Uwierz mi, Samsunga nie da się uceglić, natomiast HTC, Nokie, LG czy inne tego typu telefony jak najbardziej (nie wiem jak z IPhone ale nie wnikam).
Nigdy, ale to nigdy nie ucegliłem żadnego HTC czy LG, a na nastu telefonach alternatywnego androida instalowałem.
Nie koniecznie ma dedykowane jądro, gdzie to pisze?
Podstaowe zdolności j. angielskiego i staż na forum XDA by Cie upoważniał do takich stwierdzeń, a z tego co się spotykam choćby przy HTC nie każdy Cyan ma dedykowane jądro, dlatego korzystam z Titanium Kissów jako jądra oraz My One RC .
Tak samo jak nie każdy HTC ma wsparcie CM - czy to oficjalnego, czy też nie. Specem nie jestem, ale raczej nikt nie instaluje w HTC One S jajka z One XL prawda?
I powiedz mi czy telefony typu HTC mają możliwość wyciągnięcia Baterii ?
Tak jak każdy inny telefon, w tym czy innym stopniu tak - to że nie masz do niej prostego dostępu jak kiedyś, to nie znaczy się się nie da. Przykład? Poszukaj tylnej klapki w iPhonie, a sprawdź czy i tam baterii nie da się wymienić ;-)
Ponadto gdy już zaczniesz flashować to bez ponownego flashowania na stare jądro, telefon Ci się nie odpali, a przy złej kombinacji przycisków uceglasz go i to nie jednokrotnie czy android czy xda poruszali.
Nikt nie jest na tyle głupi żeby flasha przerwać, albo wgrać nie to jajka co potrzeba, prawda? 90% "soft brick" da się uratować.