Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Silnik

Prośba o przerobienie silnika limit statów i zmiana koloru HUD

silnik

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adzior99

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 14.06.2014 21:54

Inteligencja:0/1000

Siła:0/5800

Wytrzymałosc:0/1000

Kondycja:0/200

zmiana koloru HUD na biały

Wynagrodzę +

 


  • +
  • -
  • 0

#2 hihi

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:17
  • Imię:Fabianeq
  • Lokalizacja:CS`ownia
Offline

Napisano 15.06.2014 00:14

:facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm:

Silnik mamy sami sobie znaleźć?

:facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm:


  • +
  • -
  • -1

#3 Gryzon

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:107
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Szymek
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 15.06.2014 00:21

Nie dałeś silnika, ale łap:

 

Załączone pliki



#4 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 15.06.2014 09:33

:facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm:

Silnik mamy sami sobie znaleźć?

:facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm: :facepalm2: :facepalm:

 

Już daje sry

proszę też o skomplikowanie bo nie potrafię

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#5 Gryzon

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:107
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Szymek
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 15.06.2014 13:45

Łap:

Załączone pliki



#6 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 15.06.2014 21:09

Łap:

 

nie działa w ogóle nie mogę nawet dodać stat


  • +
  • -
  • 0

#7 Gryzon

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:107
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Szymek
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 16.06.2014 09:06

To zmień sobie rozdawanie statystyk na inne czyli zmiana jednym przyciskiem, bo tutaj widzę że masz na kilka. 

new limit_zdrowia = 5800; // zdrowie
new limit_inteligencji = 1000; // inteligencja
new limit_kondycji = 200; // kondycja
new limit_wytrzymalosci = 1000; // wytrzymalosc

A tutaj ustawiasz limit statystyk.



#8 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 16.06.2014 13:10

nie potafię tego nie ogarniam tam wyżej dałem swój silnik skomplikuj i zmien ktoś pls


  • +
  • -
  • 0

#9 Gryzon

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 108
Zaawansowany

  • Postów:107
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Szymek
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 17.06.2014 12:43

Załóż nowy temat i opisz co mamy zrobić.



#10 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 17.06.2014 17:06

Załóż nowy temat i opisz co mamy zrobić.

 

Zmień tutaj będzie+

inteligencja:0/1000

siła 0/5800

wytrzymałosc 0/1000

kondycja 0/200

 

 ma być zablokowane do tylu i ma też pisać jak się dodaje np 500/5800 siły

I hud na biały kolor przerobić jest zielony

 

Proszę też o skomplikowanie.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#11 `izcoN

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:61
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.06.2014 17:54

Proszę, trzeba trochę reputacji nabić ;D

Załączone pliki



#12 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 17.06.2014 21:09

Proszę, trzeba trochę reputacji nabić ;D

 

Wszystko git tylko popraw to dodawanie statystyk bo można tylko po 1 ;/

i jak jest

1.dodaj +1

2.intelgencja

3.siła

4.wytrzymałosc

5.kondycja

to 1 to inteligencja 2 to siła itd i można tylko po1 dodawac popraw to i leci +


  • +
  • -
  • 0

#13 `izcoN

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:61
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.06.2014 08:14

Okey sprawdz ;)

Załączone pliki



#14 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 14.08.2014 08:09

Okey sprawdz ;)

Tak tylko że all staty można po 2000 ;/ a mialo być inaczej xD 

inteligencja max:1000

siła max :5800

wytrzymalosc max:1000

kondycja max:200

zmien to proszę jak mozesz :)


  • +
  • -
  • 0

#15 Split

    Programista

  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 14.08.2014 08:12

zależy ile masz statystyk dodanych w klasie...

Limit działa, lecz klasy mają statystyk x dodanych to się dodaje do limitu :D


  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#16 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 14.08.2014 08:22

zależy ile masz statystyk dodanych w klasie...

Limit działa, lecz klasy mają statystyk x dodanych to się dodaje do limitu :D

e tam jak będzie kilka po maxie to co klasy maja wgrane nic sie nie stanie ;)


  • +
  • -
  • 0

#17 ex0

    Wolny strzelec.

  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 14.08.2014 08:34

Po co wy się bawicie w limit statystyk?
Nie lepiej ustawić to w gotowych case?

Przykład:

 

case 1: {
if(inteligencja_gracza[id]+ilosc <= limit_poziomu/2) {
inteligencja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom inteligencji osiagniety");
}

Zmieniasz na:

 

case 1: {
if(inteligencja_gracza[id]+ilosc <= 1000) {
inteligencja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom inteligencji osiagniety");
}

Cała filozofia :D

Bo standardowo masz LIMIT POZIOMU na połowę do każdej statystyki , a tak to usuwasz to i wrzucasz swój zakres. 


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#18 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 14.08.2014 08:35

Po co wy się bawicie w limit statystyk?
Nie lepiej ustawić to w gotowych case?

Przykład:

 

case 1: {
if(inteligencja_gracza[id]+ilosc <= limit_poziomu/2) {
inteligencja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom inteligencji osiagniety");
}

Zmieniasz na:

 

case 1: {
if(inteligencja_gracza[id]+ilosc <= 1000) {
inteligencja_gracza[id]+=ilosc;
punkty_gracza[id]-=ilosc;
} else client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom inteligencji osiagniety");
}

Cała filozofia :D

Bo standardowo masz LIMIT POZIOMU na połowę do każdej statystyki , a tak to usuwasz to i wrzucasz swój zakres. 

ja takiego czegoś nie ogarniam xD


  • +
  • -
  • 0

#19 ex0

    Wolny strzelec.

  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 14.08.2014 08:37

na górze masz przykład, musisz zwyczajnie usunąć limit_poziomu/2 i zostawić 
<= CYFRA (1, 2, 500, 1000) jakakolwiek.

Chcesz limit życia 500 np, to poniżej masz CASE 2 z życiem i znowu masz LIMIT_POZIOMU/2, usuwasz go i wpisujesz na jego miejsce cyferki jakie chcesz aby były limitem, czyli 500 :) 

Co w tym trudnego? Powoli do celu :)

Dasz radę.
 


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#20 Adzior99

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:45
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Jarosław
Offline

Napisano 14.08.2014 11:17

na górze masz przykład, musisz zwyczajnie usunąć limit_poziomu/2 i zostawić 
<= CYFRA (1, 2, 500, 1000) jakakolwiek.

Chcesz limit życia 500 np, to poniżej masz CASE 2 z życiem i znowu masz LIMIT_POZIOMU/2, usuwasz go i wpisujesz na jego miejsce cyferki jakie chcesz aby były limitem, czyli 500 :) 

Co w tym trudnego? Powoli do celu :)

Dasz radę.
 

zrób będzie +++++ wyżej kawałek napisałem ile ma być i czego limit ;P


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: silnik

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych