Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Zapis / Odczyt - Czy pętle to dobry pomsł?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ^Grzyboo

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 239
Wszechwidzący

  • Postów:461
  • Imię:Grzyboo
  • Lokalizacja:Tak
Offline

Napisano 06.01.2014 12:30

Witam, czy używanie pętli w SaveData / LoadData jest dobrym pomysłem? 

Chodzi mi o to, czy podczas gdy 20 osób wchodzi do gry, dla każdego łączy się z SQL i robi pętelkę na 15 skilli, to czy to nie będzie przypadkiem chwili trwało?

Ciężko mi to póki co sprawdzić, dlatego wolę się spytać. Zostawić tak jak jest, czy wysilić się i dla każdego skilla zrobić to ręcznie?

 

 

for(new i=0; i<Skills; ++i)
iLen += format(s_Data[iLen], charsmax(s_Data) - iLen, ", `s%i` = %i", i, gSkill[id][i]);
 
...
 
 
new sField[5];
for(new i = 0; i<Skills; ++i)
{
format(sField, 4, "s%i", i);
gSkill[id][i] = SQL_ReadResult(hQuery, SQL_FieldNameToNum(hQuery, sField));
}

 


  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 06.01.2014 12:37

Jeśli chodzi o to
for(new i = 0; i<Skills; ++i)
{
format(sField, 4, "s%i", i);
gSkill[id][i] = SQL_ReadResult(hQuery, SQL_FieldNameToNum(hQuery, sField));
}

to tak może być, bo tutaj praktycznie czasowo nie ma różnicy, czy zrobisz to w pętli, czy bez niej.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 ^Grzyboo

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 239
Wszechwidzący

  • Postów:461
  • Imię:Grzyboo
  • Lokalizacja:Tak
Offline

Napisano 06.01.2014 12:50

Ok, dzięki :)


  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 06.01.2014 14:08

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych