Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wczytywanie z tablicy co X


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 mastah7991

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:388
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.01.2014 18:11

Witam

 

nie wiem zbytnio jak to nazwać ale niech będzie tak jak będzie 

 

otóż mam taką tablicę 

 

new const kolor[3][]={
"Czerwony",
"Zielony",
"jakis"
}

i mam zmienną

new punkty[id]

i teraz gdy chcę wyświetlić kolor 1 z 3 związany z własnymi pk 

to będzie wyglądało tak:

client_print(0,print_chat,"Twoj kolor %s ", kolor[punkty[id]]);

a teraz jak zrobić by np od 

0-100 pk wyświetlało tam kolor Czerwony

101-200 pk wyświetlało kolor Zielony

201-300 pk wyświetlało jakiś 

 

 

 

z góry dizękuje za odp ;) 


  • +
  • -
  • 1

#2 #opcja

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:15
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 20.01.2014 18:45

No chyba nie obejdzie się bez instrukcji warunkowych.
Myślę, że było by najprościej.
 
if ( punkty[id] <= 100 )  //kolor czerwony
else if ( punkty[id] > 100 && punkty[id] <=  200) //kolor zielony
else if ( punkty[id] > 200) //kolor jakiś

Użytkownik glut edytował ten post 22.01.2014 20:28

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_2D6AF8_2D6AF8_000000_00CCFF.png
b_350_20_2D6AF8_2D6AF8_000000_000000.png

#3 mastah7991

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:388
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.01.2014 19:12

wlasnie chce bez tego bo mam to tylo ze do robienia na 200 wiec ;x
  • +
  • -
  • 1

#4 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 20.01.2014 20:17

Podziel punkty[id] przez 100 :D Kombinuj, żeby samo ci się ładnie to ułożyło :P

 

+ lepiej użyć switcha :D


  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#5 mastah7991

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:388
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.01.2014 20:59

nie lepiej w tym co ja chce zrobić ;P

 

właśnie tak myśle

 

przez 100 podzielić i usunąć po przecinku ;P

jak sobie nie poradze to do  was napisze :P 


  • +
  • -
  • 0

#6 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 22.01.2014 12:55

client_print(0, print_chat, "Twoj kolor %s ", kolor[min(punkty[id]/100, 3)]);





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych