Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Pytanie jak dodac kolo nazwy klasy bron jaka ma

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 12.01.2014 12:38

tak jak w temacie jak sie wybiera klase to pokazuje jaka ma klasa bron na ssie to przedstawie nizej

jak to zrobic ? jest jakis temat z tym poradnik ?

 

ss:http://zapodaj.net/2...23b696.jpg.html


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#2 RasiaQ

    Wracam.

  • Power User

Reputacja: 302
Wszechpomocny

  • Postów:639
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Browar Namysłów
Offline

Napisano 26.01.2014 20:14

Masz cod-frakcje.ini np.

[klasa]Zapinacz[frakcja]\dKlasy\r[Darmowe]
[klasa]Lolo[frakcja]\dKlasy\r[Darmowe]
[klasa]Cycor[frakcja]\dKlasy\r[Darmowe]
[klasa]Hanook[frakcja]\dKlasy\r[Darmowe]

Przed nazwą frakcji

\dKlasy\r[Darmowe]

Masz coś takiego:

\d \r

I to odpowiada za kolor:

\r - czerowny

\d - szary

\w - biały

\y - żółty

 

I jak chcesz żeby to było czerwono-zolte to robisz tak:

[klasa]Zapinacz[frakcja]\rKlasy\y[Darmowe]

 

@EDIT

Jezu, pomyliłem posty xD Ale o to chyba też pytałeś ;>



  • +
  • -
  • 1

#3 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 27.01.2014 09:51

to nic ale spróbuj jeszcze to zrobic ? to też w cod_frakcje.ini trzeba czy w klasie trzeba kod zmodyfikowac?


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#4 Mr. Dziwny

    Wyrafinowany

  • Power User

Reputacja: 68
Pomocny

  • Postów:429
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Lębork
Offline

Napisano 29.01.2014 01:20

Nie :P

Otwórz plik *sma swojego COD MOD'a np. w notepadzie, znajdź linijkę:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);

i tutaj edytujesz.

 

Zamień to na:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w- Bron: %s", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id], bronie_klasy[id]);

Linijka na pewno jest dobra, ale nie wiem czy bronie_klasy są poprawne :).


  • +
  • -
  • 2

[ CS-Sfera.pl - Forum ogólnotematyczne ]

Sprzedam paczkę AMXX - COD MOD a la LOL (100k LVL):

IP serwera - 31.186.82.137:27106 (podgląd), pisać GG!
Kontakt:
GG: 46592283
E-mail: marcin@cs-sfera.pl


#5 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.01.2014 10:26

Nie :P

Otwórz plik *sma swojego COD MOD'a np. w notepadzie, znajdź linijkę:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);

i tutaj edytujesz.

 

Zamień to na:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w- Bron: %s", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id], bronie_klasy[id]);

Linijka na pewno jest dobra, ale nie wiem czy bronie_klasy są poprawne :).

sprawdze , a może ktos się wypowiedziec czy jest pewny :D ?

 

wgrałem to ale nie działa ss: http://zapodaj.net/3...481988.jpg.html

 

 


Użytkownik TyrTrek edytował ten post 30.01.2014 10:44

JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#6 Ender #

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:66
  • GG:
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Głowno
Offline

Napisano 30.01.2014 10:52

Ja bym zmienił nazwy klas w nawiasie dopisując bronie, może się da na inny kolor ;P Mało profesjonalny sposób, ale i tak wszystko co było tu podane nie działa :)


  • +
  • -
  • 0

DeathStreak.pl

                Pomogłem daj rep_up.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

26.01.2014 | 50 postów


#7 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.01.2014 11:10

Ja bym zmienił nazwy klas w nawiasie dopisując bronie, może się da na inny kolor ;P Mało profesjonalny sposób, ale i tak wszystko co było tu podane nie działa :)

chce zeby bylo za lvl ;x a tak by bylo przed .. wiec i tak du*a ale Mr.dziwny dobrym tropem idzie :D


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#8 Ender #

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:66
  • GG:
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Głowno
Offline

Napisano 30.01.2014 17:22



Nie :P

Otwórz plik *sma swojego COD MOD'a np. w notepadzie, znajdź linijkę:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);

i tutaj edytujesz.

 

Zamień to na:

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w- Bron: %s", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id], bronie_klasy[id]);

Linijka na pewno jest dobra, ale nie wiem czy bronie_klasy są poprawne :).

