Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Plugin wymuszajacy interp 0.01-0.05.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 obi

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 28.07.2009 10:40

Szukam pluginu, ktory pozwala tylko na interp 0.01-0.05. Interp 0.1 zmienia na 0.01, ale jak ktos ma 0.03 to nie zmienia mu na 0.01. Probowalem straznik interpa, ale nie dziala na nonsteam, probowalem kilku innych - srednio dzialaja. Miloby bylo, jakby wymuszal takze rate [do przerobienia obecny plugin]
  • +
  • -
  • 0

#2 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 28.07.2009 11:16

/* Plugin generated by AMXX-Studio */



#include <amxmodx>

#include <amxmisc>



#define PLUGIN "Interp 0.01 Forever"

#define VERSION "1.0"

#define AUTHOR "Ever"



public plugin_init() {

register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

register_event("HLTV","interp","a", "1=0", "2=0")

register_cvar("amx_interp_style", "1")

}



public interp()

{

new players[32],count;

get_players(players,count)





new style = get_cvar_num("amx_interp_style")





if(style == 1 )

{

for (new i = 1; i <= count; i++)

console_cmd (i,"rate 25000; wait; wait; cl_updaterate 101; wait; wait; cl_cmdrate 101; wait; wait; ex_interp 0.01")

}



else

{

for (new i = 1; i <= count; i++)

{

console_cmd (i,"rate 25000")

server_cmd("wait")

console_cmd (i,"cl_updaterate 101")

server_cmd("wait")

console_cmd (i,"cl_cmdrate 101")

server_cmd("wait")

console_cmd (i,"ex_interp 0.01")

}

}

}

  • +
  • -
  • 0

#3 Tifa

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 28.07.2009 12:53

Szukam pluginu, ktory pozwala tylko na interp 0.01-0.05. Interp 0.1 zmienia na 0.01, ale jak ktos ma 0.03 to nie zmienia mu na 0.01. Probowalem straznik interpa, ale nie dziala na nonsteam, probowalem kilku innych - srednio dzialaja. Miloby bylo, jakby wymuszal takze rate [do przerobienia obecny plugin]


Nie da się tego na NS zrobić :P
Każdy Admin pisze to w co 2 temacie jako że w NS nie masz możliwości sprawdzania...
Pozostaje Tobie tylko jakiś wymuszacz na konkretną wartość...
  • +
  • -
  • 0

#4 Nuupek

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:111
  • Lokalizacja:Wielkopolska
Offline

Napisano 28.07.2009 13:12

Da sie na ns zrobić... Mój kumpel ma strażnika na ns'a bo grałem na jego serwie i jakoś zmieniał a serw jest only ns... O:)
  • +
  • -
  • 0

#5 obi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 29.07.2009 10:04

Da sie na ns zrobić... Mój kumpel ma strażnika na ns'a bo grałem na jego serwie i jakoś zmieniał a serw jest only ns... O:)


no to niech udostepni source i .amxx
  • +
  • -
  • 0

#6 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 29.07.2009 10:13

Zmieniać może i zmieniał, ale na pewno nie przeczytał wartości czyjegoś interpa.
  • +
  • -
  • 0

#7 obi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 29.07.2009 10:45

czyli nic sie z tym nie da zrobic na nonsteam ? : /
  • +
  • -
  • 0

#8 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 29.07.2009 11:59

mozna by zrobic menu ze zaraz po wejsciu ma do wyboru od 0.01 do 0.05 i jak wybierze to co jakis czasu mu wymusza to. byl by fajny plug
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#9 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 29.07.2009 12:00

mozna by zrobic menu ze zaraz po wejsciu ma do wyboru od 0.01 do 0.05 i jak wybierze to co jakis czasu mu wymusza to. byl by fajny plug

Taki plugin już istnieje.
  • +
  • -
  • 0

#10 obi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 29.07.2009 23:04

mozna by zrobic menu ze zaraz po wejsciu ma do wyboru od 0.01 do 0.05 i jak wybierze to co jakis czasu mu wymusza to. byl by fajny plug

Taki plugin już istnieje.


nazwa?
  • +
  • -
  • 0

#11 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 29.07.2009 23:11

nazwa?

Na Puchatku TeamPlay jest takie coś - po wybraniu interpu pilnuje go aby sobie nie zmienić, pilnuje dobrego cl_updaterate oraz rate, ponadto gdy ktoś nie wybierze interpu ustawia mu go automatycznie.

Jest jakieś takie coś public, ale poza menu wyboru ex_interp nie ma w nim nic więcej.

#12 Beeze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.07.2009 23:42

#include <amxmodx>

#define PLUGIN "Interp"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "CSerwerek.pl "

new interp[33];

public plugin_init()
{
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    set_task(8.0, "wybor2")
}

public client_disconnect(id)
    interp[id] = 0

public client_authorized(id)
{
    interp[id] = 0
    set_task(8.0, "wybor", id)
}
    
public wybor(id)
{
    new menu = menu_create("rWybierz swoj interp!:", "wybor2")
    
    menu_additem(menu, "y0.01", "1", 0)
    menu_additem(menu, "y0.02", "2", 0)
    menu_additem(menu, "y0.03", "3", 0)
    menu_additem(menu, "y0.04", "4", 0)
    menu_additem(menu, "y0.05", "5", 0)
    
    menu_setprop(menu, MPROP_EXIT, MEXIT_ALL)
    
    menu_display(id, menu, 0)
}

public wybor2(id, menu, item)
{
    if (item == MENU_EXIT)
    {
        menu_destroy(menu)
        return PLUGIN_HANDLED
    }
    new data[6], iName[64]
    new acces, callback
    menu_item_getinfo(menu, item, acces, data,5, iName, 63, callback)
        
    new key = str_to_num(data)
        
    switch(key)
    {
        case 1:
        {
            new updaterate[32]
            get_user_info(id, "cl_updaterate", updaterate, 31)
            new ups = str_to_num(updaterate)
            if(ups < 101)
                    client_cmd(id, "cl_updaterate 101")
                
            interp[id] = 1
           
            set_task(0.5, "ustaw_interp", id)
            
            client_print(id, print_chat, "Wybrales interp 0.01")
        
            menu_destroy(menu)
            return PLUGIN_HANDLED
        }
        case 2:
        {
            new updaterate[32]
            get_user_info(id, "cl_updaterate", updaterate, 31)
            new ups = str_to_num(updaterate)
            if(ups < 50)
                client_cmd(id, "cl_updaterate 50")
                
            interp[id] = 2
        
            set_task(0.5, "ustaw_interp", id)
            
            client_print(id, print_chat, "Wybrales interp 0.02")
            
            menu_destroy(menu)
            return PLUGIN_HANDLED
        }
        case 3:
        {
            new updaterate[32]
            get_user_info(id, "cl_updaterate", updaterate, 31)
            new ups = str_to_num(updaterate)
            if(ups < 35)
                client_cmd(id, "cl_updaterate 35")
                
            interp[id] = 3
           
            set_task(0.5, "ustaw_interp", id)
            
            client_print(id, print_chat, "Wybrales interp 0.03")
            
            menu_destroy(menu)
            return PLUGIN_HANDLED
        }
        case 4:
        {
            new updaterate[32]
            get_user_info(id, "cl_updaterate", updaterate, 31)
            new ups = str_to_num(updaterate)
            if(ups < 25)
                client_cmd(id, "cl_updaterate 25")
                
            interp[id] = 4
           
            set_task(0.5, "ustaw_interp", id)
            
            client_print(id, print_chat, "Wybrales interp 0.04")
            
            menu_destroy(menu)
            return PLUGIN_HANDLED
        }
        case 5:
        {
            new updaterate[32]
            get_user_info(id, "cl_updaterate", updaterate, 31)
            new ups = str_to_num(updaterate)
            if(ups < 25)
                client_cmd(id, "cl_updaterate 25")
                
            interp[id] = 5
            
            set_task(0.5, "ustaw_interp", id)
            
        
            client_print(id, print_chat, "Wybrales interp 0.05")
            
            menu_destroy(menu)
            return PLUGIN_HANDLED
        }
    }
    menu_destroy(menu)
    return PLUGIN_HANDLED
}  

public ustaw_interp(id)
{
    if(interp[id] == 1)
       client_cmd(id, "ex_interp 0.01")
    else if(interp[id] == 2)
       client_cmd(id, "ex_interp 0.02")
    else if(interp[id] == 3)
       client_cmd(id, "ex_interp 0.03") 
    else if(interp[id] == 4)
       client_cmd(id, "ex_interp 0.04")   
    else if(interp[id] == 5)
       client_cmd(id, "ex_interp 0.05")
}

Gracz wchodzi na serwer wyświetla mu do wyboru menu z interpem od 0.01-0.05 ;) Stosowany na CSerwerku FFA ;)
  • +
  • -
  • 0

#13 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 29.07.2009 23:50

Beeze, sprawdza jeszcze co iles ta wartosc wybrana ?
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#14 Beeze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 30.07.2009 00:14

tak ;]

@down

Co 8s

@sebciu

dziwne, bardzo dziwne :)

w8 faktycznie ;) w nocy więcej nie pisze nic... zaraz dodam spr.
  • +
  • -
  • 0

#15 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 30.07.2009 01:33

co ile ?
na adminow nie dzial ? bo kol wbil smigalo mu jak ja wchodze nic. :/
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#16 obi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:27
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 30.07.2009 11:59

jestem w stanie zalatwic taki plugin [menu - interp od 0.01 do 0.03] do wybrania, ale potzrebuje wiedziec, jakie raty sa odpowiednie na danym interpie

interp 0.01 -
ex_interp 0.01
rate 25000
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
cl_cmdbackup 2

interp 0.02

rate 20000 
cl_rate 9999 
cl_updaterate 80 
cl_cmdrate 80 
ex_interp 0.02

a jaki interp 0.03 ?
  • +
  • -
  • 0

#17 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 30.07.2009 13:07

Nic nie sprawdza, raz ustawia i się kończy.

#18 Beeze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 30.07.2009 14:20

Już sprawdza
  • +
  • -
  • 0

#19 nup

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:22
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 03.11.2009 03:20

fajny ten plugin Beeze :] ale czy mógł by ktoś go przerobić tak aby nie było opcji wyjścia z menu pod 0 ? :P
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych