Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pomocy !


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 HunteR

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:82
Offline

Napisano 21.08.2009 11:56

Witam
Mam plugin ktory wyswietla ktory jest dzien w prawym gornym rogu, lecz widzi go tylko TT. Chcialbym aby ktos mi zrobil zeby bylo to widzialne dla obu druzyn. Ponizej .sma

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <hamsandwich>

#define PLUGIN "Jail Break: Basic Info"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define USERTASK 921
#define UPDATEDELAY 1.0

new static reasons[][] = { 
	"DeathRun"
}

new userreason[33]
new rounds, hudhandler

public plugin_init() 
{
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)	
	
	register_event("TextMsg","restart_roundsnum","a","2&#Game_C"/*,"2&#Game_w"*/) 
	
	register_logevent("round_end", 2, "1=Round_End")  
	
	RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "client_spawn", 1)	
	
	hudhandler = CreateHudSyncObj()
}

public round_end()
{
	rounds ++
}

public restart_roundsnum() 
{
	rounds = 0 
}

public client_disconnect(id)
{
	userreason[id] = -1
	
	if(task_exists(id + USERTASK))
	{
		remove_task(id + USERTASK)
	}
}

public client_spawn(id)
{	
	if(task_exists(id + USERTASK))
	{
		remove_task(id + USERTASK)
	}	
	
	if(get_user_team(id) == 1)
	{	
		userreason[id] = random_num(0, sizeof reasons - 1)
		
		set_task(UPDATEDELAY, "client_jailinfo", id + USERTASK, _, _, "b")
	}	
}

public client_jailinfo(TASKID)
{
	static id
	id = TASKID - USERTASK
	
	set_hudmessage(0, 255, 0, 0.8, 0.1, 0, 6.0, 12.0)
	
	ShowSyncHudMsg(id, hudhandler, "Dzien %d | Witaj na %s.", rounds, reasons[userreason[id]])	
}

  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 21.08.2009 12:18

public client_spawn(id) 

{    

    if(task_exists(id + USERTASK)) 

    { 

        remove_task(id + USERTASK) 

    }      

       

    userreason[id] = random_num(0, sizeof reasons - 1)         

    set_task(UPDATEDELAY, "client_jailinfo", id + USERTASK, _, _, "b") 

    

}
Podmien i to wysztko.
  • +
  • -
  • 0

#3 HunteR

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:82
Offline

Napisano 21.08.2009 13:27

nie idzie tego skompilowac, wyskakuje blad
  • +
  • -
  • 0

#4 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 21.08.2009 13:41

Może byś go łaskawie podal?
  • +
  • -
  • 0

#5 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 21.08.2009 13:43

na oko widać, że za dużo o 1 klamrę } :>
  • +
  • -
  • 0

#6 HunteR

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:82
Offline

Napisano 21.08.2009 14:27

łaskawie podał ? spójrz wyżej ;x

R3X a możesz skompilować i podrzucić w tym temacie ?
bd wdzięczny
  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 21.08.2009 15:43

To przez to, ze w szybkiej odpowiedzi (w ogóle na forum) trudno pilnowac tabulacji lini :F
  • +
  • -
  • 0

#8 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 21.08.2009 22:34

Boże,czytanie ze zrozumieniem.
-nie idzie tego skompilowac, wyskakuje blad
-Może byś go łaskawie podal?

Chodzi mi o treść błędu a nie kod.
  • +
  • -
  • 0

#9 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.08.2009 17:48

Dobra już, kod jest gotowy wystarczy podmienić i idzie skompilować nawet przez przeglądarkę, więc nie widzę żadnego problemu.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych