[ROZWIĄZANE] Menu z wartością
Best Answer
kyriuch
19.02.2014 21:36
menu_additem(menu, const name[], const info[], paccess, callback)
parametr const info[] jest do przekazywania wartości string przekaż tam potrzebną Ci wartość w postaci stringu, a otrzymasz go wlaśnie przez menu_item_getinfo tak, jak to zrobiłeś

0-0-0
19.02.2014
Witam, mam pewien problem, nie wiem jak przenieść do handlera z menu wartości.
Mam kod:
Mam kod:
public menu(id, wartosc) { new menus = menu_create("test", "menu_handler"); menu_additem(menus, "test2"); menu_setprop(menus, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, menus); return PLUGIN_HANDLED; } public menu_handler(id, menu, item) { if(item == MENU_EXIT){ return PLUGIN HANDLED; } new data[6], iName[64] new access, callback menu_item_getinfo(menu, item, access, data,5, iName, 63, callback) new wartosc = str_to_num(data) switch(item) { case 0: { ColorChat(id, RED, "xxx"); } } return PLUGIN_HANDLED; }Próbowałem coś z menu_item_getinfo, chce po prostu "wartosc" przenieść do handlera.
Best Answer
kyriuch
19.02.2014
menu_additem(menu, const name[], const info[], paccess, callback)
parametr const info[] jest do przekazywania wartości string przekaż tam potrzebną Ci wartość w postaci stringu, a otrzymasz go wlaśnie przez menu_item_getinfo tak, jak to zrobiłeś
0-0-0
19.02.2014
Ale jak mogę dać wartość 'czit'?
Dzięki temu pobierze mi nie z 'czit' tylko jako string 'czit'
Nie wiem czy zrozumiałe
Dzięki temu pobierze mi nie z 'czit' tylko jako string 'czit'

Nie wiem czy zrozumiałe

GwynBleidD
20.02.2014
Pisałem Ci na steam, jakbyś przeczytał poradnik który Ci poleciłem to byś to w 10 sekund zrobił...
Wartość info musi być stringiem, więc konwertujesz sobie coś, co chcesz przekazać na string i później spowrotem konwertujesz to na liczbę. Jak to zrobisz to już Twoje piwo...
Działa to trochę inaczej, niż data w set_task albo handlerach SQL, ale da się tego podobnie używać. Kiedyś może powalczę nad modyfikacją amxx w której będzie to działało lepiej.
Wartość info musi być stringiem, więc konwertujesz sobie coś, co chcesz przekazać na string i później spowrotem konwertujesz to na liczbę. Jak to zrobisz to już Twoje piwo...
Działa to trochę inaczej, niż data w set_task albo handlerach SQL, ale da się tego podobnie używać. Kiedyś może powalczę nad modyfikacją amxx w której będzie to działało lepiej.