Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Parę zmiennych w jednej zmiennej


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nltj

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 11.08.2014 17:59

Mam zmienną x[5] i zmienne a b c d e f

i teraz pytanie, jak zrobić żeby przykładowo

x[0] posiadało wartości

a=4 b=1 c=3 d=2 e=8 f=4

a

x[1]

a=5 b=4 c=8 d=1 e=5 f=1 ?

x[2] znowu inne etc

Lub coś czym można otrzymać podobny efekt

zmienne w zmiennych


  • +
  • -
  • 0

#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 11.08.2014 18:27

uzyj enumow
  • +
  • -
  • 1

#3 Nltj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 11.08.2014 18:30

Nie o nie mi chodzi. Mam heh[100] i w każdej z cell tego heh potrzebuje przetrzymywania innych zmiennych liczb...


  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 11.08.2014 20:19

enum eData {
a,b,c,d,e
};
new heh[100][eData];
(...)
heh[0][a] = 4;
heh[0][b] = 3;
heh[0][c] = 5;
//itd.

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 Nltj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 11.08.2014 20:37

Enum zastępuje liczby, więc zamiast eData mógłbym wpisać po prostu 5 ?

 

 

@ Dzięki enum działa można zamknąć Sebulowi i MAGNETowi dziękuje.


Użytkownik Nltj edytował ten post 11.08.2014 21:05

  • +
  • -
  • 0

#6 Nltj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 11.08.2014 21:23

Jeszcze nie zamykajcie jedno pytanie jak bym chciał w jednym zapisać jakiś string np w B, to gdzie dodać jego max rozmiar ?


Użytkownik Nltj edytował ten post 11.08.2014 21:25

  • +
  • -
  • 0

#7 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.08.2014 22:19

Jeszcze nie zamykajcie jedno pytanie jak bym chciał w jednym zapisać jakiś string np w B, to gdzie dodać jego max rozmiar ?

 

Podaj dokładniejsze pytanie


  • +
  • -
  • 0

#8 Nltj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 11.08.2014 22:56

MAm to tak, w zmiennych A C etc przechowuje cyfry a w B chciałbym ciąg znaków do 15 znaków

Jeszcze jedno jak podam liczbę z większej niż jednej cyfry trzeba to deklarować ?


Użytkownik Nltj edytował ten post 11.08.2014 22:57

  • +
  • -
  • 0

#9 Nltj

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:107
  • Lokalizacja:Jamajka ?
Offline

Napisano 12.08.2014 02:10

(Nie wiem czemu nigdy nie moge edytować postów ._.)

zwrocwolne()
{
for(new i=1;i<100;i++)
{
new vaultkey[64],vaultdata[128]
formatex(vaultkey,63,"%d-hehe",i)

if(nvault_get(evogamesgangi,vaultkey,vaultdata,127)) 
{
new idtg[4],nazwag[16],skill[3],skill2[4],skill3[4],skill4[4],skill5[4],ilsczl[3],czyist[2];
parse(vaultdata, idtg, 3,nazwag,15,skill,3,skill2,3,skill3,3,skill4,3,skill5,3,ilsczl,2,czyist,2);
if(czyist[1] == 0)
{
new gangss = str_to_num(idtg)
return gangss
}

continue;
}
continue;
}

return 0
}

Czemu ten stock zawsze zwraca 0 ? // CzyIst jest stringiem ale czy to utrudnia mu prace ? musze zrobic to co przy gangss ?


Użytkownik Nltj edytował ten post 12.08.2014 02:13

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych