[ROZWIĄZANE] Jak sprawdzic, czy obiekt jes...
Best Answer
GwynBleidD
22.06.2014 00:19

Puchate
21.06.2014
Wychodzisz z błędnego założenia, bo tekstura to tylko taki "pattern bytu", czyli kolorowa grafika stylująca dany byt. Odległość możesz sprawdzić od danego bytu z teksturą o której mówisz bądź do danego miejsca na mapie (origin), gdyż nie każdy element mapy z teksturą jest entity.
W każdym razie odległość można sprawdzać tylko pomiędzy danymi punktami na mapie (origin), więc musisz je jakoś pobrać.
Edited by Puchate, 21.06.2014 18:40.
GT Team
21.06.2014
A za pomocą tego?
engfunc(EngFunc_TraceTexture, iEnt, fPlayerOrigin, fOrigin, szTexture, 7)
// Edit, zwraca NoTexture, czyli nie wykrywa. Chodzi o to, że muszę sprawdzić, czy obiekt przede mną o 70.0 unitów przechodzi przez teksturę 'clip' . To teksture, przez którą gracz nie może przejść, jjest niewidzialna, ale można przez nią strzelać. Nazywa się 'clip' i muszę sprawdzić, czy obiekt widzi mnie, próbowałem wszystkiego, fm_is_visible, blablabla czy położenia siebie widzą.
Czy można wychwycić 'brush' z teksturą clip i nadać mu nazwę klasy? Edytowanie map nie wchodzi w grę.
Puchate
21.06.2014
- Za pomocą tego możesz się dowiedzieć więcej o teksturze, ale zauważ że jakieś parametry musisz tu podać... m.in. entity które ma tą teksturę, oraz zakres położenia
Nigdy tym się w praktyce nie bawiłem, ale zamieszczam Ci plugin który pokazuję nazwę tekstury na którą najedziesz celownikiem, sposób na pobranie położenia jest już w jakiś sposób pokazany
EDIT: Nie wiem co dokładnie chcesz osiągnąć, ale już na tym etapie mam podejrzenia że efekt Twoich prac może mieć wiele bugów
Jak pisałem, nie wiem co chcesz osiągnąć, ale może prosty plugin coś ala antirusher? Chyba że te bryły są ruchome, to już wyższa szkoła jazdy
Edited by Puchate, 21.06.2014 19:02.
GT Team
21.06.2014
Puchate, na pw podam ci IP serwera(jak chcesz), wbijesz(jak chcesz) i się wszystkiego dowiesz. Jeśli chodzi o kod który podałeś, spróbuje coś z nim zrobić, raczej jest to to, czego szukam, pWorld to wychodzi na to, że ID enta na którego patrzy.
Jak co to pisz.
@ MAGNET
- Nie działa, próbowałem wszystkiego