Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

serwer nie uruchamia się


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 extreme959

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 12:58

Witam,

 

Dzisiaj kupiłem serwer na hostingu serwerygier, problem jest w tym gry już serwer kupiłem i zainstalowałem serwer jako non steam + AMX serwer nie chcę się uruchomić nie wiem czemu, do FTP serwera nic nie wgrywałem po prostu kupiłem serwer zainstalowałem i uruchomiłem ale nie działa nie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc.

 

Wycinek z konsoli serwera

Auto-restarting the server on crash
Segmentation fault
email debug.log to linux@valvesoftware.com
Sat Jun 21 13:50:07 CEST 2014: Server restart in 10 seconds

Użytkownik extreme959 edytował ten post 21.06.2014 13:13

  • +
  • -
  • 0

#2 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 16:07

 

Witam,

 

Dzisiaj kupiłem serwer na hostingu serwerygier, problem jest w tym gry już serwer kupiłem i zainstalowałem serwer jako non steam + AMX serwer nie chcę się uruchomić nie wiem czemu, do FTP serwera nic nie wgrywałem po prostu kupiłem serwer zainstalowałem i uruchomiłem ale nie działa nie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc.

 

Wycinek z konsoli serwera

Auto-restarting the server on crash
Segmentation fault
email debug.log to linux@valvesoftware.com
Sat Jun 21 13:50:07 CEST 2014: Server restart in 10 seconds

 

 

przed chwilą reinstala zrobiłem serwa i zainstalowałem non steam bez amx i ok serwer działa ALE wchodzę i ma straszne lagi jakby ping był 300 i serwer się wiesza i restartuje

 

wycinek z konsoli

Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/home/gry/s7015/./valve/SAVE
scandir failed:/home/gry/s7015/./platform/SAVE
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 18:05:13 Oct 24 2008 (4383)
STEAM Auth Server
Server IP address 31.186.82.99:27712

Metamod version 1.19p32 Copyright (c) 2001-2006 Will Day
Patch: Metamod-P (mm-p) v32 Copyright (c) 2004-2007 Jussi Kivilinna
Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'.
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; type `meta gpl' for details.

[DPROTO]: Version 0.9.87 Linux
[DPROTO]: Loading config './dproto.cfg'
[DPROTO]: LoggingMode = 2
[DPROTO]: Config sucessfully loaded.
[DPROTO]: Done.
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.

Użytkownik extreme959 edytował ten post 21.06.2014 16:30

  • +
  • -
  • 0

#3 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 18:46

Gdzie masz serwer? W logach które pokazujesz nie ma najważniejszych informacji. Skoro serwer jest nowy i nic na nim nie masz to wykonaj reinstalacje - amxmodx jest we właściwie każdej firmie zainstalowany domyślnie po reinstalacji.

 

Korzystasz obecnie z bardzo starej wersji engine

Exe build: 18:05:13 Oct 24 2008 (4383)
która może być niekompatybilna w pełni z najnowszym dproto. Reinstaluj więc śmiało.

Użytkownik Puchate edytował ten post 21.06.2014 18:47

  • +
  • -
  • 1

#4 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 19:51

reinstaluje już chyba z 10 raz i dalej tak samo chyba że chodzi Ci o coś innego. serwer na serwerygier host

 

teraz mam zainstalowanego bez amx ale dalej się serwer wiesza i restartuje

 

log z konsoli serwa:

Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
scandir failed:/home/gry/s7015/./valve/SAVE
scandir failed:/home/gry/s7015/./platform/SAVE
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.6/Stdio (cstrike)
Exe build: 18:05:13 Oct 24 2008 (4383)
STEAM Auth Server
Server IP address 31.186.82.99:27712

Metamod version 1.19p32 Copyright (c) 2001-2006 Will Day
Patch: Metamod-P (mm-p) v32 Copyright (c) 2004-2007 Jussi Kivilinna
Metamod comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY; for details type `meta gpl'.
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; type `meta gpl' for details.

[DPROTO]: Version 0.9.87 Linux
[DPROTO]: Loading config './dproto.cfg'
[DPROTO]: LoggingMode = 2
[DPROTO]: Config sucessfully loaded.
[DPROTO]: Done.
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.
scandir failed:/home/gry/s7015/./valve/SAVE
scandir failed:/home/gry/s7015/./platform/SAVE
Master server communication disabled.

couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
Connection to Steam servers successful.
VAC secure mode is activated.
ERROR: couldn't open custom.hpk.

Użytkownik extreme959 edytował ten post 21.06.2014 20:09

  • +
  • -
  • 0

#5 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 20:15

Napisz do nich i poproś o najnowszą wersję engine serwera.


  • +
  • -
  • 1

#6 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 20:40

a samemu da się zainstalować jakoś jeśli tak to proszę o link i instrukcje


  • +
  • -
  • 0

#7 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 20:52

Pobierz engine 6132, rozpakuj i wyślij na serwer.


Użytkownik Puchate edytował ten post 21.06.2014 20:52

  • +
  • -
  • 1

#8 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 20:57

ok, ostatnie pytanie gdzie mam go wkleić ? na ftp i od razu przesłać tam czy za coś podmienić ? i czy trzeba to jakoś nazwać ?

 


  • +
  • -
  • 0

#9 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 21:09

Tak, wyślij tak aby nadpisywało pliki.


