Witam
Jest plugin blokujący wyrzucanie granatów ?
Chodzi o to że gdy klasa w silniku nie ma granatów, ale np. zdobędzie je z Killstreak ( Airdrop ) to po wzięciu ich te granaty znikają.
Da się tak aby one nie znikały.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 01.04.2014 18:01
Witam
Jest plugin blokujący wyrzucanie granatów ?
Chodzi o to że gdy klasa w silniku nie ma granatów, ale np. zdobędzie je z Killstreak ( Airdrop ) to po wzięciu ich te granaty znikają.
Da się tak aby one nie znikały.
Steam: http://steamcommunit...561198083162160
Podziękuj za moją pomoc i postaw " + " !
Znam się na:
Modyfikacjach: Surf, ZombieMod,
Silnikach: PHPBB by Przemo, MyBB,
Napisano 02.04.2014 15:36
Zmień w killstraku:
give_item(id, "weapon_hegrenade"); give_item(id, "weapon_flashbang"); give_item(id, "weapon_flashbang"); give_item(id, "weapon_smokegrenade");
na:
cod_give_weapon(id, CSW_FLASHBANG); cod_give_weapon(id, CSW_FLASHBANG); cod_give_weapon(id, CSW_HEGRENADE); cod_give_weapon(id, CSW_SMOKEGRENADE);
I jeżeli nie masz w includach:
#include <amxmisc>
to dodaj.
Jedynym minusem będzie to, że granaty będziesz dostawał prawdopodobnie co każdą rundę.
Ja wykombinowałem sposób, może zostanie on skrytykowany ale działa.
Do plugin_init
register_logevent("Koniec_Rundy", 2, "1=Round_End")
I na koniec puginu:
public Koniec_Rundy() { for(new i = 1; i <= get_maxplayers(); i++) { if(!is_user_alive(i)) continue cod_take_weapon(i, CSW_HEGRENADE) cs_set_user_bpammo(i, CSW_HEGRENADE, 0) cod_take_weapon(i, CSW_SMOKEGRENADE) cs_set_user_bpammo(i, CSW_SMOKEGRENADE, 0) cod_take_weapon(i, CSW_FLASHBANG) cs_set_user_bpammo(i, CSW_FLASHBANG, 0) } }
Granaty zostaną zabrane wraz z końcem rundy i na początku kolejnej nie zostaną dodane.
Użytkownik Sqwareck edytował ten post 02.04.2014 15:37
Napisano 02.04.2014 15:56
Dzięki za chęci
Ale chodziło mi bardziej o samo nie wyrzucenie, Twoje rozwiązanie jest ok. Ale każda osoba co miała do czynienia z AirDropem, by co runde dostawała full pakiet granatów, a Drop jest swego rodzaju nagrodą za 10 zabić pod rząd
Ale + leci za chęci
Steam: http://steamcommunit...561198083162160
Podziękuj za moją pomoc i postaw " + " !
Znam się na:
Modyfikacjach: Surf, ZombieMod,
Silnikach: PHPBB by Przemo, MyBB,
CoD Nowy
Plugin na małe mapy.Napisany przez NAVIK, 16.02.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy
Dodatkowe, osobne trzy linie opisu klasNapisany przez Rafii, 27.01.2025 ![]() |
|
![]() |