Witam. Mam problem ze zbanowaniem gracza ze zmiennym steam ID. Gracz crashuje serwer oraz czituje co jest bardzo uciążliwe dla administracji jak i dla graczy. Kiedy daje mu bana on automatycznie po kilku sekundach wchodzi na serwer z powrotem ze zmienionym steam id. Posiadam też plugin extreme bancfg który także nic nie daję w przypadku tego gracza.
Tutaj ss mniej więcej jak to wygląda.
Z góry dzięki wielkie za pomoc i zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam Papasmerf
W razie jak by nie działał link ze zdjęciem podany wyżej dodałem też w załączniku.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Problem ze zbanowaniem gracza ze zmiennym STEAM IDzmienne steam ID
Napisano 19.08.2014 15:18
Napisano 19.08.2014 15:25
Tak na jakiś czas. Ja ogólnie chciałbym żeby zniknął na zawsze. A widać że ten cziter jest obeznany w tym więc zapewne jak nadpisuje ten pligun 10 plików to na pewno on ma je u siebie i wystarczy że zrobi kopiuj wklej i znowu wejdzie na serwer.
Edit: tak czy owak plusik dla ciebie idzie za zainteresowanie tematem.
Użytkownik papasmerf1222 edytował ten post 19.08.2014 15:26
Napisano 19.08.2014 15:29
"edycja bana" zmien typ bana na IP+STEAM ID , i już
Napisano 19.08.2014 23:58
Ban na nick wyszukaj jak nie zmienia nicku i w powodzie takiego kicka napisz że "Juz wykrywamy twoje zmienne IP, Dziekujemy"
Jezeli jest glupi sie nie skapnie ze na nick dostal
http://amxx.pl/topic...w/?fromsearch=1
Użytkownik Nltj edytował ten post 20.08.2014 00:00
Napisano 20.08.2014 02:49
Niestety nie zniknie, bo dodatek którego gracz używa blokuje takie pluginy.
Ban na nick wyszukaj jak nie zmienia nicku i w powodzie takiego kicka napisz że "Juz wykrywamy twoje zmienne IP, Dziekujemy"
Jezeli jest glupi sie nie skapnie ze na nick dostal
To również nie przejdzie, dodatek owy ma w sobie funkcje generowania i zmieniania nicków.
Mam problem ze zbanowaniem gracza ze zmiennym steam ID. G
Korzysta z buga w revemu, co connect/retry/reconnect jest generowane inne steamid na "emulatorze revemu" (a raczej jego sposobem).
Osobiście napisałem plugin który automatycznie blokuje tego typu dodatki i mam święty spokój... plugin na razie private, w przyszłości pomyślę czy opublikować i w jakiej formie. Chyba że jesteś zainteresowany samym .amxx, to daj znać.
Użytkownik Puchate edytował ten post 20.08.2014 02:52
Napisano 20.08.2014 05:35
A czy np. pomoże mi coś takiego jak revemu link: http://amxx.pl/topic...am-steam/page-2
Aktualnie posiadam dproto i niestety na tym się nie znam....
Napisano 20.08.2014 09:11
Wiem, że używasz dproto. Gracz o którym mówisz ma dodatek do gry, coś ala czita, co ma funkcjonalności o których napisałem wyżej. Dodatkowo korzysta z ujawnionego bugu co do generowania steamid przez emulator revemu (wbudowana emulacja w dproto).
Banuj na adres IP, a ludziom z revemu ustaw steam_id_lan
Napisano 21.08.2014 19:41
Sproboj wgrac banowanie na cfg.
Zapraszam serdecznie na moj serwer Cod mod Awnase klas.Oraz forum http://nafukani.eu/
Jesli pomogłem daj
Napisano 22.08.2014 16:37
Sproboj wgrac banowanie na cfg.
Dlaczego wypowiadasz sie na tematy o ktorych nie masz pojecia? W tym przypadku taki ban nic nie daje, nawet autor tematu w pierwszym poscie o tym wspomnial.
@papasmerf1222 - plugin jest bez konfiguracji, po prostu nie wpuszcza na serwer graczy z uruchomionym tym swinstwem. Odezwe sie pozniej na pw.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych