Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Could not connect to SQL database - VPS


Najlepsza odpowiedź Sniper Elite, 11.08.2014 18:11

Wejdź na http://ip_vps/phpmyadmin -> uprawnienia i zobacz czy twój użytkownik na wszystkie potrzebne uprawnienia.

 

Spróbuj też dać hosta 127.0.0.1. Mnie to pomogło przy łączeniu się z bazą danych na VPS (o ile to linux).

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Indoor

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 10.08.2014 18:50

Witam, kilka dni temu kupiłem VPS`a na ovh.pl, postawiłem na nim serwer CS`a i wrzuciłem DiabloModa wpisałem dane MySQL ale pisze ten błąd co jest w nazwie tematu. Pakiet "LAMP"(Linux, Apache, MySQL, PHP) zainstalowałem według tego poradnika. System to Debian 7 (Wheezy) (64 bits)


  • +
  • -
  • 0

#2 Wszechwiedzący

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:172
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 10.08.2014 20:07

Brak połoczenia SQL. Prawdopodobnie zle dane wpisałeś


Zapraszam serdecznie na moj serwer Cod mod Awnase klas.Oraz forum http://nafukani.eu/

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

 

Jesli pomogłem daj  :plus:


#3 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 10.08.2014 20:07

Trochę mało nam mówi ten błąd, powinno być do tego więcej, najlepiej daj pełne logi tylko najwyzej wymaż dane.

Zazwyczaj taki błąd pojawia się, kiedy mamy źle podane dane, plugin nie czyta danych albo baza nie ma dostępu z tego hosta. Polecam sprawdzić te 3.

 

Swoją drogą polecam do modów wykorzystywanie funkcji

SQL_MakeDbTuple(const host[], const user[], const pass[], const db[], timeout=0)

Z sqlx.inc. Zazwyczaj stawiając moda na serwerze przerabiam połączenie SQL na tę funkcję ponieważ dużo stabilniej mi to działa. StdTuple próbowałem na moim prywatnym modzie i miał ogromne problemy z połączeniem z bazą, a SQL_MakeDbTuple zadziałał od razu. Diablomod wykorzystuje niestety właśnie SQL_MakeStdTuple.

 

Nie wiem na czym polega dokładnie różnica, bo tego nie zgłębiałem, ale z doświadczenia wygodniej pracuje mi się z tą drugą funkcją.


Użytkownik wiwi249 edytował ten post 10.08.2014 20:08

  • +
  • -
  • 1

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#4 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 10.08.2014 20:24

Dane są prawidłowe. Wątpie, że baza niema dostępu do hosta, w końcu stoi na tej samej maszynie, na tym samym IP.

W logach tylko jest to:

http://scr.hu/2i3i/vecdf

  • +
  • -
  • 0

#5 ^Technik^

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 35
Życzliwy

  • Postów:93
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 10.08.2014 22:04

Też miałem  ten błąd pomogła mi zmiana bazy danych na http://db4free.net/signup.php


Użytkownik ^Technik^ edytował ten post 10.08.2014 22:04


#6 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 10.08.2014 22:11

Dzięki za pomoc, ale jednak wole mieć u siebie :)


  • +
  • -
  • 0

#7 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 11.08.2014 07:06

a lamppa odpaliłeś wgl?


  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#8 xenos

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 209
Profesjonalista

  • Postów:456
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 11.08.2014 08:01

podajesz ip zewnetrzne podczas lączenia się pluginem do bazy danych czy lokalne?

Użytkownik xenos edytował ten post 11.08.2014 08:02

  • +
  • -
  • 1
"Jeśli potrafię to pomogę, jeśli nie potrafię to wskaże drogę którą trzeba dążyć by znaleźć odpowiedz" 

Pluginy:
Szukanie Aktywnych Banów w AmxBansie
Drop After Death
Kto postawił mine

#9 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 11.08.2014 13:23

a lamppa odpaliłeś w ogóle?

Można jakoś sprawdzić czy działa?To jest mój pierwszy VPS tak samo zabawy w Linuxie.


  • +
  • -
  • 0

#10 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 11.08.2014 13:26

odpal

service apache2 start

i sprawdź czy nie ma czegoś w stylu is running. czy jakoś tak. 


  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#11 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 11.08.2014 13:34

[....] Starting web server: apache2httpd (pid 23586) already running
. ok

  • +
  • -
  • 0

#12 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 11.08.2014 13:42


podajesz ip zewnetrzne podczas lączenia się pluginem do bazy danych czy lokalne?

 

Użytkownik ma potrzebne uprawnienia i bazę do diablomoda? 

 

czy wchodząc na adres serwera w przeglądarce pokazuje ci się "coś"?

wpisz 

service --status-all

i sprawdź czy serwis mysql jest na +


  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#13 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 11.08.2014 13:45

MySQL jest na "?"

W DiabloModzie wpisuje roota jak i też nowego użytkownika "DiabloMod", żaden z nich nie działa(Uprawnienia dałem wszystkie)

 

EDIT:

Gdy wpisuje IP w przeglądarkę jest info "It works"

 

@^Technik^ nie rozumiem?

 


Użytkownik Indoor edytował ten post 11.08.2014 13:51

  • +
  • -
  • 0

#14 ^Technik^

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 35
Życzliwy

  • Postów:93
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 11.08.2014 13:48

powinno byc % w root



#15 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 11.08.2014 15:33

Gdy zrestartowałem MySQL`a wyskoczyło takie coś

[info] Checking for tables which need an upgrade, are corrupt or were not closed cleanly..

 


  • +
  • -
  • 0

#16 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 11.08.2014 18:11   Najlepsza odpowiedź

Wejdź na http://ip_vps/phpmyadmin -> uprawnienia i zobacz czy twój użytkownik na wszystkie potrzebne uprawnienia.

 

Spróbuj też dać hosta 127.0.0.1. Mnie to pomogło przy łączeniu się z bazą danych na VPS (o ile to linux).


  • +
  • -
  • 2

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#17 Indoor

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 11.08.2014 18:37

Wpisanie 127.0.0.1 pomogło, dzięki wielkie :*


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych