Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] /rank w wiadomości.


Najlepsza odpowiedź donaciak, 02.05.2014 22:15

#include <amxmodx>
#include <colorchat>
#include <csx>
 
#define CZAS_WYSWIETLANIA 200.0 //Czas (w sek), co jaki ma wyswietlac sie wiadomosc
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(CZAS_WYSWIETLANIA, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        ColorChat(i, GREEN, "*^x03 %s^x01 twoj ranking wynosi^x03 %d^x01/^x03%d", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaVi

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 02.05.2014 21:22

Witam. Mam pytanie jak zrobić by w automatycznych wiadomościach było pokazane Jaki ma ktoś ranking. np:   "MaVi twój rank wynosi 5/302" .


  • +
  • -
  • 0

#2 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Online

Napisano 02.05.2014 21:37

Sprawdź

#include <amxmodx>
#include <csx>
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(200.0, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        client_print(i, print_chat, "* %s twoj ranking wynosi %d/%d", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}

Użytkownik d0naciak edytował ten post 02.05.2014 21:39

  • +
  • -
  • 2

#3 MaVi

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 02.05.2014 21:46

A gdzie to wgrac?


  • +
  • -
  • 0

#4 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Online

Napisano 02.05.2014 21:54

Kod kompilujesz, np. tutaj http://amxx.pl/kompilator/

Plik *.amxx wrzucasz do addons/amxmodx/plugins/

Na końcu addons/amxmodx/configs/plugins.ini dopisujesz nazwę pluginu (pliku skompilowanego)


  • +
  • -
  • 0

#5 CappyWymiata

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:91
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Bochnia
Offline

Napisano 02.05.2014 22:06

 

Sprawdź

#include <amxmodx>
#include <csx>
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(200.0, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        client_print(i, print_chat, "* %s twoj ranking wynosi %d/%d", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}

 

W jaki sposób mogę zmienić czas, co ile ma się wyświetlać wiadomość ?


Zapraszam na Publiczny Serwer TeamSpeak3 - Od graczy dla Graczy!
Miła atmosfera, ogarnięta administracja, darmowe kanały i wiele więcej!
IP:
ts3.dobrewafle.pl lub 185.5.96.248:9987

b_350_20_6572E1_001AAD_FFFFFF_FFFFFF.png


#6 MaVi

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 02.05.2014 22:11

A mógł byś zrobić tą wiadomość bardziej kolorową? lub powiedz jak.


  • +
  • -
  • 0

#7 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Online

Napisano 02.05.2014 22:11

#include <amxmodx>
#include <csx>
 
#define CZAS_WYSWIETLANIA 200.0 //Czas (w sek), co jaki ma wyswietlac sie wiadomosc
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(CZAS_WYSWIETLANIA, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        client_print(i, print_chat, "* %s twoj ranking wynosi %d/%d", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}

donaciak (02.05.2014 22:12):
zaraz się zrobi

  • +
  • -
  • 0

#8 Spalony

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:19
  • GG:
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Łuków
Offline

Napisano 02.05.2014 22:12

Troszke po remoncie, lecz powinno smigać łap.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

[ Base Builder | Grupy | Bank | Sklep | Exp ] -->> 193.33.177.19:27396

 

b_350_20_E90101_6B5E5B_FFFFFF_000000.png


#9 CappyWymiata

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:91
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Bochnia
Offline

Napisano 02.05.2014 22:13

Trzymaj kolorową:

 

#include <amxmodx>
#include <csx>
#include <colorchat>
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(200.0, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        ColorChat(i, GREEN, "*^01 %s twoj ranking wynosi ^04%d | %d^01.", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}

Zapraszam na Publiczny Serwer TeamSpeak3 - Od graczy dla Graczy!
Miła atmosfera, ogarnięta administracja, darmowe kanały i wiele więcej!
IP:
ts3.dobrewafle.pl lub 185.5.96.248:9987

b_350_20_6572E1_001AAD_FFFFFF_FFFFFF.png


#10 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Online

Napisano 02.05.2014 22:15   Najlepsza odpowiedź

#include <amxmodx>
#include <colorchat>
#include <csx>
 
#define CZAS_WYSWIETLANIA 200.0 //Czas (w sek), co jaki ma wyswietlac sie wiadomosc
 
new g_iIloscSlotow;
 
public plugin_init()
{
    register_plugin("Pokazywanie ranku", "1.0", "d0naciak");
    
    set_task(CZAS_WYSWIETLANIA, "PokazRanking", _, _, _, "b");
 
    g_iIloscSlotow = get_maxplayers();
}
 
public PokazRanking()
{
    new iPozycja, iIloscPozycji = get_statsnum(), iStaty[8], iTrafienia[8], szNickGracza[64];
    
    for(new i = 1; i <= g_iIloscSlotow; i++)
    {
        if(!is_user_connected(i))
            continue;
        
        iPozycja = get_user_stats(i, iStaty, iTrafienia);
        get_user_name(i, szNickGracza, 63);
        
        ColorChat(i, GREEN, "*^x03 %s^x01 twoj ranking wynosi^x03 %d^x01/^x03%d", szNickGracza, iPozycja, iIloscPozycji);
    }
}

donaciak (02.05.2014 22:15):
Więcej nas nie było? xD

  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych