Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

problem z rsami i fast dl


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 23.03.2014 16:35

witam ;)

 

jestem na tym forum z powodu zaistnialego problemu na moim serwerze i potrzebuje fachowej pomocy od osob doswiadczonych tutaj zgromadzonych ;0

 

a wiec problem wystapil kiedy nadszedl czas wgrania nowych roundsoundow na moj serwer cs.

 

po prostu wgralismy z znajomym 25 nowych roundsoundow i chcielismy sprawdzic czy dziala a wiec wchodzimy na serwer patrzymy a 1roundsound pobiera sie 20sekund wiec taka norma,
wiec gracze beda zniecheceni czekajac tyle czasu az pobierze im sie wszystko.

no to doszlismy do wniosku że moze nie ma fast dl zrobionego i postanowilismy to zrobic wiec szukamy w neta i fast dl zostalo wgrane wedlug instrukcji patrzymy i nadal rsy pobieraja sie z fast dl 20sekund 1den.

zrobilem wylaczenie i wlaczenie serwera i nic nie pomoglo resetowalem komputer nadal nic

nie wiem co jest grane po prostu fast dl zrobiony wedlug instrukcji

teraz opisze co robilismy;

 

stworzylismy na ftp www folder csstrike i wzucilismy do niego pliki sound,maps,gfx,models,

zrobilem sciezke

http;//cs-karpatek.xaa.pl/cstrike

 

i wszedlem do csstrike/server.cfg i dopisalismy

 

sv_downloadurl "http://cs-karpatek.xaa.pl/cstrike"

 

sv_allowdownload "1"

 

 

http://speedy.sh/u2jfp/Desktop.rar

 

sorki ze podaje tutaj pliki ktore moga pomoc w rozwinieciu problemu ale jak chcialem dodac plik to waga jest wieksza.

 

 

 

 

 


Użytkownik P4@N K4RP@4TK4 edytował ten post 23.03.2014 16:37

  • +
  • -
  • 0

#2 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.03.2014 16:45

A na jakim hostingu stoi twój serwer?Tworzyłeś stronę www, pod pliki na darmowcyh hostingach typu .cba.pl?



#3 Jadek13

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:47
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Sejny
Offline

Napisano 23.03.2014 16:49

Url musi być z "/" na końcu. Czyli url ma wyglądać tak:

sv_downloadurl "http://cs-karpatek.xaa.pl/cstrike/"

Dodatkowo zauważyłem to:

stworzylismy na ftp www folder csstrike i wzucilismy do niego pliki sound,maps,gfx,models,

Folder csstrike? Taki stworzyliście czy poprostu tutaj tak napisałeś?


Użytkownik Jadek13 edytował ten post 23.03.2014 16:54


#4 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.03.2014 16:55

Nie pokazuje mu jego plików na stronie pod tym adresem, także nie wydaje mi się żeby mu to działało.Jeżeli masz na darmowych stronach www (.cba.pl), to działać Ci nie będzie.Wiem, ponieważ sam już kiedyś tam chciałem zrobić i mi się nie udało.Dopiero po zakupieniu strony www, pod fastdl wszystko ładnie śmiga do tej pory ;)



#5 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 23.03.2014 17:11

serwer gry mam na ownserwer.pl a strone na proserwery.pl


  • +
  • -
  • 0

#6 Scrappy

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:82
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Lubsko
Offline

Napisano 23.03.2014 17:14

Url musi być z "/" na końcu. Czyli url ma wyglądać tak:

sv_downloadurl "http://cs-karpatek.xaa.pl/cstrike/"

Dodatkowo zauważyłem to:

 

 

stworzylismy na ftp www folder csstrike i wzucilismy do niego pliki sound,maps,gfx,models,

Folder csstrike? Taki stworzyliście czy poprostu tutaj tak napisałeś?

 

Nie musi :) . Mam bez tego i śmiga.

 

 

serwer gry mam na ownserwer.pl a strone na proserwery.pl

 

Wejdz w public_html zrób tam folder o nazwie cstrike i już ,bo widzę po linku ,że nie działa.


  • +
  • -
  • 1

#7 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 23.03.2014 17:17

ok wgrywa sie do folderu cstrike zobaczymy ;P

 


  • +
  • -
  • 0

#8 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 23.03.2014 19:01

ok mam w ftp tak jak pisaliscie na ftp www folder cstrike i tam te pliki wrzucone a na ftp serwera gry podajze jest folder csstrike to tez zmienic nazwe na cstrike?


  • +
  • -
  • 0

#9 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.03.2014 19:52

tak

#10 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 23.03.2014 20:06

zrobilem jak psizecie i nadal 20-25sek pobiera rsy

 


  • +
  • -
  • 0

#11 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 23.03.2014 23:07

A pobiera je na czarnym tle w CSie, czy na tle z menu gry?
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#12 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 25.03.2014 19:24

na czarnym tle pobiera je ;) duzo graczy nie czeka poprzez to i czesto teraz pusty serw lub 2-3 osoby a grywalo po 10 osob ;(


  • +
  • -
  • 0

#13 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 25.03.2014 23:22

Wpisz w konsoli serwera sv_downloadurl i sprawdź jaką rzeczywiście wartość ma ten cvar.


  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#14 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 26.03.2014 20:10

po wpisaniu tej komendy wyskakuje takie cos

 

sv_downloadurl
"sv_downloadurl" is ""


  • +
  • -
  • 0

#15 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 26.03.2014 23:43

Czyli albo nie masz wpisanego cvaru do server.cfg i tylko Ci się wydaje, że masz, albo coś Ci go nadpisuje pustą wartością (może kilka linijek wyżej sam to robisz w tym samym pliku?), albo w magiczny sposób jego wartość znika, albo pomyliłeś configi...


  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#16 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 27.03.2014 21:02

wstawiam plik cfg moze to cos pomoze bo nie znam sie na tym

 

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#17 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 28.03.2014 09:36

W server.cfg NIE MA wpisu sv_downloadurl....

jest tylko coś takiego:
 
sv_downloadur1 "http;//.....
Po pierwsze, masz jedynkę zamiast L na końcu sv_downloadur1, po drugie po http jest średnik zamiast dwukropka.
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#18 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 28.03.2014 19:28

ok zmienie to za momencik i zobaczymy ;P

 


  • +
  • -
  • 0

#19 P4@N K4RP@4TK4

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:karpatek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 28.03.2014 19:31

czyli musze zrobic tak ;

 

sv_downloadurl "http://cs-karpatek.xaa.pl/cstrike/"
sv_allowdownload "1"


  • +
  • -
  • 0

#20 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.03.2014 22:07

Tak, ale cudzyslow

"http://cs- karpatek.xaa.pl/cstrike"




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych