Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wyświetlenie menu


Najlepsza odpowiedź 0-0-0, 18.02.2014 18:36

get_players(players, num, "h");
;)
Kod menu:

}
public test(id) {
	new test_menu = menu_create("test menu", "test_z");

	menu_additem(test_menu, "test1");
	menu_setprop(test_menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie");
	menu_display(id, test_menu);

	return PLUGIN_HANDLED;
}
public test_z(id, menu, item) { 
	if(item == MENU_EXIT){
		ColorChat(id, RED, "test1");
	}
	switch(item)
	{
		case 0:
		{
		ColorChat(id, RED, "test");
		menu_destroy(menu)
		}
	}

	return PLUGIN_HANDLED;
}
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 18.02.2014 17:38

Cześć, mam pewien problem. Nie mogę wyświetlić menu adminowi.
Mój kod:
for(new i=0; i<num; i++) {
		if(get_user_flags(i) & ADMIN_BAN){
			test(i)
			}
		}
Chce wyświetlić menu tylko adminowi.
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 18.02.2014 17:40

Pokazałeś zbyt mało kodu, żeby cokolwiek stwierdzić, a nikt nie będzie Ci tutaj wróżyć.


  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 18.02.2014 18:05

Pokazałeś zbyt mało kodu, żeby cokolwiek stwierdzić, a nikt nie będzie Ci tutaj wróżyć.

A co mam więcej pokazywać?
Public test(id) jest dobry ponieważ wywołując go komendą normalnie go wywołuje.
  • +
  • -
  • -2
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#4 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 18.02.2014 18:31

Ile wynosi num?


  • +
  • -
  • 0

#5 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 18.02.2014 18:36   Najlepsza odpowiedź

get_players(players, num, "h");
;)
Kod menu:

}
public test(id) {
	new test_menu = menu_create("test menu", "test_z");

	menu_additem(test_menu, "test1");
	menu_setprop(test_menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie");
	menu_display(id, test_menu);

	return PLUGIN_HANDLED;
}
public test_z(id, menu, item) { 
	if(item == MENU_EXIT){
		ColorChat(id, RED, "test1");
	}
	switch(item)
	{
		case 0:
		{
		ColorChat(id, RED, "test");
		menu_destroy(menu)
		}
	}

	return PLUGIN_HANDLED;
}

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 18.02.2014 20:29

Pokazałeś zbyt mało kodu, żeby cokolwiek stwierdzić, a nikt nie będzie Ci tutaj wróżyć.

A co mam więcej pokazywać?
Public test(id) jest dobry ponieważ wywołując go komendą normalnie go wywołuje.

Jak chcesz, żeby Ci ktoś pomógł, skoro nawet nie stosujesz się do tego co ktoś Ci napisał?

get_players(players, num, "h");

Skoro w ten sposób pobierasz graczy, to pętle masz źle napisaną. Poczytaj sobie o get_players.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych