[ROZWIĄZANE] Za co odpowiada zmienna g_Res...
Najlepsza odpowiedź
sebul
19.04.2014 15:45
W warunku sprawdzającym zmienną masz przecież return, czyli gdy zmienna będzie miała wartość prawdziwą to nie wykona się funkcja "event_player_spawn" i czego tutaj nie rozumieć?
Przejdź do postu

Rivit
18.04.2014
Witam.
Natknąłem się na ten plugin (załącznik) i nie wiem po co jest zmienna typu bool:g_RestartAttempt[33]
Po co ona jest? Jakoś nie moge rozkminić
Załączone pliki
Rivit
18.04.2014
No okej,
ale ona nie ma żadnego zastosowania w kodzie. Tak mi sie wydaje.
ale ona nie ma żadnego zastosowania w kodzie. Tak mi sie wydaje.
sebul
18.04.2014
Event "ResetHUD" to nie jest spawn, a dokładniej wywołuje się on nie tylko podczas spawnu.
Rivit
19.04.2014
Dobra.
Ale od tej zmiennej nic nie zalezy. Jesli jest true to zmien na false. Nie ma zastosowania w kodzie.
Za co wiec odpowiada?
Ale od tej zmiennej nic nie zalezy. Jesli jest true to zmien na false. Nie ma zastosowania w kodzie.
Za co wiec odpowiada?
Rivit
19.04.2014
new bool:g_RestartAttempt[MAX_PLAYERS+1] public plugin_init() { register_event("TextMsg", "eRestartAttempt", "a", "2=#Game_will_restart_in") register_event("ResetHUD", "eResetHUD", "be") } public eRestartAttempt() { new players[MAX_PLAYERS], num get_players(players, num, "a") for (new i; i < num; ++i) g_RestartAttempt[players[i]] = true } public eResetHUD(id) { if (g_RestartAttempt[id]) { g_RestartAttempt[id] = false return } event_player_spawn(id) }chyba na ten sam.
Tylko ze ja nie dostrzegam tego co Ty. Wytłumacz mi to po nie czaje już.
Najlepsza odpowiedź
sebul
19.04.2014
W warunku sprawdzającym zmienną masz przecież return, czyli gdy zmienna będzie miała wartość prawdziwą to nie wykona się funkcja "event_player_spawn" i czego tutaj nie rozumieć?
Rivit
19.04.2014
Jaki ja tępy jestem...
A czemu tam nie ma np. PLUGIN_CONTINUE? Tylko samo return?
A czemu tam nie ma np. PLUGIN_CONTINUE? Tylko samo return?