  • +
  • -
  • 1

#10 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 21:40

zrobiłem, podmieniłem i nic, nie wiem co dalej zrobić :/ pomocy

 

wycinek z konsoli serwera

Auto-restarting the server on crash

Console initialized.
Using breakpad crash handler
Setting breakpad minidump AppID = 10
Forcing breakpad minidump interfaces to load
dlopen failed trying to load:
/home/gry/s7015/.steam/sdk32/steamclient.so
with error:
/home/gry/s7015/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.7/Stdio (cstrike)
Exe build: 09:01:31 Aug 8 2013 (6132)
STEAM Auth Server
Server IP address 31.186.82.99:27712
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
Assert( Assertion Failed: AddInstallBaseFolder( (*g_pSteamEngine).GetUserBaseFolderInstallImage() ) == k_iDefaultInstallBaseFolder ):/home/buildbot/buildslave_steam/steam_rel_client_linux/build/src/clientdll/applicationmanager.cpp:2419

Uploading dump (in-process) [proxy '']
/tmp/dumps/assert_20140621224404_1.dmp
success = no
error: Couldn't connect to server
dlopen failed trying to load:
/home/gry/s7015/.steam/sdk32/steamclient.so
with error:
/home/gry/s7015/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
applicationmanager.cpp (2419) : Assertion Failed: AddInstallBaseFolder( (*g_pSteamEngine).GetUserBaseFolderInstallImage() ) == k_iDefaultInstallBaseFolder
Master server communication disabled.

couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
Connection to Steam servers successful.
VAC secure mode is activated.

Użytkownik extreme959 edytował ten post 21.06.2014 22:07

  • +
  • -
  • 0

#11 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 22:22

W tym logu co pokazujesz nie ma nic o błędzie. W parametrach startowych masz mapę startową? :P


Użytkownik Puchate edytował ten post 21.06.2014 22:22

  • +
  • -
  • 1

#12 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 22:24

no to czemu mi nie działa serwer jak zmieniłem ten silnik ? restartowałem 2 razy serwer i nic dalej :/ jak kiedyś zakładałem serwer takie rzeczy mi się nie robiły a teraz jak kupiłem znowu to takie coś się dzieje...

+map de_dust2 -nomaster

no chyba mam


Użytkownik extreme959 edytował ten post 21.06.2014 22:25

  • +
  • -
  • 0

#13 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 22:34

To -nomaster możesz śmiało usunąć. 

 

Dopisz natomiast do linii startowej

-dev -debug -condebug

i wyłącz / włącz serwer (nie restart!). Następnie zobacz co masz w pliku debug.log oraz cstrike/qconsole.log


Użytkownik Puchate edytował ten post 21.06.2014 22:34

  • +
  • -
  • 1

#14 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 22:39

serwer chodzi ale teraz jest coś takiego że nie mogę wejść na serwer:

 

 
This server is using a newer protocol ( 48 ) than your client ( 47 ).  You should check for updates to your client

temte rzeczy zaraz dam sekunda

 


  • +
  • -
  • 0

#15 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 22:42

Protocol version 48
Exe version 1.1.2.7/Stdio (cstrike)
Exe build: 09:01:31 Aug  8 2013 (6132)
Server IP address 31.186.82.99:27712


GAME SKILL LEVEL:1
couldn't exec banned.cfg
couldn't exec listip.cfg
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.

to z qconsole.log

 

to z debug.log

Spoiler
 

 


  • +
  • -
  • -1

#16 Puchate

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:432
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 21.06.2014 22:48

Czyli te logi jeszcze stare. Mówisz że działa, to już jest postęp :)

 

 

 

This server is using a newer protocol ( 48 ) than your client ( 47 ).  You should check for updates to your client
 

Nie masz dproto zainstalowanego. Dodaj je do serwera.


  • +
  • -
  • 1

#17 DILEREK

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:59
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.06.2014 23:35

Wgraj to dproto
http://amxx.pl/topic...nonsteam-steam/
I powinno smigac ;)
Czasami chcieć nie zawsze znaczy móc.

#18 extreme959

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 22.06.2014 09:28

wgrałem to dproto ale chyba coś mogłem źle zrobić bo dalej jest to samo z tym client, zrobiłem wogóle tamtej instrukcji

 

to moje plugins.ini

 

;; Metamod plugins.ini
; AMX Mod X 1.8.2
; Amxx.pl


linux   addons/dproto/dproto_i386.so 
linux   addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm_i386.so
linux addons/antidlfile/antidlfile_i386.so

 


  • +
  • -
  • 0

#19 DILEREK

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:59
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 22.06.2014 09:51

Sprobuj wgrac amxa 1.8.1 i to dproto, bo widze, ze masz 1.8.2, a z tego co wiem 1.8.2 ma bledy.
Czasami chcieć nie zawsze znaczy móc.

#20 ex0

    Wolny strzelec.

  • Power User

Reputacja: 378
Wszechpomocny

  • Postów:1127
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 22.06.2014 10:02

Sprobuj wgrac amxa 1.8.1 i to dproto, bo widze, ze masz 1.8.2, a z tego co wiem 1.8.2 ma bledy.

Jakie błędy?

Sam korzystam z 1.8.2 i nie spotkałem się z błędami, możesz rozwinąć?


  • +
  • -
  • 1

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych