Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Failed to open i crash serwera


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kijo

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:141
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.03.2014 21:31

Witam, ten błąd wyskakuje dość często lecz nie zawsze prowadzi do crash'a. Znacie może powód dlaczego to wywala?





error: Failed to open/read local data from file/application
./hlds_run: line 255: 22588 Segmentation fault $HL_CMD


Currently running plugins:
[ 1] AMX Mod X, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
[ 2] dproto_EF, v0.9.364, 2013-12-17, by Crock, see
[ 3] VoiceTranscoder, v80, 21:48:13 Nov 14 2013, by [WPMG]PRoSToTeM@ <wpmgprostotema@live.ru>, see http://wu/
[ 4] MySQL, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org/
[ 5] Fun, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
[ 6] Engine, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
[ 7] FakeMeta, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
[ 8] CStrike, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org
[ 9] CSX, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org/
[ 10] Orpheu, v2.5.1, Apr 14 2013, by joaquimandrade & Arkshine, see http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=116393
[ 11] Ham Sandwich, v1.8.3-dev, Aug 10 2013, by AMX Mod X Dev Team, see http://www.amxmodx.org

Proszę o pomoc, lecą ++


  • +
  • -
  • 0

#2 `YNRE.

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:47
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 09.03.2014 21:47

plugins.ini poproszę.


  • +
  • -
  • 0

#3 1337

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:310
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Bystrzyca Kłodzka
Offline

Napisano 09.03.2014 22:19

Hosting, lista pluginów, logi typu error_xxxx.log

Prawdopodobnie serwer pada z przeciążenia serwera.


Nie pomagam na GG/PW ew. odpłatnie. (Pamiętaj że za 20zł nie otwieram nawet notatnika)

Spam o pomoc przy serwerze/pluginach/skryptach równoznaczne jest z automatycznym dodaniem Cię do listy osób ignorowanych.

 

Ps. DarkGL idę po Ciebie.


#4 `YNRE.

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:47
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 09.03.2014 22:22

według mnie przy zainstalowaniu na serwerze nowej wersji AMX Mod X 1.8.3-dev pluginy nie są kompatybilne z najnowszą wersją AMXX'a i to one mogą powodować ten błąd.

Ja bym na twoim miejscu wrócił do wersji 1.8.2-dev.


Użytkownik `YNRE. edytował ten post 09.03.2014 22:23

  • +
  • -
  • 0

#5 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 09.03.2014 22:48

Upewnij się, że masz aktualne moduły i aktualne offsety do nich.


  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#6 kijo

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:141
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 10.03.2014 00:31

1. Wgrałem amxa 1.8.2 + metamod i też wyskakuje ten błąd. 

2. Testowałem moduły z 1.8.2 i to samo. Dam cały log, tamten był ucięty bo był crash.



Uploading dump (in-process) [proxy '']
 /tmp/dumps/assert_20140310001351_1.dmp
 success = no
 error: Failed to open/read local data from file/application
 dlopen failed trying to load:
 /home/servers/s36365/.steam/sdk32/steamclient.so
 with error:
 /home/servers/s36365/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
 Looking up breakpad interfaces from steamclient
 Calling BreakpadMiniDumpSystemInit

Teraz wyłączyłem amx'a, dproto, vtc i dalej wyskakuje ten błąd... 

 

Edit:

 

Znalazłem jeszcze to:

 [S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
 applicationmanager.cpp (2419) : Assertion Failed: AddInstallBaseFolder( (*g_pSteamEngine).GetUserBaseFolderInstallImage() ) == k_iDefaultInstallBaseFolder
 Assert( Assertion Failed: AddInstallBaseFolder( (*g_pSteamEngine).GetUserBaseFolderInstallImage() ) == k_iDefaultInstallBaseFolder ):/home/buildbot/buildslave_steam/steam_rel_client_linux/build/src/clientdll/applicationmanager.cpp:2419 

Użytkownik kijo edytował ten post 10.03.2014 00:42

  • +
  • -
  • 0

#7 OpUr off

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:74
  • Imię:Arek łowca szparek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.03.2014 02:09

100 procent wina pluginu nie szukaj rozwiązania w binarkach czy też metamodzie. Podaj to co kolega wyżej napisał i jazda z tematem.



#8 1337

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:310
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Bystrzyca Kłodzka
Offline

Napisano 10.03.2014 11:51

[ciach]
 
Skoro wyłączyłeś amxx'a i crashe nadal występuja to oznacza że wina leży po stronie hostingu, napisz do nich i niech to naprawią, radziłbym wcześniej zrobić kopie plików gdyż może dojść do reinstalacji serwera w celach naprawy błedu ;]


Nie pomagam na GG/PW ew. odpłatnie. (Pamiętaj że za 20zł nie otwieram nawet notatnika)

Spam o pomoc przy serwerze/pluginach/skryptach równoznaczne jest z automatycznym dodaniem Cię do listy osób ignorowanych.

 

Ps. DarkGL idę po Ciebie.


#9 kijo

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:141
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.03.2014 19:03

Nie mam siły do tego wsparcia, trochę trzeba pomyśleć a oni rozkładają ręce ....

 

Jak już się domyśliliście nie dostałem pomocy z ich strony, może ktoś jednak wie o co chodzi ?


  • +
  • -
  • 0

#10 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.03.2014 19:16

Mam rownież, podobny problem.U mnie dzieje się to jak wlacze plugin br2rank, gdy go wylacze jest wszystko ok.

#11 kijo

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:141
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.03.2014 16:25

Na jakim hostingu masz serwer kupiony ?


  • +
  • -
  • 0

#12 dawidxi

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:216
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.03.2014 16:56

Mam serwer postawiony na VPS, binarki 6027, dproto 364, i amxmodx także 1.8.3, na 1.8.2, wogóle mi nie czytało pluginów itp.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych