Problem z klasami. Po zmianie klasy bronie...
QazzTM
18.07.2014
Witam!
Gdy zmieniam klasę na jakąs inną wszystkie bronie i moce zostają z tamtej np. Klasa Graves (nieskończona amunicja, brak rozrzutu, ak i m4) no i jak przejdę z tej klasy na np. komandosa to ma on bronie jak i brak rozrzutu, nieskonczone ammo z Gravesa. Jak to naprawić?
Zabijaka Gryps
18.07.2014
Zabijaka Gryps
18.07.2014
Zabijaka Gryps
19.07.2014
A co do ogólnego problemu to wgraj oryginalny silnik cod z tematu: http://amxx.pl/topic...-mw-mod-update/ Jeśli wszystko będzie ok, to sukcesywnie dodawaj do tego silnika wszystkie modyfikacje jakie chcesz mieć, ale po każdej takowej wgranej, testuj na serwerze (oczywiście zachowuj sobie wszystkie backupy z wersji przed wgraniem danej modyfikacji). Gdy natkniesz się w końcu na błąd z pozostającymi klasami i nocami to napisz, jaką wgrałeś wtedy modyfikację, podaj sma przed oraz po jej wykonaniu.
QazzTM
19.07.2014
Tego się właśnie bałem . Nie ma innego spósoby naprawdę ? Kod ci podałem na PW . Nie zdołeam drugiego takiego samego zrobic
.
Zabijaka Gryps
19.07.2014
QazzTM
19.07.2014
Dobra naprawiłem chyb ten błąd ale nie do końca. Po wejściu na serwer gdy nie wybiore klasy mam usp/glock zależy w jakiej drużynie jestem ale nie oto chodzi bo przecież tak jest na każdym codzie. Następnie gdy wybiorę obojętnie jaką klasę która nie posiada usp/gloca np. invisible (ktory ma tylko noz) otrzymuje go. Jak to naprawic?
QazzTM
19.07.2014
Dobrze, ale nie tylko na tej klasie tak mam, tylko na wszystkich co nie maja usp/glocka 2 przykład Snajper ma tylko awp i deagle ale dostaje tez usp
Zabijaka Gryps
19.07.2014
QazzTM
19.07.2014
No może i to by było najlepsze rozwiązanie, ale mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy jeśl zastosuje strip_user_weapon to przez to nie będę mial żadnych crashów itp. ?
2. Jak będę grał taka klasą to jak zdobędę jakiś perk np z jakąś bronią to strip_user_weapon nie będzie jej blokować?
Zabijaka Gryps
19.07.2014
2. Jeśli klasy będą w liście pluginów wcześniej niż perki, to raczej nie powinno być problemu.
QazzTM
19.07.2014
;Call of Duty Mod QTM_CodMod.amxx ;Klasy codawans_General.amxx codawans_prof.strzelecwojenny.amxx codawans_ProfesjonalnyRusher.amxx codawans_profkomandos.amxx codawans_profterro.amxx codawanse_profesjonalnyrakietnik.amxx codclass_airman.amxx codclass_amadeusz.amxx codclass_assasin.amxx codclass_cichykomandos.amxx codclass_critical.amxx codclass_Cs-recoil.amxx codclass_drabik.amxx codclass_elektryk.amxx codclass_EVOblademaster.amxx codclass_Graves.amxx codclass_invisible.amxx codclass_knifer.amxx codclass_Komandos.amxx codclass_krasnolud.amxx codclass_mastersoldier.amxx codclass_Obroncaa.amxx codclass_pirotechnik.amxx codclass_replikant.amxx codclass_Rusher.amxx codclass_sentrygunner.amxx codclass_snajper.amxx codclass_strzelecwyborowy.amxx codclass_szczesciarz.amxx codclass_Tajniak.amxx codclass_Terro.amxx codclass_umarly.amxx codclass_zawodowiec.amxx codclass_zloty.amxx ;Perki codperk_amulet.amxx codperk_aimbot.amxx codperk_betonowecialo.amxx codperk_awpsnajper.amxx codperk_bezlikammo.amxx codperk_butykomandosa.amxx codperk_butyszturmowego.amxx codperk_butysnajpera.amxx codperk_climber.amxx codperk_diabel.amxx codperk_egon.amxx codperk_esencja_deagla.amxx codperk_eliminatorrozrzutu.amxx codperk_exekucja.amxx codperk_granatodlamkowy.amxx codperk_fartstrzelca.amxx codperk_kamizelkaadmina.amxx codperk_Kata.amxx codperk_ksiegaexpa.amxx codperk_lipton.amxx codperk_llama.amxx codperk_Majteczki.amxx codperk_mistrzscouta.amxx codperk_morfina.amxx codperk_naboje_inteligencji.amxx codperk_nabojekapitana.amxx codperk_nabojeninjy.amxx codperk_nabojepulkownika.amxx codperk_nanosuit.amxx codperk_narzedziapirotechnika.amxx codperk_notatkininjy.amxx codperk_notatkisapera.amxx codperk_nozkomandosa.amxx codperk_oczy.amxx codperk_ogranicznikrozrzutu.amxx codperk_OwocHp.amxx codperk_paczka.amxx codperk_palacerekawiczki.amxx codperk_perzeklete_naboje.amxx codperk_PierwszaPomoc.amxx codperk_platynowenaboje.amxx codperk_plonacenaboje.amxx codperk_podrecznikszpiega.amxx codperk_porazajacenaboje.amxx codperk_prawarekarambo.amxx codperk_przyczajony.amxx codperk_sakwa.amxx codperk_scouter.amxx codperk_swat.amxx codperk_szczescie.amxx codperk_tajemicahadmina.amxx codperk_tajemnica_skazanca.amxx codperk_taostatnianiedzila.amxx codperk_teleport.amxx codperk_tytanowenaboje.amxx codperk_wykrywaczmetali.amxx codperk_zabojcakomandosow.amxx codperk_zwinnepalce.amxx ;Dodatkowe pluginy(COD) 0_hp_bug_new.amxx adminsviponline.amxx cod_adminmenu.amxx cod_advancedxp.amxx cod_nagrody_exp.amxx cod_pytanie.amxx cod_quests.amxx Exp nocny.amxx Shop_codmod.amxx vip.amxx
Jeśli mam tak to żadnych błędów nie będzie?
Zabijaka Gryps
19.07.2014
QazzTM
20.07.2014
Nie wiem czemu ale jak już przerobię klasę i wrzucę na serwer to klasa nie może podnieść paki ciągle wyrzuca.
Może jakbyś ty mi jedną klasę przerobił to ja na podstawie tej bym robił inne ?
Załączone pliki
BlackPerfum
20.07.2014
Tego błędu nie ma w załączniku... Tzn. jakiś inny plugin nie sprawdza czy czasem broń którą ma wyrzucić graczu gdyż jest nie odpowiednia to C4Nie wiem czemu ale jak już przerobię klasę i wrzucę na serwer to klasa nie może podnieść paki ciągle wyrzuca.