motd nie działa
Best Answer
CrZy
25.05.2014 14:19
W konsoli nic nie ma na ten temat.
btw. przerobiłem sobie jeszcze inny plugin, wygląda on tak:
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Plugin" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "exTez" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); register_clcmd("say /spec","adminmenu"); } public adminmenu(id) { client_cmd(id,"jointeam 2"); }
i również nie działa... Jak sam wpiszę jointeam 2 w konsolę to jest ok, a jak wpiszę /spec na say'u to nic >.< Nie wiem czym to jest spowodowane, jakieś pomysły?
Go to the full post
CrZy
25.05.2014
Po wpisaniu /zasady, nic się nie dzieje.
sma:
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Zasady serwera" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Kaguuya!" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /zasady", "zasady") register_clcmd("say /zasada", "zasady") register_clcmd("say /regulamin", "zasady") } public zasady(id) { show_motd(id, "zasady.txt", "Zasady serwera") }
Plik zasady.txt wrzuciłem do cstrike.
Z góry dzięki za pomoc.
Scorpion Flail
25.05.2014
A czy standardowe okienko motd.txt pokazuje się po wejściu na serwer?
CrZy
25.05.2014
A czy standardowe okienko motd.txt pokazuje się po wejściu na serwer?
Nie, nie pokazuje się.
daj .amxx
W pierwszym poście masz .sma
xenos
25.05.2014
Po 1: w dobrym katalogu umieściłeś czyli cstrike
Po 2: Zobacz czy któryś plugin nie ma blokady motd
po 3: plugin napisany poprawnie i jeśli dobrze dodałeś powinien zadziałać.
CrZy
25.05.2014
Żaden plugin nie powinien blokować, bo kiedyś normalnie działało, teraz zmieniłem hosting i nie działa. Paczka ta sama..
CrZy
25.05.2014
@pomager'ek
zasady.sma(11) : error 017: undefined symbol "register_plugin"zasady.sma(15) : error 017: undefined symbol "register_clcmd"zasady.sma(16) : error 017: undefined symbol "register_clcmd"zasady.sma(17) : error 017: undefined symbol "register_clcmd"zasady.sma(28) : error 017: undefined symbol "file_exists"zasady.sma(30) : error 017: undefined symbol "write_file"zasady.sma(34) : error 017: undefined symbol "show_motd"7 Errors.Could not locate output file zasady.amxx (compile failed).
WeBsteR
25.05.2014
Daj 5min i juz zrobie Ci ten plugin, oks?
Łap: plugin w załączniku.
zasady.txt wrzuć do:
(cstrike)
W plugins.ini dopisz: zasady.amxx
Attached Files
Edited by WeBsteR, 25.05.2014 13:18.
Pomager'ek
25.05.2014
Masz naprawione nie dalem include <amxmodx>
Attached Files
Edited by Pomager'ek, 25.05.2014 13:23.
WeBsteR
25.05.2014
Wszystko masz w załączniku. Jak ściągniesz ten teraz mój plik zasady.sma wejdź potem na tą stronę:
I Wszystko sobie już przekompilujesz.
P.S Nie mam takich praw na forum, byście mogli ściągać pliku .amxx
Attached Files
Edited by WeBsteR, 25.05.2014 13:33.
Pomager'ek
25.05.2014
Wszystko masz w załączniku. Jak ściągniesz ten teraz mój plik zasady.sma wejdź potem na tą stronę:
nie bedzie działalo
Masz
A plik zasady.txt wklejasz do cstrike/addons
Attached Files
Edited by Pomager'ek, 25.05.2014 13:33.
CrZy
25.05.2014
Wszystko masz w załączniku. Jak ściągniesz ten teraz mój plik zasady.sms wejdź potem na tą stronę:
Nie rób ze mnie idioty.. Tyle to ja wiem.
Plugin po prostu nie działa... Wpisuje /zasady i nic.
Pomager'ek
25.05.2014
Po wpisaniu /zasady, nic się nie dzieje.
sma:
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Zasady serwera" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Kaguuya!" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /zasady", "zasady") register_clcmd("say /zasada", "zasady") register_clcmd("say /regulamin", "zasady") } public zasady(id) { show_motd(id, "zasady.txt", "Zasady serwera") }Plik zasady.txt wrzuciłem do cstrike.
Z góry dzięki za pomoc.
Webster nic nie zrobiłeś tylko wpisałeś się jako autora