A jakby to zrobić tak ?

format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w- [Bron: %s]", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id], bronie_klasy[id]);

  • +
  • -
  • 0

DeathStreak.pl

                Pomogłem daj rep_up.png

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

26.01.2014 | 50 postów


#9 Mr. Dziwny

    Wyrafinowany

  • Power User

Reputacja: 68
Pomocny

  • Postów:429
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Lębork
Offline

Napisano 30.01.2014 21:18

Nie zadziała, ponieważ próbowałem na swoim serwerze ostatnio i zrobiłem tak, że funkcje z pokazaniem broni wziąłem z opisu klas - tam jest pod komendą /klasy, wziąłem "bronie" itd., dopisałem to skompilowało się, ale niestety mi czytało tylko pistolety i granaty i to nie wszędzie . ;< 

Tak więc musisz trochę się pobawić i popróbować.


  • +
  • -
  • 1

[ CS-Sfera.pl - Forum ogólnotematyczne ]

Sprzedam paczkę AMXX - COD MOD a la LOL (100k LVL):

IP serwera - 31.186.82.137:27106 (podgląd), pisać GG!
Kontakt:
GG: 46592283
E-mail: marcin@cs-sfera.pl


#10 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 31.01.2014 15:05

macie jeszcze jakieś sugestie  ?:D zalezy mi na tym bardzo :)


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +


#11 Mr. Dziwny

    Wyrafinowany

  • Power User

Reputacja: 68
Pomocny

  • Postów:429
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Lębork
Offline

Napisano 02.02.2014 14:59

Dobra majster mam! Działa, testowane!

Zamień public WybierzKlase(id) na ten:



public WybierzKlase(id)
{
	new menu = menu_create("Wybierz klase:", "WybierzKlase_Handle");
	new klasa[370],bronie[320],bron[22],n
	for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
	{
			WczytajDane(id, i)
			bronie = ""
			n=1
			for(new b=1 ; b <= 32; b++)
			{
				if((1<<b) & bronie_klasy[i])
				{
					get_weaponname(b, bron, 21)
					replace_all(bron, 21, "weapon_", "")
					ucfirst(bron)
					if(n > 1)	add(bronie, charsmax(bronie), ", ")
					
					add(bronie, charsmax(bronie), bron)
					n++
				}
			}
			format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w-%s %s", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id],(n == 2 ? "Bron: " : "Bronie: "),bronie);
		menu_additem(menu, klasa);
		
	}
	
	WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
	
	
	menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
	menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
	menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
	menu_display(id, menu);
		
	client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");
}

Użytkownik Mr. Dziwny edytował ten post 02.02.2014 15:01

  • +
  • -
  • 2

[ CS-Sfera.pl - Forum ogólnotematyczne ]

Sprzedam paczkę AMXX - COD MOD a la LOL (100k LVL):

IP serwera - 31.186.82.137:27106 (podgląd), pisać GG!
Kontakt:
GG: 46592283
E-mail: marcin@cs-sfera.pl


#12 CappyWymiata

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:91
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Bochnia
Offline

Napisano 10.05.2014 00:57

 

Dobra majster mam! Działa, testowane!

Zamień public WybierzKlase(id) na ten:



public WybierzKlase(id)
{
	new menu = menu_create("Wybierz klase:", "WybierzKlase_Handle");
	new klasa[370],bronie[320],bron[22],n
	for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
	{
			WczytajDane(id, i)
			bronie = ""
			n=1
			for(new b=1 ; b <= 32; b++)
			{
				if((1<<b) & bronie_klasy[i])
				{
					get_weaponname(b, bron, 21)
					replace_all(bron, 21, "weapon_", "")
					ucfirst(bron)
					if(n > 1)	add(bronie, charsmax(bronie), ", ")
					
					add(bronie, charsmax(bronie), bron)
					n++
				}
			}
			format(klasa, charsmax(klasa), "%s \y[Poziom: %i] \w-%s %s", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id],(n == 2 ? "Bron: " : "Bronie: "),bronie);
		menu_additem(menu, klasa);
		
	}
	
	WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
	
	
	menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
	menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
	menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
	menu_display(id, menu);
		
	client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");
}

Potwierdzam, działa w 100%.

Screen:
25an4f4.png

Aktualnie edytowałem to i zmieniłem wygląd (estetyczny), kolorystykę i w innym miejscu to umieściłem.

Polecam, leci +ik. ;)


Zapraszam na Publiczny Serwer TeamSpeak3 - Od graczy dla Graczy!
Miła atmosfera, ogarnięta administracja, darmowe kanały i wiele więcej!
IP:
ts3.dobrewafle.pl lub 185.5.96.248:9987

b_350_20_6572E1_001AAD_FFFFFF_FFFFFF.png






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych