Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

EXP Mod error w logach


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qunir

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:44
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.03.2014 19:44

Witaj,

 

Nie umiem sobie poradzić z błędami które wyskakują mi na serwerze. Próbowałem różnych metod żeby to naprawić ale zawsze kończyło się to tak że serwer crashował się i nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak.

 

Log amxx:

Cytat

 

L 03/25/2014 - 21:11:15: Start of error session.

L 03/25/2014 - 21:11:15: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20140325.log")
L 03/25/2014 - 21:11:15: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dm_expmod.amxx", version "1.0")
L 03/25/2014 - 21:11:15: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 03/25/2014 - 21:11:15: [AMXX]    [0] dm_expmod.sma::client_connect (line 86)
L 03/25/2014 - 21:11:15: [AMXX]    [1] dm_expmod.sma::LoadXp (line 508)
L 03/25/2014 - 21:11:15: [AMXX]    [2] dm_expmod.sma::client_connect (line 84)

 

Zmienne:

new name[32];

new XP[33], PoziomGracza[33];
new punkty_gracza[33], niewidzialnosc_gracza[33], he_gracza[33], noz_gracza[33], grawitacja_gracza[33];
new bonusowe_niewidzialnosc_gracza[33], bonusowa_he_gracza[33], bonusowa_noz_gracza[33], bonusowa_grawitacja_gracza[33];
new szybkosc_rozdania[33]; 

Linijki: client_connect (line 86) i client_connect (line 84)

public client_connect(id)
{
	LoadXp(id);
	
	if(PoziomGracza[id] == 0)
	{
		PoziomGracza[id]=1;
	}
	
	PokazInformacje(id);
	
	set_task(20.0, "Powitanie" ,id)
} 

Linijka: LoadXp (line 508)

public LoadXp(id)
{
	new name[31];
	get_user_name(id,name,31);
    
	new vaultkey[64], vaultdata[256];
	format(vaultkey, 63, "%s-DM", name);
	format(vaultdata, 255, "%i#%i#%i#%i#%i#%i", XP[id], PoziomGracza[id], he_gracza[id], niewidzialnosc_gracza[id], noz_gracza[id], grawitacja_gracza[id]);
	nvault_get(gVault, vaultkey, vaultdata,255);  //Wczytujemy klucz i dane
    
	replace_all(vaultdata, 255, "#", " "); //Zamieniamy # na spacje.
    
	new XPV[32], PoziomGraczaV[32], he_graczaV[32], niewidzialnosc_graczaV[32], noz_graczaV[32], grawitacja_graczaV[32]; //Tworzymy nowe tablice do ktorych wyciagniemy wartosci zapisanych danych (Mozecie nawet zmienic XP na CYCKI to nie ma znaczenia, wazne zebyscie wiedzieli o co chodzi)
	parse(vaultdata, XPV, 31, PoziomGraczaV, 31, he_graczaV, 31, niewidzialnosc_graczaV, 31, noz_graczaV, 31, grawitacja_graczaV, 31); //Wyciagamy z bazy dane do utworzonych wczesniej tablic
    
	XP[id] 				= str_to_num(XPV); //Przypisujemy wczytane wartosci do naszych 'pierwotnych' tablic
	PoziomGracza[id] 		= str_to_num(PoziomGraczaV);
	he_gracza[id] 			= str_to_num(he_graczaV);
	niewidzialnosc_gracza[id] 	= str_to_num(niewidzialnosc_graczaV);
	noz_gracza[id] 			= str_to_num(noz_graczaV);
	grawitacja_gracza[id] 		= str_to_num(grawitacja_graczaV);
	return PLUGIN_CONTINUE; 
} 

Jeśli będzie potrzeba udostępnie więcej kodu.


  • +
  • -
  • 1

#2 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 466
Wszechobecny

  • Postów:2448
Offline

Napisano 30.03.2014 09:06

w loadxp w pierwszych linijkach zmien rozmiar na 33 i w get_user name daj na 32
  • +
  • -
  • 1

Sprzedam Paczkę CoD pod CS 1.6 (JEST WIELE WERSJI DO WYBORU TEJ PACZKI) na lvl od 201 - 601

Silnik (8 nowych statystyk, poprawiony zapis, dodatkowy exp, pozbyto się CurWeapon). Ponad 100 perków (do wyboru do koloru). Sklep, NOWE MISJE (QUESTY), premium i super premium, AUKCJE, KLANY, zapis nVault, 4 zestawy modeli bronii do wyboru!

JESTEŚ ZAINTERESOWANY KUPNEM? NAPISZ WIADOMOŚĆ DO MNIE!


#3 Qunir

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:44
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.03.2014 11:15

Nadal ten sam błąd otrzymuje. Próbowałem(get_user name dałem na 32):

format(vaultdata, 255, "%i#%i#%i#%i#%i#%i", XP[id], PoziomGracza[id], he_gracza[id], niewidzialnosc_gracza[id], noz_gracza[id], grawitacja_gracza[id]);

Podmienić na:

format(vaultdata, 255, "%i#%i#%i#%i#%i#%i", XP[33], PoziomGracza[33], he_gracza[33], niewidzialnosc_gracza[33], noz_gracza[33], grawitacja_gracza[33]);
lub
new XPV[32], PoziomGraczaV[32], he_graczaV[32], niewidzialnosc_graczaV[32], noz_graczaV[32], grawitacja_graczaV[32]; //Tworzymy nowe tablice do ktorych wyciagniemy wartosci zapisanych danych (Mozecie nawet zmienic XP na CYCKI to nie ma znaczenia, wazne zebyscie wiedzieli o co chodzi)
parse(vaultdata, XPV, 31, PoziomGraczaV, 31, he_graczaV, 31, niewidzialnosc_graczaV, 31, noz_graczaV, 31, grawitacja_graczaV, 31); //Wyciagamy z bazy dane do utworzonych wczesniej tablic

Podmienić na:

new XPV[33], PoziomGraczaV[33], he_graczaV[33], niewidzialnosc_graczaV[33], noz_graczaV[33], grawitacja_graczaV[33]; //Tworzymy nowe tablice do ktorych wyciagniemy wartosci zapisanych danych (Mozecie nawet zmienic XP na CYCKI to nie ma znaczenia, wazne zebyscie wiedzieli o co chodzi)
parse(vaultdata, XPV, 32, PoziomGraczaV, 32, he_graczaV, 32, niewidzialnosc_graczaV, 32, noz_graczaV, 32, grawitacja_graczaV, 32); //Wyciagamy z bazy dane do utworzonych wczesniej tablic

Próbowałem nawet kilka innych opcji ale nic to nie dało.

Crashy nie miałem lecz błąd dalej się pojawia w rezultacie loadxp wygląda tak:

public LoadXp(id)
{
	new name[31];
	get_user_name(id,name,32);
    
	new vaultkey[64], vaultdata[256];
	format(vaultkey, 63, "%s-DM", name);
	format(vaultdata, 255, "%i#%i#%i#%i#%i#%i", XP[33], PoziomGracza[33], he_gracza[33], niewidzialnosc_gracza[33], noz_gracza[33], grawitacja_gracza[33]);
	nvault_get(gVault, vaultkey, vaultdata,255);  //Wczytujemy klucz i dane
    
	replace_all(vaultdata, 255, "#", " "); //Zamieniamy # na spacje.
    
	new XPV[33], PoziomGraczaV[33], he_graczaV[33], niewidzialnosc_graczaV[33], noz_graczaV[33], grawitacja_graczaV[33]; //Tworzymy nowe tablice do ktorych wyciagniemy wartosci zapisanych danych (Mozecie nawet zmienic XP na CYCKI to nie ma znaczenia, wazne zebyscie wiedzieli o co chodzi)
	parse(vaultdata, XPV, 32, PoziomGraczaV, 32, he_graczaV, 32, niewidzialnosc_graczaV, 32, noz_graczaV, 32, grawitacja_graczaV, 32); //Wyciagamy z bazy dane do utworzonych wczesniej tablic
    
	XP[id] 				= str_to_num(XPV); //Przypisujemy wczytane wartosci do naszych 'pierwotnych' tablic
	PoziomGracza[id] 		= str_to_num(PoziomGraczaV);
	he_gracza[id] 			= str_to_num(he_graczaV);
	niewidzialnosc_gracza[id] 	= str_to_num(niewidzialnosc_graczaV);
	noz_gracza[id] 			= str_to_num(noz_graczaV);
	grawitacja_gracza[id] 		= str_to_num(grawitacja_graczaV);
	return PLUGIN_CONTINUE; 
}

 


  • +
  • -
  • 0

#4 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 466
Wszechobecny

  • Postów:2448
Offline

Napisano 30.03.2014 11:30

Zamien to:

new name[31];
get_user_name(id,name,32);

Na to:

new name[33];
get_user_name(id, name, 32);

  • +
  • -
  • 1

Sprzedam Paczkę CoD pod CS 1.6 (JEST WIELE WERSJI DO WYBORU TEJ PACZKI) na lvl od 201 - 601

Silnik (8 nowych statystyk, poprawiony zapis, dodatkowy exp, pozbyto się CurWeapon). Ponad 100 perków (do wyboru do koloru). Sklep, NOWE MISJE (QUESTY), premium i super premium, AUKCJE, KLANY, zapis nVault, 4 zestawy modeli bronii do wyboru!

JESTEŚ ZAINTERESOWANY KUPNEM? NAPISZ WIADOMOŚĆ DO MNIE!


#5 Qunir

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:44
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.03.2014 11:57

TibacK dziękuje pomogło już nie wyświetla mi się ten błąd.

 


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych