Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem ze zrobieniem vipa w generatorze.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 screLy

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.07.2014 08:23

Witam, nie potrafię dobrze zrobić vipa na serwer only dd2 w generatorze. Zawsze coś jest nie tak, albo nie pokazuje mi vipów w tabeli jak i pod komenda /vip albo serwer sie crashuje.

 

Chciałbym prosić kogoś o zrobienie takiego oto vipa.

 

Vip posiada :
 
Dostaje kamizelkę + hełm
1 HE co rundę
2 FB co rundę
1 SG co rundę
Free defuse kit
Dodatkowe życie za zabójstwo ( 25 - HS | 15 - Normalne )
Dodatkowa kasa za zabójstwo ( 500 - HS | 300 - Normalne )
Menu z wyborem broni
Napis VIP w tabeli wyników
VIP widoczny ba liście /vips
Dostaje kasę za podłożenie bomby
Dostaje kasę za rozbrojenie bomby
Przywitanie gdy wchodzi na serwer
Dostaje kasę za przeżycie rundy
 
Tutaj moja próba zrobienia tego vipa, ale niestety coś mi znowu nie działa... Jestem zielony i szczerze nie znam sie na tym w ogole.
Teraz działa mi /vips i w tabeli też pokazuje vipa, ale menu wyboru broni nie działa;/
 
 
 
 
 

Użytkownik CheQ edytował ten post 08.07.2014 08:54

  • +
  • -
  • 0

#2 GranSki!pl

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 21
Życzliwy

  • Postów:158
  • GG:
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 09.07.2014 11:59

Od razu mowie ze menu wyboru broni nie dziala.Reszta dziala

Załączone pliki


http://www.grandskil...--------------->

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

Nie pomagam juz na GG!!!!!!!!!!!!!. Chyba ze odpłatnie.!!!!!!!!!


#3 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.07.2014 13:57

Pisałem w swoim poście, że sam robiłem vipa i też miałem tak, że menu broni nie działało, a reszta działała. W niczym mi to nie pomogło, a na dodatek nie mogę napisać postu, bo od razu warny się dostaje -.-


CheQ (09.07.2014 14:00):
Nie dostawałbyś warna gdybyś przeczytał regulamin.

  • +
  • -
  • 0

#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 09.07.2014 14:41

Pokaż logi oraz kod wygenerowany


  • +
  • -
  • 0

#5 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.07.2014 07:31

Spoiler

 

Vip powinien posiadać

 

100 AP co rundę
1 HE co rundę
2 FB co rundę
1 SG co rundę
Defuse Kit
Zwiększone obrażenia z HE
Dodatkowe życie za zabójstwo ( 25 - HS | 15 - Normalne )
Dodatkowa kasa za zabójstwo ( 800 - HS | 500 - Normalne )
Menu z wyborem broni
Napis VIP w tabeli wyników
VIP widoczny ba liście /vips
Dostaje kasę za podłożenie bomby
Dostaje kasę za rozbrojenie bomby
Przywitanie gdy wchodzi na serwer
Dostaje kasę za przeżycie rundy
Cena vipa: 11.07.
 
Nie działa mi menu wyboru broni ;f
 
Logi podeślę później, bo  teraz nie mam do nich dostępu.

  • +
  • -
  • 0

#6 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.07.2014 18:32

Napisze nowy post, ponieważ nie moge edytować tego wyżej ;f

 

Oto logi:

 

L 07/06/2014 - 12:24:34: Start of error session.
L 07/06/2014 - 12:24:34: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20140706.log")
L 07/06/2014 - 12:24:34: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:24:34: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:25:19: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:25:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:26:04: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:26:04: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:26:49: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:26:49: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:27:34: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:27:34: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:28:19: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:28:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:29:04: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:29:04: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
 

  • +
  • -
  • 0

#7 pro100wHS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Lokalizacja:Ziemia
Offline

Napisano 11.07.2014 20:58

znajdź plugin vipa na liście w plugins.ini i dopisz za nim debug. Potem wklej logi.


Użytkownik pro100wHS edytował ten post 11.07.2014 20:59

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_FFFFFF_ACBB53_0A0F2E_000000.png

Jeżeli masz do mnie jakąś sprawę to napisz od razu o co ci chodzi.

Wiadomości typu "pomożesz?" bez wyjaśnienia sprawy będę od razu usuwał


#8 Paka

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:52
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Zaborów
Offline

Napisano 11.07.2014 21:29

Mogę ci dać tego Vip'a co ja mam na swoim BF2.

 

To co posiada Vip:

 

- Za zabójstwo 10hp, za hs 20hp
- CT na starcie dostaje Defuse kit
- Dodatkowe pieniądze za zabójstwo - za zwykłe 300$ za hs 500$
- Pełen magazynek
- Podwójny skok
- Status VIP w tabeli
- Prefix przed nickiem [VIP]
- Prywatny chat vipa
- Zialone podświetlenie
 
Menu wyboru broni od 3 rundy.

Załączone pliki

  • Załączony plik  Vip.rar   22,63 KB  9 Ilość pobrań

Użytkownik Paka edytował ten post 11.07.2014 21:30

Robię serwery CodMod od 101lvl do 100001lvl.

Robię też serwery BF2 32odznaki.


#9 PoDwOJ

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:asddasdasda
Offline

Napisano 11.07.2014 21:44

Masz odblokowanie w modules.ini ?

Cstrike

Fun

itp ?

Jeżeli nie to spróbuj to zrobić i wtedy zobacz czy coś masz a co do tego craschu tobie czy wszystkim odpal cs na administratorze i wtedy zobacz.



#10 Paka

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:52
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Zaborów
Offline

Napisano 11.07.2014 22:00

Masz odblokowanie w modules.ini ?

Cstrike

Fun

itp ?

Jeżeli nie to spróbuj to zrobić i wtedy zobacz czy coś masz a co do tego craschu tobie czy wszystkim odpal cs na administratorze i wtedy zobacz.

;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (;) in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;
 
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
;mysql
;sqlite
 
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
 
 
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
fun
engine
fakemeta
;geoip
;sockets
;regex
nvault
hamsandwich
 
O to ci chodzi. Bo u mnie wszystko jest normalnie wejdę na serwer i mam Vip

Robię serwery CodMod od 101lvl do 100001lvl.

Robię też serwery BF2 32odznaki.


#11 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.07.2014 09:48

znajdź plugin vipa na liście w plugins.ini i dopisz za nim debug. Potem wklej logi.

 

L 07/06/2014 - 12:24:34: Start of error session.
L 07/06/2014 - 12:24:34: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20140706.log")
L 07/06/2014 - 12:24:34: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:24:34: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:25:19: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:25:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:26:04: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:26:04: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:26:49: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:26:49: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:27:34: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:27:34: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:28:19: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:28:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:29:04: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:29:04: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Run time error 4 (plugin "vip.amxx") - debug not enabled!
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).

  • +
  • -
  • 0

#12 pro100wHS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Lokalizacja:Ziemia
Offline

Napisano 13.07.2014 12:32

screLy, po co mi pokazujesz te same logi? ja ci napisałem wyraźnie, odpalasz plik plugins.ini, szukasz pluginu vip.amxx i dopisujesz za nim debug, czyli tak to powinno wyglądać:

 

vip.amxx debug

 

i dopiero wtedy pokazuj logi. A tak poza tym, jak byś był chętny do rozwiązania tego problemu to sam byś pomyślał, żeby te logi przetłumaczyć chociaż. A ty natomiast liczysz, że ktoś ci łaskawie rozwiąże ten problem. W regulaminie powinna być kara za zaniżanie poziomu forum takimi tematami i odpowiedziami jakimi ty wstawiasz. 

 

Dam ci jeszcze dla ułatwienia tłumaczenie errorów

L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Błąd w czasie uruchamiania nr.4 (plugin "vip.amxx") - debugowanie nie jest włączone!
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Aby włączyć debugowanie, dodaj "debug" za nazwą pluginu w plugins.ini (bez cudzysłowów).
 
I nie wiem jak by ci to łatwiej wyjaśnić, widać jestem za głupi....

Użytkownik pro100wHS edytował ten post 13.07.2014 12:33

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_FFFFFF_ACBB53_0A0F2E_000000.png

Jeżeli masz do mnie jakąś sprawę to napisz od razu o co ci chodzi.

Wiadomości typu "pomożesz?" bez wyjaśnienia sprawy będę od razu usuwał


#13 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.07.2014 15:39

 

screLy, po co mi pokazujesz te same logi? ja ci napisałem wyraźnie, odpalasz plik plugins.ini, szukasz pluginu vip.amxx i dopisujesz za nim debug, czyli tak to powinno wyglądać:

 

vip.amxx debug

 

i dopiero wtedy pokazuj logi. A tak poza tym, jak byś był chętny do rozwiązania tego problemu to sam byś pomyślał, żeby te logi przetłumaczyć chociaż. A ty natomiast liczysz, że ktoś ci łaskawie rozwiąże ten problem. W regulaminie powinna być kara za zaniżanie poziomu forum takimi tematami i odpowiedziami jakimi ty wstawiasz. 

 

Dam ci jeszcze dla ułatwienia tłumaczenie errorów

L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Błąd w czasie uruchamiania nr.4 (plugin "vip.amxx") - debugowanie nie jest włączone!
L 07/06/2014 - 12:29:49: [AMXX] Aby włączyć debugowanie, dodaj "debug" za nazwą pluginu w plugins.ini (bez cudzysłowów).
 
I nie wiem jak by ci to łatwiej wyjaśnić, widać jestem za głupi....

 

 

Dodałem "debug" po vip.amxx, a dokładnie wygląda to tak:

vip.amxx debug

Nie mam innych error logów tylko te, więc  pokazałem Ci te jedyne, a w vipie nie działa mi tylko menu wyboru broni.

Jeżeli jesteś wyszczekany i tylko krytykujesz ludzi, którzy sobie z czymś nie radzą, możesz wyjść z tego tematu i nie wracać ;f


  • +
  • -
  • 0

#14 pro100wHS

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:70
  • GG:
  • Lokalizacja:Ziemia
Offline

Napisano 13.07.2014 22:50

Skoro dopisałeś debug to plugin vipa raczej by się nie odpalał, a by pokazało w logach która funkcja jest walnięta(źle zrobiona). Sprawdź dokładnie logi, ale nie z początku pliku tylko z jego końca z dnia dzisiejszego. A jestem czasem wyszczekany, bo... Bo taki jestem :D
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_FFFFFF_ACBB53_0A0F2E_000000.png

Jeżeli masz do mnie jakąś sprawę to napisz od razu o co ci chodzi.

Wiadomości typu "pomożesz?" bez wyjaśnienia sprawy będę od razu usuwał


#15 screLy

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 14.07.2014 17:50

Dobra  chyba sobie nie poradzę ;f temat można zamknąć.


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych