Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Kawałek kodu.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.08.2009 19:29

new Float:vect[3]
entity_get_vector(id,EV_VEC_velocity,vect)
new Float: sped= floatsqroot(vect[0]*vect[0]+vect[1]*vect[1]+vect[2]*vect[2])
if((get_user_maxspeed(id)*5)>(sped*9))
entity_set_int(id, EV_INT_flTimeStepSound, 300)

Za co jest odpowiedzialny ten kawałek kodu??
Znajduję się w public client_PreThink ( id ) i wywala masę błędów.
  • +
  • -
  • 0

#2 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 11.08.2009 19:52

Jest to kawałek kodu zaczerpniętego z DiabloModa.
  • +
  • -
  • 0

#3 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2009 20:00

Odpowiada za to, ze jak masz mase punktow do szybkosci poruszania, to jak trzymasz guzik od cichego chodzenia to nie tupasz - silnik gry robi ze tupa sie gdy predkosc jest wieksza niz pewna wartosc, a nie gdy trzyma sie ten klawisz.
  • +
  • -
  • 0

#4 Vertricus

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.08.2009 20:02

Miczu mam przez to rozumieć że kod jest nie potrzebny i nie można go krótko mówiąc wywalić? Dzięki czemu pozbędziemy się errorów?
  • +
  • -
  • 0

#5 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 11.08.2009 20:14

mam przez to rozumieć że kod jest nie potrzebny i nie można go krótko mówiąc wywalić?

tak tak, kod w pluginach jest tylko po to by go wywalić :mur:

napisz lepiej jakie masz błędy...
  • +
  • -
  • 0

#6 Vertricus

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.08.2009 20:18

Pavulon tak to zrozumiałem że skoro nie muszę trzymać guzika a robi to za mnie silnik to po co jest kod który odpowiada za trzymanie guzika?
Mam błąd który przewinął się już kilka razy na forum.
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:25: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:25: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:26: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:26: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:26: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:26: [FUN] Invalid player 1
L 08/04/2009 - 13:24:26: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.8d.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 08/04/2009 - 13:24:26: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 08/04/2009 - 13:24:26: [FUN] Invalid player 1

  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2009 20:23

Z definicji prethink powinien byc wykonywany tylko na graczach co sa prawidlowi, ale tak to pracowac z tym silnikiem gry...

Po za zasmiecaniem logu nic groznego nie robi, ale moszesz dac na poczatku prethinka:

if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE
	if(!is_user_alive(id)||is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE

Nie wiem czy bedzie to mialo jakies negatywne konsekwencje, ale logika mowi, ze to powinno usunac blad ;>
  • +
  • -
  • 0

#8 Vertricus

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.08.2009 20:30

if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE 
	if(!is_user_alive(id)||is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE	
	new Float:vect[3]
	entity_get_vector(id,EV_VEC_velocity,vect)
	new Float: sped= floatsqroot(vect[0]*vect[0]+vect[1]*vect[1]+vect[2]*vect[2])
	if((get_user_maxspeed(id)*5)>(sped*9))
		entity_set_int(id, EV_INT_flTimeStepSound, 300)

Czyli tak to ma wyglądać czy twój dodatek zaraz po publicu dodać?:)
Jak coś to się skompilowało i jest wrzucony na serwer testowy ale nie wiem jak to wywołać żeby sprawdzić czy działa :P
  • +
  • -
  • 0

#9 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2009 20:48

Graj 10 dni non stop, nawet nie mrugaj i daj nam znac jutro o wyniku :F
  • +
  • -
  • 0

#10 Vertricus

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 11.08.2009 20:53

Nie bierz mnie za aż takiego noob'a ;)
Tylko odpowiedz czy to ma być tak jak jest czy po publicu zaraz.
  • +
  • -
  • 0

#11 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2009 20:59

By blad usunac byle przed, ale myslalem by dac zaraz po publicu, ale nie robi to az takiej roznicy dla ciebie.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych