Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Czasowa Regeneracja HP


Najlepsza odpowiedź ex0, 25.06.2014 20:42

Poradziłem sobie, dzięki dla Play4FUN'a .
SOLVED :banan_dance:

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ex0

    Wolny strzelec.

  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 10.06.2014 22:34

Witam, otóż mam pewien problem a mianowicie.

Korzystałem z tej wersji statystyki "regeneracja hp"

 

amxx.pl/topic/77019-regeneracja-hp-dzialajaca-menusma-silnika-tzw-gotowiec/

Lecz coś  u mnie nie zadziałało i niestety nie działała.

Natomiast korzystam teraz z tego:

 

http://amxx.pl/topic/73706-nowa-statystyka-regeneracja-hp/

I tutaj pytanie, jak zrobić taska żeby mi regenerowało przykładowo 400 hp co 6 sekund?

public Regeneracja(this, idinflictor, idattacker, Float:damage, damagebits)
{
	if(!is_user_alive(idattacker))
		return HAM_IGNORED;
		
	
	new Float:maksymalne_zdrowie = 100.0 + cod_get_user_health(idattacker);
	new Float:nowe_zdrowie = damage * (regeneracjap_gracza[idattacker]/400.0) + pev(idattacker, pev_health);
	set_pev(idattacker, pev_health, (nowe_zdrowie < maksymalne_zdrowie)? nowe_zdrowie: maksymalne_zdrowie);
	
	return HAM_IGNORED;
}

Jak mniemam sytuacja będzie miała miejsce tutaj i jakieś zmiany tutaj tak?

Dodanie taska załatwi sprawę?

Mógłby ktoś się tego podjąć?
Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam !

 


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#2 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 11.06.2014 14:03


jak zrobić taska żeby mi regenerowało przykładowo 400 hp co 6 sekund?

 

task'a na 6 sekund i:
 

public Daj_Mi_HP(id)
{
	if(!is_user_alive(id))
	return PLUGIN_CONTINUE;

	new maxhp = 100+cod_get_user_health(id, 1, 1, 1);
	new hp = get_user_health(id);

	if(hp < maxhp)
	set_user_health(id, hp+400);

	return PLUGIN_CONTINUE;
}

Działanie: co X sekund ustawionych w tasku dostaniesz aktualne hp + 400hp jeżeli nie przekroczysz max hp swojej klasy.

Pisane z palca, nie testowane


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#3 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 11.06.2014 14:12

Sprawdzałem własnie taki myczek i niestety nie dało mi to pożądanego efektu.


@ Edytujęęęęęę !

Poradziłem sobie z tym i wszystko bardzo fajnie działa, tylko mam inny problem.

Otóż chodzi o to, że statystyka nie zwraca mi punktów gdy zmienię klasę.

Przykładowo mam klasę LosT. - rozdam tam dajmy 30 punktów w te statystykę na 200 możliwych.

Wychodzę z serwera, robiąc reconnect i wchodzę na klasę LosT_V2.

Wpisuję komendę /staty i posiadam 30 na 200 możliwych punktów .

Czy ktoś wie jak to naprawić?

Wydaje mi się, że coś z Zapisz Dane, Wczytaj Dane będzie nie tak, ale co ?

Czyżby zły moment Zapisu / Odczytu jest dany?


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#4 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 25.06.2014 20:42   Najlepsza odpowiedź

Poradziłem sobie, dzięki dla Play4FUN'a .
SOLVED :banan_dance:


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych