Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Dodanie prefixu do wyboru klasy (frakcje by cypis)

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Split

    Programista

  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 21.07.2014 15:18

Witam, jak można dodać takie coś że dodaje w cod_frakcje np:

[prefix](NOWA)[klasa]Snajper[frakcja]Ameryka

 

To po wejściu we frakcje "Ameryka" pokazuje się

(NOWA) Snajper

 

Mógłby mi ktoś napisać co mam zrobić albo dodać? za instrukcję byłbym wdzięczny bo sam nie mogę tego zrobić.

 

Mój kod:

public WybierzKlase(id)
{
 
new menu = menu_create("WYBIERZ GRUPE:", "WybierzKlase_Frakcje");
for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
{
if(!equal(frakcja_klas[i],"") && !is_in_previous(frakcja_klas[i],i)){
menu_additem(menu,frakcja_klas[i],frakcja_klas[i])
}
}
 
menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu);
}
 
public WybierzKlase_Frakcje(id, menu, item)
{
if(item == MENU_EXIT){
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
 
new data[65], iName[64]
new acces, callback
menu_item_getinfo(menu, item, acces, data,64, iName, 63, callback)
 
new menu2 = menu_create("WYBIERZ KLASE:", "WybierzKlase_Handle");
 
new klasa[50],szTmp[5];
for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
{
if(equali(data,frakcja_klas[i])){
WczytajDane(id, i);
format(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);
num_to_str(i,szTmp,charsmax(szTmp));
menu_additem(menu2, klasa, szTmp);
}
}
 
WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
 
menu_setprop(menu2, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu2, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu2, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu2);
 
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

Użytkownik e-Skill edytował ten post 21.07.2014 15:42

  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#2 DealeR^^

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 21.07.2014 19:34

A jest takie coś? Mi się zdaję, że musisz to zmienić w nazwie klasy ale nie wiem.


  • +
  • -
  • 0

Zapraszam na sieć serwer Counter-Strike 1.6, Pogromcy-skilla.xaa.pl! Przyjmę serwer do sieci, pisać!
Serwer ProCodMod 80001 lvl, klasy zwykle, od poziomu, extra, super i xxl, konto vip, unikatowa paczka.
b_350_20_151515_151515_4CD23E_151515.png IP: 31.186.82.99:27829

Piszę: Klasy, perki, własne motd (wyświetlane okienko na komendę)

Modyfikuję: Klasy, perki, silniki, pluginy.


#3 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 21.07.2014 19:37

format(klasa, charsmax(klasa), "\d[%s] \w%s \yP oziom: %i", frakcja_klas[i], nazwy_klas[i], poziom_grac za[id]);

  • +
  • -
  • 0

#4 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 21.07.2014 23:14

format(klasa, charsmax(klasa), "\d[%s] \w%s \yP oziom: %i", frakcja_klas[i], nazwy_klas[i], poziom_grac za[id]);

 

nie chodzi mi o frakcję, tylko własny prefix aby pokazywał się przed nazwą klasy.

Np wchodzę we frakcję Ameryka i jak w nią wejdę to przed każdymi klasami pokazują się prefixy które ustawie np [USA] [USA-NEW] itp np [USA]Snajper

Nie chce mi się edytować sma klasy bo mam ich sporo i jeżeli chciałbym mieć od razu to to tylko zmieniam w cod_frakcje a nie kompilować 200 klas :-)

 

Pozdrawiam


  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#5 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 22.07.2014 21:56

coś zrobiłem ale wyskakuje błąd przy kompilacji:
 
public loadfile()
{
    new file[256];
    get_configsdir(file,charsmax(file));
    formatex(file, charsmax(file), "%s/cod_frakcje.ini", file);
    
    if(!file_exists(file))
        return;
        
    new row[128], trash,  size=file_size(file,1);
    for(new i=0;i<size;i++)
    {
        read_file(file, i, row, charsmax(row), trash);
        
        if((contain(row,";")!=0) && strlen(row) && klasid<MAX_ILOSC_KLAS+1)
        {
            replace(row, charsmax(row), "[klasa]", "");
            split(row, nazwa_klasy[klasid], charsmax(nazwa_klasy[]), nazwa_frakcji[klasid], charsmax(nazwa_frakcji[]), "[frakcja]", prefix_klasy[klasid], charsmax(prefix_klasy[]), "[prefix]");
            klasid++;
        }
    }    
}
Błąd:
QTM_CodMod.sma(228) : error 088: number of arguments does not match definition
QTM_CodMod.sma(228) : error 088: number of arguments does not match definition
dokładnie to ta linia:
split(row, nazwa_klasy[klasid], charsmax(nazwa_klasy[]), nazwa_frakcji[klasid], charsmax(nazwa_frakcji[]), "[frakcja]", prefix_klasy[klasid], charsmax(prefix_klasy[]), "[prefix]");

Użytkownik e-Skill edytował ten post 22.07.2014 21:57

  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#6 sNH.

    Czy MisieQ ukradł ciasteczko?

  • Power User

Reputacja: 297
Wszechwidzący

  • Postów:1070
  • Steam:steam
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Ełk
Offline

Napisano 22.07.2014 22:16

Hm, nie jestem pewien o co ci chodzi, ale może coś takiego warto zrobić:

 

new const g_szPrefix[ ] = "[Twoj Prefix]";

 

Później tego możesz użyć jako %s i g_szPrefix

 

Dla danej kategorii możesz zrobić ifa na łatwiznę jeżeli dana frakcja = coś, wtedy prefix taki. To jest bardzo skąpe rozwiązanie, ale powinieneś ogarnąć o co mi chodzi. Później po prostu jak się nie mylę można sobie wypisać %s %s %s -> za kodem ,prefix1,prefix2, ale musisz pamiętać o warunkach. Nie wiem jak to wytłumaczyć, musiałbym użyć mojego kodu, który stosuję w pokemodzie, ale pewnie też byłoby mało zrozumiałe przez to co jest tam zrobione - poketypy etc.

 

To jest jedynie moja sugestia.


  • +
  • -
  • 1

#7 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 22.07.2014 22:31

wiem o co ci chodzi, kumam, lecz jak mogę dla osobnej frakcji zrobić prefix własny? nie mam pomysłów jak to rozdzielić.
  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych