sFile)); BuildPath(Path_SM, sPath, sizeof(sPath), "configs/%s", sFile); if (!FileExists(sPath)) SetFailState("File Not Found: %s", sPath); FileToKeyValues(g_hBanners, sPath); KvGotoFirstSubKey(g_hBanners); do { if (current_banner == banner_foreach) { KvGetString(g_hBanners, "file", bannerFile, sizeof(bannerFile)); } banner_foreach++; } while (KvGotoNextKey(g_hBanners)); amount_of_banners = banner_foreach; ServerCommand("sv_server_graphic1 %s", bannerFile); }
graphics.txt
"Graphics" { "1" { "file" "banner.png" } "2" { "file" "steamgroup.png" } }
Losowe wyświetlanie banera:
sm_graphics_random 1
Sprawdzany u mnie działa.
Użytkownik LulzSec edytował ten post 31.10.2014 23:44
Napisano 17.01.2015 22:53
Nie jest potrzebny plugin.
Wraz z aktualizacją CS:GO o numerach 1.34.3.0,1.34.4.0 pojawiła się opcja dodania własnego bannera, który jest wyświetlany w trakcie gry w trybie obserwatora.
Wystarczy dodać odpowiedni cvar do configu serwera:sv_server_graphic1 nazwa_plikui wgrać plik z grafiką do katalogu
/csgo/Obrazek może mieć maksymalnie wymiary: 360x60px i dodatkowo obsługuje przeźroczystość w formacie PNG.
Screen jak to wygląda:
http://steamcommunit...s/?id=329777247
Działanie również możecie sprawdzić u mnie na serwerze.
Dodatkowy plugin na rotacje bannerów:
Zrobiłem zgodnie z poradnikiem dodałem do server.cfg tą komende vip.png jak i na ftp dodałem obrazek ma 200cos na cos i nie 60 i nie przekracza i nie działa
Napisano 21.01.2015 12:23
Kup sobie wtyczkę analną
CS:GO
[Szukam] Kill sound/PluginNapisany przez Kacperix, 24.03.2024 ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię/zlecę napisanie - COD MOD do CS:GONapisany przez Remulux, 18.02.2023 ![]() |
|
![]() |
|||
Ultra VIPZaawansowany system VIP na twój serwer Napisany przez Mesharsky, 15.02.2023 ![]() |
|
![]() |
|||
Reklama Kill4uHubercik. Napisany przez Hubercik., 05.01.2023 ![]() |
|
![]() |
|||
![]() |
[KOSZ] Pomoc w PluginieNapisany przez WaleWiadroo, 10.12.2022 ![]() |
|