Dodanie koloru
Bulli
12.02.2014
Witajcie otóż chciałbym dodać do pluginu dodać coś takiego że jak gracz dołączy do ct to wyswietla sie kolor w say'u na niebiesko a jak do tt to na czerwono. Nie chodzi mi o to żeby wyświetlało się w koloerze teamu lecz jeżeli gracz dołączy do ct to gracz będący w tt oraz ct widzi kolor niebieski i na odwrót.
A oto kod:
// Credits : SAMURAI #include <amxmodx> #define PLUGIN "Team info" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "shotskat" new g_aratat[33] = 0; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_event( "TeamInfo", "join_team", "a"); } public client_disconnect(id) { g_aratat[id] = 0; } public join_team() { new id = read_data(1); static user_team[32], name[32]; read_data(2, user_team, 31); get_user_name(id, name, 31); if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; if(g_aratat[id] == 1) return PLUGIN_CONTINUE; switch(user_team[0]) { case 'C': client_print(0, print_chat, "[ %s dolaczyl do CT ]",name); case 'T': client_print(0, print_chat, "[ %s dolaczyl do TT ]",name); case 'S': client_print(0, print_chat, "[ %s dolaczyl do Spec'ow ]",name); } g_aratat[id] = 1; return PLUGIN_CONTINUE; }
Oczywiście za pomoc daję ++
M4RV1N
12.02.2014
Sprawdź :
#include <amxmodx> #include <ColorChat> #define PLUGIN "Team info" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "shotskat" new g_aratat[33] = 0; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_event( "TeamInfo", "join_team", "a"); } public client_disconnect(id) { g_aratat[id] = 0; } public join_team() { new id = read_data(1); static user_team[32], name[32]; read_data(2, user_team, 31); get_user_name(id, name, 31); if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; if(g_aratat[id] == 1) return PLUGIN_CONTINUE; switch(user_team[0]) { case 'C': ColorChat(id, BLUE, "%s dolaczyl do CT", name); case 'T': ColorChat(id, RED, "%s dolaczyl do TT", name); case 'S': ColorChat(id, GREY, "%s dolaczyl do Spec'ow", name); } g_aratat[id] = 1; return PLUGIN_CONTINUE; }
Użytkownik M4RV1N edytował ten post 12.02.2014 15:04
sNH.
12.02.2014
Odnośnie kolorów to nie możesz zrobić czerwony/niebieski kiedy chcesz. Są 3 typy kolorów do wykorzystania - domyślny gracza, teamowy, zielony
Rivit
12.02.2014
@up
mozna zrobic aby terrorysta widzial niebieski (patrz dokumentacja)
Bulli
12.02.2014
Działa i nie dział, działa bo chyba wyswietla na dobre kolory ale pokazuje to tylko graczowi, o co mi chodzi? Tylko ten co dochodzi do drużyny widzi : np. Buli dołączył do Terrorystow. Dlatego nie widze jak np kolega dołączy, wtedy nic sie nie wyswietla nie wiem czemu, tylko ja sam sobie dołącze to wyskakuje Buli dołączył do... Naprawicie?
Bulli
12.02.2014
Działa i nie dział, działa bo chyba wyswietla na dobre kolory ale pokazuje to tylko graczowi, o co mi chodzi? Tylko ten co dochodzi do drużyny widzi : np. Buli dołączył do Terrorystow. Dlatego nie widze jak np kolega dołączy, wtedy nic sie nie wyswietla nie wiem czemu, tylko ja sam sobie dołącze to wyskakuje Buli dołączył do... Naprawicie?
FarGoosiek
13.02.2014
#include <amxmodx> #include <ColorChat> #define PLUGIN "Team info" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "shotskat" new g_aratat[33] = 0; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_event( "TeamInfo", "join_team", "a"); } public client_disconnect(id) { g_aratat[id] = 0; } public join_team() { new id = read_data(1); static user_team[32], name[32]; read_data(2, user_team, 31); get_user_name(id, name, 31); if(!is_user_connected(id)) return PLUGIN_CONTINUE; if(g_aratat[id] == 1) return PLUGIN_CONTINUE; switch(user_team[0]) { case 'C': ColorChat(0, BLUE, "%s dolaczyl do CT", name); case 'T': ColorChat(0, RED, "%s dolaczyl do TT", name); case 'S': ColorChat(0, GREY, "%s dolaczyl do Spec'ow", name); } g_aratat[id] = 1; return PLUGIN_CONTINUE; }
Bulli
13.02.2014
FarGoosiek, dzięki chyba pomogłeś, jak na razie wydaję mi się że działa, dam znać gdy wbije trochu więcej graczy na serwer i dam znać.