Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Przełamanie stringa


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 03.07.2014 11:59

Witam. Pisałem już taki temat ale gdzieś mi uleciał. Problem jest taki  że próbuję przełamać stringa w ten sposób:

    formatex(q_command, 611, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48),`klasa` INT(2),`lvl` INT(3) DEFAULT 1,`exp` INT(9) DEFAULT 0,`int` INT(3) DEFAULT 0,`zdr` INT(3) DEFAULT 0,`wyt` INT(3) DEFAULT 0,`kon` INT(3) DEFAULT 0,`gra` INT(3) DEFAULT 0,`nie` INT(3) DEFAULT 0,`cel` INT(3) DEFAULT 0,`moc1` INT(6) DEFAULT 0,`moc2` INT(5) DEFAULT 0,`moc3` INT(3) DEFAULT 0, `m_dzien` INT(2) DEFAULT -1,`pro` INT(2) DEFAULT 0,\
\`zlo` INT(5) DEFAULT 0,`hon` INT(4) DEFAULT 0) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable);

Po pierwszym \ nie oraz przed drugim \ nie ma żadnych spacji ani tabulatorów, a sypie errorami:

QTMCodMod.sma(1924) : error 075: input line too long (after substitutions)
QTMCodMod.sma(1925) : error 037: invalid string (possibly non-terminated string)
QTMCodMod.sma(1926) : warning 217: loose indentation
QTMCodMod.sma(1926) : error 017: undefined symbol "_general_ci"
QTMCodMod.sma(1926 -- 1928) : warning 215: expression has no effect

Co robię źle :) ?


  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#2 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.07.2014 15:11

new g_command[612], len, g_sqlTable	
	
	len += formatex(g_command[len], charsmax(g_command) - len, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48),`klasa` INT(2),`lvl` INT(3) DEFAULT 1,`exp` INT(9) DEFAULT 0,`int` INT(3) DEFAULT 0,`zdr` INT(3) DEFAULT 0,`wyt` INT(3) DEFAULT 0,`kon` INT(3) DEFAULT 0,`gra` INT(3) DEFAULT 0,", g_sqlTable)
	len += formatex(g_command[len], charsmax(g_command) - len, "`nie` INT(3) DEFAULT 0,`cel` INT(3) DEFAULT 0,`moc1` INT(6) DEFAULT 0,`moc2` INT(5) DEFAULT 0,`moc3` INT(3) DEFAULT 0, `m_dzien` INT(2) DEFAULT -1,`pro` INT(2) DEFAULT 0,`zlo` INT(5) DEFAULT 0,`hon` INT(4) DEFAULT 0) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`")
	

  • +
  • -
  • 1

#3 diggs

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 04.07.2014 11:29

Chodziło Ci o to:

formatex(query, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (\
				`id` INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, \
				`a` VARCHAR(%d), \
				`b` VARCHAR(%d), \
				`c` VARCHAR(%d), \
				`d` DATE, \
				`e` DATE, \
				`f` TINYINT);", SQLTABLE, 2 * NAMELENGTH, STEAMIDLENGTH, IPLENGTH);

Nazwy kolumn zmieniłem bo jest to fragment z jednego z moich pluginów.

Sposobu wyżej bym nie używał bo po co 2 razy wywoływać funkcje skoro można raz, zbędne zużywanie zasobów.


  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.07.2014 11:39

Chodziło Ci o to:

formatex(query, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (\
				`id` INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, \
				`a` VARCHAR(%d), \
				`b` VARCHAR(%d), \
				`c` VARCHAR(%d), \
				`d` DATE, \
				`e` DATE, \
				`f` TINYINT);", SQLTABLE, 2 * NAMELENGTH, STEAMIDLENGTH, IPLENGTH);
Nazwy kolumn zmieniłem bo jest to fragment z jednego z moich pluginów.
Sposobu wyżej bym nie używał bo po co 2 razy wywoływać funkcje skoro można raz, zbędne zużywanie zasobów.

Spróbuj wrzucić tam kod na utworzenie dużo większej tabeli i wtedy zobaczymy czy dalej nie będziesz używał sposobu wyżej ;]
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych