Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Dziwny problem :?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 pavel03

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • GG:
  • Lokalizacja:Błażowa
Offline

Napisano 07.06.2008 00:48

nie wiem czy to problem z pluginem ale mam taka banie ze musze to wyjasnic ;/ mianowicie w folderze maps pojawiaja mi sie dziwne mapy .... ktorych w ogóle nie wgrywalem a jak usuwam to sie co jaksi czas pojawiaja i wlanczaja na serwerze ;/ tak sie dzieje od iedy zamontowalem plugin mapchoooser4 ... czy ktos moze powiedziec jak moge temu zapobiec ????
  • +
  • -
  • 0

#2 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 07.06.2008 01:03

Nikogo nie ma oprocz mnie :P pewnie te mapy mają rozszerzenie .ztmp?

.ztmp

Pewnie po jakimś czasie zauwazycie pliki .ztmp w katalogach serwera. Pliki te są wykorzystywane do przesyłu danych do klienta - spakowane programem z/bzip2 zaoszczędzają czas i łącze, jeśli osoba ściaga pliki z serwera (jeśli funkcja downloadu jest aktywna i nie korzystamy z sv_downloadurl).

Pliki jeśli są tworzone, to niestety nie są aktualizowane jeśli np wrzucimy nowszą wersję mapy czy dzwięków - dlatego trzeba się ich pozbywac ręcznie.

Aby serwer nie tworzy skompresowanych plików .ztmp w katalogach serwera dodaj do server.cfg poniższą linię


sv_filetransfercompression 0

Źródło HLDS.PL

P.S O to chodzi? ;-)

pojawiaja i wlanczaja na serwerze ;/


same ci sie mapy odpalają ? O.o O.o O.o O.o
  • +
  • -
  • 0

#3 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 07.06.2008 09:09

a gdzie masz server ??? jak w pukawce to oni maja skrypta ktory dodaje mapy te podstawowe, aby nie zaklucic prawidklowego dzialania servera..

pozdro :)
  • +
  • -
  • 0

#4 pavel03

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • GG:
  • Lokalizacja:Błażowa
Offline

Napisano 07.06.2008 09:33

nie mam na pukawce :) ale dzięki za ta komende dodam ja :)) bo mnie to juz wkurzac zaczynalo :)) wlasnie o to mi chodzilo :))
  • +
  • -
  • 0

#5 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 07.06.2008 10:08

no mnie też to wkurzało zawsze jak chcialem skopiować na dysk i te badziewie było :P
  • +
  • -
  • 0

#6 pavel03

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • GG:
  • Lokalizacja:Błażowa
Offline

Napisano 07.06.2008 10:16

dalej jest ten sam problem ... dodalem do server.cfg ta komende wywalilem te mapy z folderu maps zrobilem resa i dalej te mapy sie wlanczaja ?

[ Dodano: 07-06-2008, 11:46 ]
teraz nie tworza mi sie te mapy u mnie na serwie ale sie wlanczaja :| ocb ?

[ Dodano: 07-06-2008, 13:04 ]
i wlanczaja sie mapy takie z folderu valve/maps ....
  • +
  • -
  • 0

#7 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 07.06.2008 12:21

lool :D a gdzie ten serwer jest ? Dedyku czy firma hostingowa czy swoj komp ? może wyłącz mapchoooser4 a sciagnij co innego
  • +
  • -
  • 0

#8 pavel03

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • GG:
  • Lokalizacja:Błażowa
Offline

Napisano 07.06.2008 13:19

to nie wina hostingu tylko pluginu mapchooser4 .... byc moze zle go mam ustawionego :/ ale w amxx.cfg mam ustawione tak

// mapchoser4
amx_mapchooser_type "1"
amx_mapchooser_mapsloc "1"
amx_maxnominperplayer "1"
amx_extendmap_max "10"
amx_ext_round_max "1"

  • +
  • -
  • 0

#9 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 07.06.2008 13:30

A ja mam tak xP
// mapchooser4 

amx_mapchooser_type 0

amx_mapchooser_mapsloc 0

amx_mapchooser_mapsfile "maps.ini"

amx_nominfromfile 1

amx_maxnominperplayer 1


#10 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 07.06.2008 14:11

1. wiem ze to nie wina hosta... ale chcialem wiedziec skad masz serwa.

A ja mam tak xP

// mapchooser4 
amx_mapchooser_type 0
amx_mapchooser_mapsloc 0
amx_mapchooser_mapsfile "maps.ini"
amx_nominfromfile 1
amx_maxnominperplayer 1



zrob tak jak kur3k ma i dodaj w (config/maps.ini) swoje mapy i nie bedzie odpalało innych map ;P
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych