Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zwykły admin nie może zrobić SS


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 12:06

witam. Problem polega na tym że zwykły admin z flagami cdefijtu nie może zrobic ss graczowi w plugnie Admin_Screen3v15
Zminiłem w pliku.sma:

register_concmd("amx_screen", "concmd_screen", ADMIN_LEVEL_A, "<authid, nick or #userid> <screens>")

na

register_concmd("amx_screen", "concmd_screen", ADMIN_LEVEL_C, "<authid, nick or #userid> <screens>")

przekompilowałem i nic to nie pomogło...
dorzucam w załączniku sma tego pluginu. proszę aby ktoś zmienił żeby admini z flaga C mogli korzystac z menu SS

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#2 Grzegorz93

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:311
  • GG:
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 09.03.2014 12:19

Wersja pod flagę ADMIN_BAN

 

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#3 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 13:16

no niestety nie pomogło... You have no access to that command... admini są na flagach cdefiju
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#4 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 09.03.2014 15:29

Co masz zrobić:

 

1. Dopisz Adminą flagę "d" (Lub upewni sie że Admini posiadają flagę "d")

2. Wrzuć plugin Który ci daje w załączniku (oczywiście z końcuwką amxx i dopisz do plugins.ini)
3.
Uruchom serwer ponownie.

4. Admin niech sprawdzi czy działa

5. I napisz tutaj czy działa.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#5 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 16:44

no niestety ale nie działa... admini maja flage D. a moze ten plugin adminów czyta z pliku nie z amxbans na stronie?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#6 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 09.03.2014 18:59

 a moze ten plugin adminów czyta z pliku nie z amxbans na stronie? 

 

Przecież ten plugin czyta z users.ini i musisz mieć włączony plugin admin.amxx


  • +
  • -
  • 1

#7 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 19:48

jak to wtedy pogodzic z amxbansem?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#8 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 09.03.2014 20:04

Nie da sie, albo amxbans albo zwykły plugin admin.amxx :)

 

Lecz jest inny sposób otóż otwierasz plik amxbans.cfg i szukasz:

 // Wczytywanie adminów
 // 0 z bazy SQL, 1 = z pliku users.ini, 2 = nie ładuje adminów
 amxbans_use_admins_file 0

I komendę:

amxbans_use_admins_file 0

Zmieniasz na:

amxbans_use_admins_file 1

Lecz pamiętaj wtedy będzie tylko wczytywać adminów z users.ini z amxbans nie będzie wczytywać adminów!! tylko z users.ini tam dodaje / usuwasz adminów!

 


Użytkownik Mr.Skull edytował ten post 09.03.2014 20:06

  • +
  • -
  • 1

#9 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 20:11

hmm ale słuchaj  bo ja mam admina dodanego i w piku i w amxbans   a admin.amxx jest wyłączone i mi śmiga wiec chyba nie trzeba go włączać ale przekonam sie po mapce :)


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#10 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 09.03.2014 20:15

Jeśli twój serwer jest podłączony do amxbans to musi być plugin admin.amxx wyłączony!

 

Podaj jeszcze Cvary jakie masz ustawione od tego pluginu. (Może cvary masz źle ustawione)


  • +
  • -
  • 0

#11 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 09.03.2014 20:30

jest wyłączony i mi działa a adminom z pliku też nie. Nie wiem jak to możliwe serio. Cvary są dobrze ustawione ale lap:
 
amx_screen_forum "Kuleczky.pl" // adres forum
amx_screen_ban 1 // 0 - kill 1 -perm obsluga amx_bans, minibans 2- perm bez amxbans
amx_screen_adminss 1 // 0 - fotki tylko u gracza 1- fotki u gracza i admina
amx_ssinterval 1.0  // co ile ss
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#12 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 09.03.2014 21:14

Myślę że teraz będzie działać.

 

Łap (Plugin w załączniku)

 

Komendy Admina:

amx_screen "Nick_gracza" "Ilosc_Screnow"  -  Admin wybiera ile screenów ma robić graczowi MAX 1000 (pamiętaj zawsze pisz z używaniem ---> ""  <--- Czyli "nick" "screeny").

amx_1000 "Nick_Gracza"  -  Robi graczowi 1000 Screenów (Tylko używaj ---> "" <--- Zawsze!!

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#13 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 10.03.2014 15:44

niestety nie działa. zrobiłem to na dwa sposoby: na wlaczonym amxbans z adminami na stronie i z wyłączonym z adminami w pliku (wlączyłem admin.amxx i wyłączyłem amxbans)... to jest nie możliwe żeby nie działało na tyle sposobów albo ja mam nie umiejętnych adminów...


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#14 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 10.03.2014 17:07

Szczerze ci powiem testowałem to na swoim serwie i też mi to nie działało nie wiem dlaczego :/ plugin jest aż taki stary i (za przeproszeniem) rozjebany że sam nie ogarniam do końca tego pluginu, próbowałem tam zrobić trochę porządek lecz jak widać do końca mi sie nie udało, również też nie mam pojęcie dlaczego ten plugin nie działa. :(

 

Sorry ale nie pomogę ci, próbowałem lecz jak widać nie udało mi sie. :(

 

Wytłumacz mi tylko jeszcze po co ci ten plugin?? przecież masz AMXBans po to żeby robić screeny.


  • +
  • -
  • 1

#15 Tylepowiem

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:90
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:NML
Offline

Napisano 10.03.2014 17:14

mialem w amxbans screeny ale coś sie stało z amxbansem i mi carshował serwa i wgrałem nowy z forum amxbans stable  i w nim nie działają ssy,,,


Użytkownik Tylepowiem edytował ten post 10.03.2014 17:17

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_ED0302_C7980A_FFFFFF_0510E5.png

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#16 Mr.Skull

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:175
  • Imię:Tajemnica
  • Lokalizacja:Woj. Wielkopolskie
Offline

Napisano 10.03.2014 17:47

To było trzeba gadać że ci w amxbans nie działa bym ci dałem moje sprawdzone pliki z amxbans. :)

 

Jeśli chcesz moje pliki od amxbans to pisz to ci dam. :)

 


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych