Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Masz rodzeństwo? Rodzice chcą wejść na kompa? Rozwiązanie TU


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 02.06.2008 10:44

Twoje rodzeństwo wygania cię z kompa ? Ale ty chcesz siedzieć nadal na swoim ulubionym forum amxx.pl?

Spoko!!! ;-)

Twoja siostra lub rodzice mówią ci nad uchem za ile skończysz bo chcą wejść na allegro.pl czy nasza-klasa.pl? a ty sie wkurzasz?

Spoko!!! ^^

Mamy możliwość zablokowania takiej strony ^D^ ^D^ i wtedy mówimy "Oj chyba twoja strona nie działa jakiś błąd"

:P może ktoś zna ten trick ;]

Udajemy sie do folderu systemowego

Standardowo:
C:WINDOWSsystem32driversetc
plik
hosts

otwieramy edytorem tekstowym najlepiej notepad plik hosts

i widzimy coś takiego:
(Kliknij na zdjęcie aby powiększyć)

Dołączona grafika

Dodajemy pod

127.0.0.1 localhost


zablokowany adres np. amxx.pl najlepiej w trzech postaciach, lecz nie koniecznie więc wystarczy nawet samo www.amxx.pl



127.0.0.1       www.amxx.pl
127.0.0.1      http://amxx.pl
127.0.0.1     amxx.pl

aby wyglądało to tak:
(Kliknij na zdjęcie aby powiększyć)

Dołączona grafika


I bierzemy Plik Zapisz ;] lub (ctrl+s)

wchodzimy na naszą "niedziałającą strone" i widzimy coś takiego:

(Kliknij na zdjęcie aby powiększyć)
Dołączona grafika

To wszystko xP

Cieszymy sie siedzeniem na forum amxx.pl :D

Rada: Jeżeli już będziemy chcieli dać kompa usuwamy to co dodaliśmy i bierzemy Zapisz ;-)

Artykuł napisany przeze mnie na podstawie własnego doświadczenia ;)
Zabrania sie przywłaszczanie tego Artykułu bez podania autora czyli mnie
Pozdrawiam całe amxx.pl :) :blaga: ^D^



Jak sie wam podoba O:)
  • +
  • -
  • 1

#2 baku

    [M]anchester[U]nited

  • Przyjaciel

Reputacja: 452
Wszechobecny

  • Postów:1054
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 02.06.2008 10:57

A w jaki sposob ja wejde na strone ;]?
  • +
  • -
  • 0

#3 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 02.06.2008 11:05

A w jaki sposob ja wejde na strone ;]?


Dokładniej :P

Strona jest zablokowana żeby odblokować usunąć adresy w tym przypadku




127.0.0.1       www.amxx.pl
127.0.0.1      http://amxx.pl
127.0.0.1     amxx.pl

Jak cos to pisz i powiedz dokladnie ocb ;-)
  • +
  • -
  • 0

#4 baku

    [M]anchester[U]nited

  • Przyjaciel

Reputacja: 452
Wszechobecny

  • Postów:1054
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 02.06.2008 11:37

No jeżeli zablokuje sobie tą strone, to nikt na nią nie wejdzie. To teraz jak ja mam na nią wejść skoro bedzie zablokowana ? KPW ?;]

Za kazdym razem ma to usuwac i wklejac ponownie ?
  • +
  • -
  • 0

#5 Salamon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:199
Offline

Napisano 02.06.2008 12:41

a wyobrazasz sobie to inaczej? :D ale dobry patent ^^
  • +
  • -
  • 0

#6 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 02.06.2008 12:50

hehehe xD Dobre :D Tylko szkoda że u mnie każdy ma swój własny dysk twardy ;>
  • +
  • -
  • 0

#7 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 02.06.2008 14:03

hehehe xD Dobre :D Tylko szkoda że u mnie każdy ma swój własny dysk twardy ;>


i macie na kazdym dysku system? O.o

@Baku

Nie trzeba za kazdym razem usuwac i dodawac :D

mozesz zrobic nazwe pliku hosts2 i potem tylko zamieniac z hosts :P --> potem wyjdzie zeby zmienić hosts2 na hosts a hosts na hosts1 :P tak by zamieniły sie pozycjami. Wychodzi z tego ze hosts2 bedzie mial nazwe hosts :D

Troche namierzałem xD
  • +
  • -
  • 0

#8 baku

    [M]anchester[U]nited

  • Przyjaciel

Reputacja: 452
Wszechobecny

  • Postów:1054
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 02.06.2008 14:23

Namieszałeś, namieszałeś ale mniej więcej rozumiem xD
  • +
  • -
  • 0

#9 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 02.06.2008 14:26

gdybym ja tak zrobil, starszy by powiedzial ze jak zablokowana jest strona, to po co mam siedziec na kompie .. ^^

fajny pomysl zrobie to w szkole i zablokuje all strony jakie znam nawet google :lol:
  • +
  • -
  • 0

#10 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 02.06.2008 14:54

gdybym ja tak zrobil, starszy by powiedzial ze jak zablokowana jest strona, to po co mam siedziec na kompie .. ^^


Powiedz ze twoje forum czy coś tam dziala a np. Allegro jakas przerwa techniczna ^D^

fajny pomysl zrobie to w szkole i zablokuje all strony jakie znam nawet google :lol:



hahaahahaaahhahhahha ale masz pomysły xD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@Baku to dobrze :P
  • +
  • -
  • 0

#11 gorekksc

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:109
Offline

Napisano 03.06.2008 10:28

o wlasnie czegos takiego szukalem:p a cenzorem nie zablokuje starej takiej strony :)
  • +
  • -
  • 0

#12 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 03.06.2008 11:39

o wlasnie czegos takiego szukalem:p a cenzorem nie zablokuje starej takiej strony :)


No widzisz :) jak cos to pisz ;]
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych