Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Klasa od danego poziomu.

cod nowy poziom klasa od lvl level danego levela e-skill maxi

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Split

    Programista

  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 09.02.2014 12:24

Witam, ten poradnik jest kontynuacją tego tematu: http://amxx.pl/topic...-klase-od-lvla/

Chciałbym go trochę ulepszyć więc poprawiłem poradnik.

 

W includach dodajemy (Jeśli macie to dodane nie musicie dodawać kolejnego)

new bool:ma_klase[33];

 

Szukamy:

public cod_class_enabled(id)
{

 

Pod tym dodajemy:

new dostepna = X; //Od którego poziomu ma być klasa
new level = cod_get_user_level(id);
if(level < dostepna)
{
client_print(id, print_chat, "[%s]Klasa dostepna od %i poziomu.", nazwa, dostepna) //Informacja jeśli ktoś wybierze klasę a nie ma wybranego poziomu wbitego
return COD_STOP;
}

 

Czyli całość moja wygląda tak:

public cod_class_enabled(id)
{       
        new dostepna = X; //Od którego poziomu ma być klasa
        new level = cod_get_user_level(id);
        if(level < dostepna)
        {
                client_print(id, print_chat, "[%s]Klasa dostepna od %i poziomu.", nazwa, dostepna) //Informacja jeśli ktoś wybierze klasę a nie ma wybranego poziomu wbitego
                return COD_STOP;
        }
        ma_klase[id] = true;
        return COD_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 2

LoL, 500 postów ;D


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 10.02.2014 15:56

............... Co jest tutaj ulepszone?
Wg mnie bezsensem jest zatwierdzenie tego tutka, ktory nie rozni sie od poprzedniego, odnosnie klas od poziomu, praktycznie niczym...
  • +
  • -
  • 1

#3 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 13.02.2014 19:48

ten poradnik jest o wiele lepiej wytłumaczony, dodałem kilka poprawek :)

 

Proszę o moderatorów o usunięcie tamtego tematu: http://amxx.pl/topic...-klase-od-lvla/


  • +
  • -
  • 1

LoL, 500 postów ;D


#4 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 14.02.2014 02:01

czy pierw trzeba bedzie wejść na klase np z 100lvl a potem na klase od 100lvla? 


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#5 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 17.02.2014 18:48

tak


  • +
  • -
  • 1

LoL, 500 postów ;D


#6 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 13.03.2014 21:42

@Up @Up Jeśli chcesz inaczej to masz poradnik :)

 

Jeśli chcecie aby można było zmienić klase jak ma się np 59 lvl, jak ustawicie 60.

To zmieniacie funkcję new level tak jak wygląda tutaj:

new level = 59;

Jak mamy np: 

new dostepna = 60; //Od którego poziomu ma być klasa
new level = cod_get_user_level(id);

To zmieniamy na:

new dostepna = 60; //Od którego poziomu ma być klasa
new level = 59; //Już od którego można zmienić klasę, nie trzeba mieć 60 równe tylko 59 :)

Użytkownik e-Skill edytował ten post 13.03.2014 21:55

  • +
  • -
  • 1

LoL, 500 postów ;D


#7 koong

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:209
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 13.03.2014 23:13

Nie rozumiem czyli klasa komandos jest od 60 lvla
I np na amadeuszu mam 62
A obecnie jestem na klasie snajper co ma np 30 lvl(zależy jak ustawie new level=30)to będę mógł wbić na komandosa?
  • +
  • -
  • 1
b_350_20_3A3A3A_3A3A3A_F19A15_111111.png

#8 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 24.03.2014 15:39

nie, o to w tym chodzi jeżeli masz dostępną klasę np powiedzmy od 60 lvl'a to jeżeli dodasz:

new level = 59; //Już od którego można zmienić klasę, nie trzeba mieć 60 równe tylko 59 :)

 

to będziesz już od 59 wbić na ową klasę.


  • +
  • -
  • 1

LoL, 500 postów ;D


#9 koong

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:209
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 24.03.2014 22:52

No to tak jakby klasa była od 59 lvla... Bezsens.
  • +
  • -
  • 1
b_350_20_3A3A3A_3A3A3A_F19A15_111111.png

#10 Brudny

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:11
  • Lokalizacja:Cstrike
Offline

Napisano 28.05.2014 14:56

mam błędy w kompilacji 


Zapraszam na cod mod!!                                                IP: 80.72.41.99:27040

                                                                                       Forum: http://Cs-Patrioci.PL

                                                                                       Nazwa serwera: Cs-Patrioci.pl [COD MOD][45K LVL][FAST EXP][EXP NOCNY X2] @ Zabijaka.pl

                                                                                       b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png


#11 Ejdrien_xD

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 29.05.2014 20:40

mam błędy w kompilacji 

Może napiszesz nam jakie ? ;)

Podaj .sma klasy to poprawię.


  • +
  • -
  • 0

Pijemy-Rozrabiamy.pl - Sieć Serwerów Na Bombie

 

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy, poziom, klasa od lvl, level, danego, levela, e-skill, maxi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych