Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Niekończący się czas


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Andrzejek

    Ucze się :]

  • Power User

Reputacja: 131
Zaawansowany

  • Postów:1300
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 29.01.2014 12:30

Witam, mam taki problem, ponieważ raz czas działa okej, a raz pisze np.: 0841051:12 i nie odlicza od 5 min, funkcja

 

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Andrzejek"

new Odliczanie;

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    
    register_clcmd("say /odpal", "Przyklad");
    
    set_task(1.0, "Task", _, _, _, "b");
}
public Przyklad(id)
{
    Odliczanie = 300; //jak wywoluje
}
public Task()
{
    static szFormat[1025];
    Odliczanie -= 1;  
    
    if(Odliczanie >= 0)
    {
        //coś tutaj robi
    }
    else
    {        
        //zakończa
    }
    
    formatex(szFormat, 1024, "Koniec za: 0%d:%02d", Odliczanie / 60, Odliczanie% 60);
    
    set_hudmessage(0, 255, 0, 0.01, 0.18, 0, 0.01, 1.0)
    ShowSyncHudMsg(0, SyncHudObj2, szFormat);
}

 

Jakieś sugestie dlaczego to buguje czas ??


  • +
  • -
  • 0

Mam do sprzedania pluginy AMXX pod serwery typu, JB, ONLY DD2, ZOMBIE, COD MOD, DR i inne...

 

Jeżeli jesteś zainteresowany(a), napisz na PW lub GG 42384104


#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 29.01.2014 15:06

Odliczanie / 60

Na:

floatround( Odliczanie / 60, floatround_floor );

 

Nie mam pewności ale powinno pomóc


  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 Niide

    *** it I'm done

  • Użytkownik

Reputacja: 86
Zaawansowany

  • Postów:216
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 29.01.2014 21:31

 formatex(szFormat, 1024, "Koniec za: 0%d:%02d", Odliczanie / 60, Odliczanie% 60);

Na:

 formatex(szFormat, 1024, "Koniec za: %.0i:%.2i", floatround(Odliczanie / 60), floatround(Odliczanie% 60));

Nie wiem czy dobrze, sprawdź.


  • +
  • -
  • 0

kP8HWV.png


#4 Andrzejek

    Ucze się :]

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 131
Zaawansowany

  • Postów:1300
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 30.01.2014 02:19

A może zamiast Odliczanie -= 1; powinno być Odliczanie--; ??


  • +
  • -
  • 0

Mam do sprzedania pluginy AMXX pod serwery typu, JB, ONLY DD2, ZOMBIE, COD MOD, DR i inne...

 

Jeżeli jesteś zainteresowany(a), napisz na PW lub GG 42384104


#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.01.2014 04:43

W tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia


  • +
  • -
  • 0

#6 Andrzejek

    Ucze się :]

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 131
Zaawansowany

  • Postów:1300
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 30.01.2014 12:14

Tylko, że tą funkcje używam też w innym publicu i jeszcze się nie zbgowało, tyle że tam zamiast Odliczanie -= 1; jest Odliczanie--; a tak to reszta taka sama


  • +
  • -
  • 0

Mam do sprzedania pluginy AMXX pod serwery typu, JB, ONLY DD2, ZOMBIE, COD MOD, DR i inne...

 

Jeżeli jesteś zainteresowany(a), napisz na PW lub GG 42384104


#7 Niide

    *** it I'm done

  • Użytkownik

Reputacja: 86
Zaawansowany

  • Postów:216
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 30.01.2014 12:49

W takim razie sprawdź z Odliczanie--;. Nie powinno to robić różnicy bo i Odliczanie -= 1 i Odliczanie-- robią to samo.


  • +
  • -
  • 0

kP8HWV.png


#8 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.02.2014 12:19

set_task(1.0, "Task", _, _, _, "b");

 

podrzuć do

public Przyklad(id)

 

ew.

 

static szFormat[1025];

 

na

 

new szFormat[1025];

 


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D


#9 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 02.02.2014 23:26

Błędem jest wyświetlanie. Wynikiem dzielenia będzie liczba zmiennoprzecinkowa, a Ty traktujesz ją jako całkowitą. Proponuję to:

formatex(szFormat, 1024, "Koniec za: %02d:%02d", floatround(Odliczanie / 60, floatround_floor), Odliczanie% 60);
floatround_floor jest tu potrzebne, aby zaokrąglanie odbywało się zawsze w dół.
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 06.02.2014 19:34

Błędem jest wyświetlanie. Wynikiem dzielenia będzie liczba zmiennoprzecinkowa, a Ty traktujesz ją jako całkowitą. Proponuję to:
 

formatex(szFormat, 1024, "Koniec za: %02d:%02d", floatround(Odliczanie / 60, floatround_floor), Odliczanie% 60);
floatround_floor jest tu potrzebne, aby zaokrąglanie odbywało się zawsze w dół.

 

Chciałbym zauważyć, że w pawnie coś takiego jak dzielenie liczby całkowitej za pomocą znaku / jest dzieleniem całkowitym, czyli nie powstanie z tego liczba zmiennoprzecinkowa. Nigdy nie zauważyłem, żeby było inaczej.


  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#11 Andrzejek

    Ucze się :]

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 131
Zaawansowany

  • Postów:1300
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 07.02.2014 18:16

Chyba problemem okazał się ten format, bo dałem bez niego i nie ma takich błędów.


  • +
  • -
  • 0

Mam do sprzedania pluginy AMXX pod serwery typu, JB, ONLY DD2, ZOMBIE, COD MOD, DR i inne...

 

Jeżeli jesteś zainteresowany(a), napisz na PW lub GG 42384104





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych